ahojte, skúšal niekto chiptuning na Tacume? alebo vôbe nad takým niečím uvažoval? Rozmýšľam nad tým preto lebo si myslím že je v tom motor z Nubiry ale má o 10 koní menej ajkeď neviem prečo...
Oproti Nubire to je dosť citeľný rozdiel
chiptuning
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
No to je emisema.... Nubi I měla z 2.0 133 koníků a ta Tacuma 2.0 jen 122 je to úpravami v ř.j. z důvodu nižších emisí. Několik lidí tu chiptuning má mrkni do sekcí (Lanos, Kalos) Prý je to lepší, ale nevím jestli má cenu atmosférický benzínový motor nějak chipnout. spotřeba zůstane v lepším případě stejná a výkon jen chipnutím se zvýší tak o 5% a to moc nepoznáš. Pokud bys do toho šel, bacha na takový ty rádoby profíky, co ti připojej noťase na ř.j. pak hoďku předstírají horečnou činnost, řeknou si o 5-10 tis. a pak ti řeknou, abys to 500 km nehonil ...... takže změnu stejně nepoznáš (asi ani žádná nebude, jen v tvé peněžence) a bude to mít nejspíš jen "placeboefekt"
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
asi máš pravdu , to nestojí zato. myslel som že to bude viac a že z to dostanem aspoň 135-140 koní. to už by sa s tým dalo ináč hrať. čo sa týka motoru Nubira nemala chybuRichard píše:No to je emisema.... Nubi I měla z 2.0 133 koníků a ta Tacuma 2.0 jen 122 Prý je to lepší, ale nevím jestli má cenu atmosférický benzínový motor nějak chipnout. výkon se zvýší tak o 5% a to moc nepoznáš.......a bude to mít nejspíš jen "placeboefekt"
Už se tu několik lidí pokoušelo chipnout motor tuším Nubi 1.6 nějak jsme se chytli a panáček se urazil, když jsem se mu snažil vysvětlit, že po užití konusu od "vietnamců" mu nestoupne výkon o 10% můžeš zkusit vzduchový filtr na chvíli úplně odstranit, co to udělá (dle mě skoro nic) ale je to zadarmo, alespoň si zkusíš jak by se mohla projevit v sání "hruška" ...
Taky by se mi líbilo mít v Nubi třeba 150 koníků, ale to by chtělo větší úpravy, sání, výfuk, možná vačky, a nějakou jinou programovatelnou ECU... a to je už zásah jako blázen....
Taky by se mi líbilo mít v Nubi třeba 150 koníků, ale to by chtělo větší úpravy, sání, výfuk, možná vačky, a nějakou jinou programovatelnou ECU... a to je už zásah jako blázen....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
keď máš Nubiru ako na obrázku tak presne to som mal aj ja ale v tmavozelenej metalíze a navyše to malo ešte aj origo strešné okno, aj to mi dnes chýbaRichard píše: Taky by se mi líbilo mít v Nubi třeba 150 koníků, ale to by chtělo větší úpravy, sání, výfuk, možná vačky, a nějakou jinou programovatelnou ECU... a to je už zásah jako blázen....