VIP: Zkus vymyzat průměrnou spotřebu, možná, že ti to ukazuje špatně a záleží jakým stylem jezdíš. Máme stejné motory, mám tady model 2011 je to zajímavé..
Moderátor: Blue Lanos
Tu by som asi hľadal rezervy. Možno ho dusíš.VIP píše:Netočím to zbytečně, z kopce jezdím bez plynu, ve městě i když je jen 50km/h jezdím na co nejvyšší rychlostní stupeň, atd.
Tak to ja mám to isté s orlíkom ( 1,8 ). Na 5-ke tesne po 50-ku, potom ide štvorka. Päťku hádžem len keď idem na obchvat, prípadne pod Kramármi, kde je 70-ka... v lete som bol so spotrebou v BA pod 7,5l...Iacobus píše:Tu by som asi hľadal rezervy. Možno ho dusíš.VIP píše:Netočím to zbytečně, z kopce jezdím bez plynu, ve městě i když je jen 50km/h jezdím na co nejvyšší rychlostní stupeň, atd.![]()
![]()
Cruze ti v meste nebude jazdiť na päťku do 50ky. Kedysi som aj ja mal snahu mať tam za každú cenu päťku alebo štvorku. Nič tým ale nezískaš. Cruze je skonštruovaný a zprevodovaný inak než iné auto, na ktoré si bol asi navyknutý. No a máme elektronický plyn, niekedy keď naň šliapeš, nič sa nedeje. Šliapneš menej a akceleruje. Všimol si si? Je preto zbytočné vraziť tam päťku, znížiť otáčky a potom dupať na "mŕtvy elektronický plyn". V meste ho potiahnem dlhšie na tej trojke, max na štvorke. Jazdím za 7,7 a "couračky" na krátke vzdialenosti mám na dennom poriadku. tak držím palec nech to vyladíš.
To nemyslíš vážně že jezdíš 50 km/h na 5 rychl. Motor musí mít rozumné otáčky na danou rychlost,respektive nešetříš když jezdíš na 5-ku za každou cenu. Ty ten motor dusíš a taky si ho odrovnáváš.VIP píše:Jezdím naprosto normálně. Netočím to zbytečně, z kopce jezdím bez plynu, ve městě i když je jen 50km/h jezdím na co nejvyšší rychlostní stupeň, atd. Píšu si dokonce spotřebu v excelu do tabulek. Tam mi vychází dokonce 9litrů. Takže myslím, že ten palubní počítač nijak moc špatně neukazuje. Zajížděl jsem auto s rozumem, tak si myslím, že ani zde problém není. Prostě netuším proč to tolik žere. Taky mám 2011.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |