Zimní Pneu

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
cukrar

Zimní Pneu

Příspěvek od cukrar »

Zdravím prosím o radu copak by jste radili?

Zimní pneu na Nessí ... 1.) Michelin Alpin A3 165/70/R13
2.) Goodyear UG7 165/70/R13

Díky
Reklama

skip63

Re: Zimní Pneu

Příspěvek od skip63 »

cukrar píše:Zdravím prosím o radu copak by jste radili?

Díky

Nevim ja mam na zimu debici frigo 175/70 R 14 a maximalni spokojenost a to jezdim do mist kde je sněhu dost eště je tam ted
Fiat Brava 1,2 16V červena r.v.99
Nexia GTX 16V Hatchback3 bilá r.v.96
predtim favo 136L r.v.90
cukrar

Příspěvek od cukrar »

Vladek72 píše:Michelin Alpin jsem měl a pokud jsem je srovnal s barumkama co mám na služební fabii, tak je to jasně někde jinde a můžu je určitě doporučit. Dnes jsem přijel z hor a mám obuté Firestone a taky OK i když letos toho sněhu na silnici moc není -P

jj to chápu, ty barumky je mi jasné,,,, :-) pravá česká kvalita :-)
SkylineGTR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SkylineGTR »

Podívej se na testy v tom rozměru, který potřebuješ a pak porovnej ceny. 8)
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)

http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

Díky
Kazda pneu je ina, zalezi odkial si, kde teda jazdis, vlastne po akych cestach. Jedna pneu moze byt skvela v snehu, proste bude mat skvely zaber zrovna tak na v kasovitom snehu, dalsia bude super na mokrej / namrznutej vozovke. Ano, aj zimne gumy sa daju delit do nejakych kategorii, takze v prvom momente by si mal zohladnit to. Je to podobne ako s letnou pneu. Kazdy caka aby ho pneu maximalne drzala na suchej rozpalenej vozovke, zrovna tak napr. pocas velkeho dazda, bola ticha, mala dlhu zivotnost a tiez v neposlednom rade aby mala maly valivy odpor (spotreba paliva). Zial tieto chcene vlastnosti si navzajom odporuju v poziadavke na typ zmesy a tvar + hustotu lamiel. Tym testom by som velku ulohu neprikladal, skor ich brat vseobecne (kedze sa nerobia za presne stanovenych podmienok, chyba tam nejake ociachovanie a su viac menej hodnotene subjektivne podla dojmu z jazdy). Este je tu jedna podstatna vec a to , ze vyrobcovia kladu dost velky doraz na estetiku, dizajn pneu (teda skor na usporiadanie lamiel), kedze su si vedomy, ze ludia sa velmi vela rozhoduju podla tohto kriteria, ja si len myslim, ze toto moze byt mozno aj na ukor vlastnosti tej pneu. Ale preco teraz (na jar) riesis zimne pneu?
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

Já mám Mischelin Alpin 175/70 R13. a nemůžu říct půl slova. už je mám skoro slítané a pořád drží na sněhu jako přibité.
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Jednoznačně Sava Eskimo S3... 8)
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
cukrar

Příspěvek od cukrar »

ferino28 píše:

Díky
Kazda pneu je ina, zalezi odkial si, kde teda jazdis, vlastne po akych cestach. Jedna pneu moze byt skvela v snehu, proste bude mat skvely zaber zrovna tak na v kasovitom snehu, dalsia bude super na mokrej / namrznutej vozovke. Ano, aj zimne gumy sa daju delit do nejakych kategorii, takze v prvom momente by si mal zohladnit to. Je to podobne ako s letnou pneu. Kazdy caka aby ho pneu maximalne drzala na suchej rozpalenej vozovke, zrovna tak napr. pocas velkeho dazda, bola ticha, mala dlhu zivotnost a tiez v neposlednom rade aby mala maly valivy odpor (spotreba paliva). Zial tieto chcene vlastnosti si navzajom odporuju v poziadavke na typ zmesy a tvar + hustotu lamiel. Tym testom by som velku ulohu neprikladal, skor ich brat vseobecne (kedze sa nerobia za presne stanovenych podmienok, chyba tam nejake ociachovanie a su viac menej hodnotene subjektivne podla dojmu z jazdy). Este je tu jedna podstatna vec a to , ze vyrobcovia kladu dost velky doraz na estetiku, dizajn pneu (teda skor na usporiadanie lamiel), kedze su si vedomy, ze ludia sa velmi vela rozhoduju podla tohto kriteria, ja si len myslim, ze toto moze byt mozno aj na ukor vlastnosti tej pneu. Ale preco teraz (na jar) riesis zimne pneu?

Řeším to dopředu proto, abych věděl co si mám koupit na konec roku za gumy, ale i tak děkuji za vyčerpávající odpověď :-) asi zůstanu u Michelinu.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Michelin Alpin!!!!!!! Nejlepší gumy byli jsou a budou od Michelinu. :lol:
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
cukrar

Příspěvek od cukrar »

Petr Soukup píše:Michelin Alpin!!!!!!! Nejlepší gumy byli jsou a budou od Michelinu. :lol:
Jo? to sesš si tak jist?
ještě jestli můžu je lepší 165/70R13 nebo 175/70/R13 ?
Pár lidí mi podoručilo spíš ty 165 na zimu, tak proto se ptám.
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

cukrar píše:
Petr Soukup píše:Michelin Alpin!!!!!!! Nejlepší gumy byli jsou a budou od Michelinu. :lol:
Jo? to sesš si tak jist?
Kedysi sa odporucali o "stupen" uzsie, teraz vsak doba a zlozenie pneu pokrocilo takze, ake letne, take zimne, takze neni dovod davat uzsie. 165 su standard a 175 su alternativa, takze lepsie bude ak zostanes u tach 165-iek. Uzsia pneu lepsie zabera na snehu a tiez lepsie vytlaca brecku spod seba, tam padom ma lepsi kontakt s vozovkou. Na sirsej pneu je viacej poznat ked ubudne zo vzorku, teda uzsia ma asi dlhsiu zivotnost. Ak chces riesit esteticke hladisko tak potom sirsie ale bude to na ukor jazd. vlastnosti.
cukrar

Příspěvek od cukrar »

ferino28 píše:
cukrar píše:
Jo? to sesš si tak jist?
Kedysi sa odporucali o "stupen" uzsie, teraz vsak doba a zlozenie pneu pokrocilo takze, ake letne, take zimne, takze neni dovod davat uzsie. 165 su standard a 175 su alternativa, takze lepsie bude ak zostanes u tach 165-iek. Uzsia pneu lepsie zabera na snehu a tiez lepsie vytlaca brecku spod seba, tam padom ma lepsi kontakt s vozovkou. Na sirsej pneu je viacej poznat ked ubudne zo vzorku, teda uzsia ma asi dlhsiu zivotnost. Ak chces riesit esteticke hladisko tak potom sirsie ale bude to na ukor jazd. vlastnosti.
no na léto mám 14ctky 185.
a ta zima mi nevadí, pokud to jede jak má tak je mi úplně jedno jak to vypadá, co z toho když budu předjíždět audiny padene ve škarpě, hlavně když to bude mít vlastnosti na sněhu!!! taky radíš raději Micgeliny než GoodYary UG7 ?
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

Znacku pneu ti ja neporadim, to si vyber sam podla toho kde jazdis. Na Nexii mam zimne Matador-ky, v testoch nejaky stred (v niektorych este horsie), avsak podla mna maju skvele zaberove vlastnosti na snehu a kedze tu u nas doma cestari sa vecne vyhovaraju, ze ich zima zaskocila, tak su idealne na taketo cesty. Na inom aute mam Pirelli W190 SPORT a tm mi tiez max. vyhovuju.
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“