Pro mě záhada, ale možná někdo poradíte :-)

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
hornek pavel

Pro mě záhada, ale možná někdo poradíte :-)

Příspěvek od hornek pavel »

Přeju krásný den i když pro naši Nubirku není... Jde o to že včera jsem při cestě do práce zaregistroval z motoru slabší bouchnutí nebo klepnutí a během pár metrů to přešlo do zvuku jako byste seděli ve starém zetoru. Efekt se dostavil v zápětí auto začalo jet na 2 válce a musel jsem jít na 2rych.stupeň a rychl. okolo 25km/h jinak bych přišel o nervy. Jak jsem potom sondoval eletrika to asi nebude neb všechny svíčky hážou jiskru a známej ve 2 válcích nenaměřil žádnou kompresi. Tak a co teď...??? Poradte sím co mám zkusit na co se zaměřit. Dík Váš vděčný nováček Pavel
-------------------------------------------------------------------------------------
PS: no ja vím že diagnostika by asi upřesnila závadu, jenže problém je tak velký že by musela diagnostika za autem a ne auto za ní :-) . No a co se týká výměny rozvodů a podobných dílů tak ty se měnily cca před 5tis.km. Jediný co mě uniká je role níže zmiňovaného podtlakového ventilu a čidla co to vlastně je a kde jsou? Díky za došlé odpovědi a těším se na další nápady. Musím to dát dohromady čeká nás narození 2-ho potomka a stěhování a Nubiry bude třeba...
-------------------------------------------------------------------------------------
PS2: Tak dnes mě volal mechanik co to rozebíral a bylo mě řečeno že na hlavě motoru mezi oběma válci co neměli kompresi v nejužším místě chybí část materiálu takže prý mohli být vlastně jakoby propojený. Nicméně si myslí že to půjde vybrousit. tak mě držte palce...
Naposledy upravil(a) hornek pavel dne úte říj 07, 2008 21:38, celkem upraveno 2 x.
díky Pavel.
Reklama

simone
Kontaktovat uživatele:

aaa

Příspěvek od simone »

na ked neni kompresia tak je to na opravu asi kružky :(
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Richard

Příspěvek od Richard »

No asi to bude chtít motor rozebrat, mrknout na hlavu a pokud tam bude vše OK (Ventily, rozvody) pak asi rozebrat spodek (písty, kroužky). Trochu mě napadá, kdy jsi měnil rozvodový řemen??? Měnil jsi ho vůbec??? Mohl ti přeskočit o pár zubů volný řemen, nebo by mohlo jít o potkaný ventily (oni se ohnou a pak nezavírají) Když jsi s tím dojížděl, vydávalo to nějaký zvláštní zvuky (bouchání, klepání)??
No stejně jsi kaskadér s podobným problémem jezdit se většinou nevyplácí, pak se oprava určitě prodraží (bude víc součástek v háji).
Nejspíš se ti ozve JRD, ten tomu asi nejvíc rozumí, samo i Palikx nebo Petrm.
Ale rozebrání tě asi stejně nemine :cry: :cry: :cry:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Kazalin

Příspěvek od Kazalin »

Tak to jsem taky řešil, podívej se na podtlakový ventil, nebo čidlo. Mám dojem, že jde vyřadit, ale nechci zde házet rozumy. Diagnostika v Daewoo servise by na to měla přijít okamžitě.
Daewoo Nubira 2.0 kombál
Lancia Kappa 2.0 Turbo - Amore Motore
jindrys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jindrys »

nechci tě strašit ale mohlo ti odejít těsnění pod hlavou,jednou sem to zažil na vlastní kůži a stejně jak ty to tady popisuješ :?
Daewoo Nubira 1,6 16v kombi stříbrná metal rv.1998
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

..no seci ste vedla...
..
ja som si tiez najprv myslel ze rozvody a ventile..

..
a chybajucy material na hlave.. "medzi valcami" znamena ze prasklo cosi na hlave..
a teda bola tam dira..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“