chiptuning

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
khenry

chiptuning

Příspěvek od khenry »

ahojte, skúšal niekto chiptuning na Tacume? alebo vôbe nad takým niečím uvažoval? Rozmýšľam nad tým preto lebo si myslím že je v tom motor z Nubiry ale má o 10 koní menej ajkeď neviem prečo...

Oproti Nubire to je dosť citeľný rozdiel
Reklama

Richard

Příspěvek od Richard »

No to je emisema.... :cry: Nubi I měla z 2.0 133 koníků a ta Tacuma 2.0 jen 122 :roll: je to úpravami v ř.j. z důvodu nižších emisí. Několik lidí tu chiptuning má mrkni do sekcí (Lanos, Kalos) Prý je to lepší, ale nevím jestli má cenu atmosférický benzínový motor nějak chipnout. spotřeba zůstane v lepším případě stejná a výkon jen chipnutím se zvýší tak o 5% a to moc nepoznáš. Pokud bys do toho šel, bacha na takový ty rádoby profíky, co ti připojej noťase na ř.j. pak hoďku předstírají horečnou činnost, řeknou si o 5-10 tis. a pak ti řeknou, abys to 500 km nehonil ...... :roll: :roll: takže změnu stejně nepoznáš (asi ani žádná nebude, jen v tvé peněžence) a bude to mít nejspíš jen "placeboefekt"
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
khenry

Příspěvek od khenry »

Richard píše:No to je emisema.... :cry: Nubi I měla z 2.0 133 koníků a ta Tacuma 2.0 jen 122 :roll: Prý je to lepší, ale nevím jestli má cenu atmosférický benzínový motor nějak chipnout. výkon se zvýší tak o 5% a to moc nepoznáš.......a bude to mít nejspíš jen "placeboefekt"
asi máš pravdu :? , to nestojí zato. myslel som že to bude viac a že z to dostanem aspoň 135-140 koní. to už by sa s tým dalo ináč hrať. čo sa týka motoru Nubira nemala chybu
Richard

Příspěvek od Richard »

Už se tu několik lidí pokoušelo chipnout motor tuším Nubi 1.6 nějak jsme se chytli a panáček se urazil, když jsem se mu snažil vysvětlit, že po užití konusu od "vietnamců" mu nestoupne výkon o 10% :D :D můžeš zkusit vzduchový filtr na chvíli úplně odstranit, co to udělá (dle mě skoro nic) ale je to zadarmo, alespoň si zkusíš jak by se mohla projevit v sání "hruška" ... -i -i

Taky by se mi líbilo mít v Nubi třeba 150 koníků, ale to by chtělo větší úpravy, sání, výfuk, možná vačky, a nějakou jinou programovatelnou ECU... a to je už zásah jako blázen.... ;)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
khenry

Příspěvek od khenry »

Richard píše: Taky by se mi líbilo mít v Nubi třeba 150 koníků, ale to by chtělo větší úpravy, sání, výfuk, možná vačky, a nějakou jinou programovatelnou ECU... a to je už zásah jako blázen.... ;)
keď máš Nubiru ako na obrázku tak presne to som mal aj ja ale v tmavozelenej metalíze a navyše to malo ešte aj origo strešné okno, aj to mi dnes chýba
Odpovědět

Zpět na „TACUMA/REZZO“