Chiptuning od ACH
Moderátor: Blue Lanos
Pěkný dobrý večer Venku tma,bezvětří 11 st.
Vojto dík! Teď jsem se vrátil z Hradce Kr. Koloušek šel jak brus!Jakorát u Jičína objížďka snad 15 km Zpět jsem to vzal přez město a dobrý.
I když mám sluníčko rád tak ráno jsem jel na východ a navečer pochopitelně na západ tak zase proti slunci
Tak ať nám jezdí a nezlobí a šťastné návraty přeji všem:P
Vojto dík! Teď jsem se vrátil z Hradce Kr. Koloušek šel jak brus!Jakorát u Jičína objížďka snad 15 km Zpět jsem to vzal přez město a dobrý.
I když mám sluníčko rád tak ráno jsem jel na východ a navečer pochopitelně na západ tak zase proti slunci
- Reklama
Pochopil jsem správně, že už máš čipnutého Kalouse? Jestli jo, tak napiš podrobnosti, docela vážně o tom taky uvažuju.Topol píše:Pěkný dobrý večer Venku tma,bezvětří 11 st.
Kalos sedan 1,4 16V r. v. 2005
Tyhle obavy budou mít nejspíš reálný základ... Pokud tedy nechci vycházet z předpokladu, že konstruktéři jsou úplní blbci, nepoužívají při své práci software, který jim navrhne více variant, zatímco autoři přečipování jsou géniové, kteří vyždímou z motoru maximální výkon při zachování nebo dokonce zlepšení ostatních parametrů...Vojta píše:Jen panují u některých obavy, že se zvýšením výkonu zvýší opotřebení motoru. Uvidíme.
Na těch stránkách http://www.abctuning.cz/menu2.html do docela rozumně popisují, navíc prý se v některých zemích odvíjí výše povinného ručení od kW motoru a ne od objemu válců.Docent píše:Tyhle obavy budou mít nejspíš reálný základ... Pokud tedy nechci vycházet z předpokladu, že konstruktéři jsou úplní blbci, nepoužívají při své práci software, který jim navrhne více variant, zatímco autoři přečipování jsou géniové, kteří vyždímou z motoru maximální výkon při zachování nebo dokonce zlepšení ostatních parametrů...
Kalos sedan 1,4 16V r. v. 2005
Pěkný večer
Tak zatím chipovaný není ale jak už jsem psal jsem na 99% rozhodnut do toho jít!Ona úspora i těch 8% není k zahození!To je u mě asi 20kč/100km
A větší opotřebení?Rozhodně motor ani jiné agregáty nejsou dělaný na hranici aby je nějakých 10-15 % zlikvidovalo! Já přitom mám jen 1150 cm
53 kw osmi ventil.Jó kdyby to byl nějaký sporťák který by byl postavený na tomto typu př.16 ventil třeba 90kw a teď bych ho nechal ještě chipovat tak možná.Jak jsem psal jsem objednaný až pojedou sem na sever tak že mi dají vědět.Ale uvažuji že se u nich stavím v Praze a nebo uvažuji že možná příští týden pojedu do Brna na WOOD-TEC.To ještě nevím jak mě to vyjde časově? Rozhodně jestli to dopadne tak dám vědět.
Tak ať nám jezdí a nezlobí
Tak zatím chipovaný není ale jak už jsem psal jsem na 99% rozhodnut do toho jít!Ona úspora i těch 8% není k zahození!To je u mě asi 20kč/100km
A větší opotřebení?Rozhodně motor ani jiné agregáty nejsou dělaný na hranici aby je nějakých 10-15 % zlikvidovalo! Já přitom mám jen 1150 cm
53 kw osmi ventil.Jó kdyby to byl nějaký sporťák který by byl postavený na tomto typu př.16 ventil třeba 90kw a teď bych ho nechal ještě chipovat tak možná.Jak jsem psal jsem objednaný až pojedou sem na sever tak že mi dají vědět.Ale uvažuji že se u nich stavím v Praze a nebo uvažuji že možná příští týden pojedu do Brna na WOOD-TEC.To ještě nevím jak mě to vyjde časově? Rozhodně jestli to dopadne tak dám vědět.
Tak ať nám jezdí a nezlobí
-
- Kontaktovat uživatele:
Vojto, parada! Moje nejlepsi "stovka" podle tacho / stopky a 2 lidi v aute, je 14.5s. Na sprinetch na Moravce si byl lepsi tak o delku neceleho auta, ale tohle ukazuje na velke zlepseni. Tesim se, az se porovname zase bok po boku! Mam v hlave nejake plany (chip to neni), takze se mozna malicko priblizim...
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Ve čtvrtek večer jsem na R7 kousek před sjezdem na Kladno předjel Ferrari . Fakt nekecám, zřejmě tam nemoh zařadit nic jinýho než jedničku, takže jel asi kilo. Po chvíli mne zas předjel, ale to bylo jenom tím, že jsem z R7 odbočoval k domovu, takže jsem notně zpomalil .Vojta píše:Dnes jsem si odzkoušel, za kolik to Matýsek udělá z 0-100km/hod.
Jo to je jasně virtuál nesedí velikosti aut hlavně výška toho sporťáku proti té škůdce ale popisovala mi tuhle jedna spokojená majitelka Matízka že má na zadním okně jeden z těch nápisů "AŽ VYROSTU BUDE ZE MĚ FERARRI" a prý jeden ji předjel a troubil a blikal a mával a smál se na ní tak prý jí to udělalo moc dobře