Carputer - PC do auta

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Joska píše:jj jak rikas Jakube byl to mail z nejakyho robota
pocitac mam cistej 8) v tom sem pedant ;)
zrovna sem o tom viru cet,a je to pekna s***e viradi vsechny bezpecnostni prvky win :lol:
jeste ze na win nespoleham a pouzivam vice spolehlive programy
TAKZE pozor na zpravy s timto predmetem:Re Hello, ReHi, Re Thank you........a prilohou: price.scr, price.cpl, price.com, price.exe, joke.cpl, joke.com, joke,exe
mne NOD nahlasil toto:
Pozor, antivirovy system NOD32 nasel ve zprave nasledujici infiltrace:
the_message.scr - Win32/Bagle.AB cerv - smazan

takze ondrasovi se timto oml je vtom nevinne
On snad někdo tyhle předměty ve zprávách používá ? Já je mam nastavený ve filtru jako spam a jde to rovnou do koše. A mam pocit že jenom idiot spustí exe soubor kterej mu přišel mailem (i kdyby to bylo ze známý adresy)
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Reklama

PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Krtek píše:On snad někdo tyhle předměty ve zprávách používá ? Já je mam nastavený ve filtru jako spam a jde to rovnou do koše. A mam pocit že jenom idiot spustí exe soubor kterej mu přišel mailem (i kdyby to bylo ze známý adresy)
Sam se tomu divim, ale takovejhle mail u nas otevre vzdycky nekolik lidi. Jde o to, ze nam tu obcas mailem opravdu chodi exace nebo flashe a lidi tomu nevenuji tolik pozornosti, kolik by si to zaslouzilo.

A k ty bedne pro komp do auta, uvazoval jsem, jak jsem psal, nejen o izolaci, ale i o nejakem pritapeni, protoze predpokladam, ze kdyby se jeho bedna dostatecne zaizolovala a v okamziku, kdy je vypnutej by tam bezel treba odporovej drat, kterej by udrzoval nastavenou teplotu, tak tim vyresis nejen teplotu, ale i vlhkost. Jde jen o to, jaky by to muselo mit odber. Ale vzhledem k tomu, jak ta krabice muze byt mala a kapacite autobaterie mam dojem, ze kdyz clovek jezdi kazdy den rozumne daleko do prace, tak by to melo vyjit.
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

A napadlo me jeste jedno mozna zajimave reseni procesoru (teda porad na Socket A), sice o neco drazsi... Koupit Athlon XP (nevim, jestli to jde i u Sempronu) a tomu se da zmenit nastaveni propojek tak, ze se zacne chovat jako Athlon XP Mobile (mam dojem, ze ten se u nas asi vubec neda koupit) a to znamena funkcni Power NOW! a tedy dost podstatne snizeni ztratoveho tepla i odberu.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Ještě že tomuhle tady nerozumím :lol: :lol: :lol: :lol:
Reep

Moje reseni..

Příspěvek od Reep »

Takhle nejak to rozbiham ja:
(cekam na MB a TFT, software chodi,i s BT telefonem, hraju si s hlasovym ovladanim a lokalizaci..)
Monitor 7" TFT VGA Touchscreen USB
barevný monitor s dotykovou obrazovkou
cena: 7.346,- ( www.eurocomputer.cz )
Obrázek
Case TRAVLA C150 se zdrojem 60W na 12V
Rozměry 177.80mm x 50.80mm x 254.00mm(trosku delsi ISO radio)
Cena: 3.986,- ( www.eurocomputer.cz )
Obrázek
Obrázek
Základní deska VIA EPIA CL10000 - 4455,- (www.emko.cz)
RiserCard for VIA EPIA-Board 2xPCI - 360,- ( www.eurocomputer.cz )
Paměť 128pin SDRAM 256MB SLIM– 1200-1400,-
HDD 60Gb , 2.5“ – 2.500 – 2.800,- (LEVI.cz)
DVD-CDRW slim SONY crx830e – 1.581,- ( www.eurocomputer.cz )
Mediaforte Radio Link tuner, PCI - 371,- (100m.cz)
NaviLock GPS USB Receiver SiRF II – 1789,- ( www.eurocomputer.cz )
DeLock Bluetooth USB Mini, Class 1, 100m – 663,- (www.eurocomputer.cz )
Volitelně TV tuner, WiFi karta, couvací kamera, GPRS modem (BT telefon) atd…
Cena celkem 24.551,- bez DPH :(
Software:
Win XP Home
Navigátor Evropa MapFactor, Destinator 3, Autoroute 2005
Frodoplayer + skin (dle vozu) – Freeware – kompletní multimediální centrum pro dotyk displej (FM/TV Tuner,DivX,DVD,MP3,WMA…., GPS Navigace, kamera,internet,PhoneTool – ovládání BT Telefonu)
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Obrázek

Privitam vase nazory :)
SHANIM neco takovyho: http://www.carnetix.com/CNXP1260.html
Nissan Navara 2.5TD - ARB nárazník, naviják 4.500kg, OLD MAN EMU podvozek
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

petrm píše:Ještě že tomuhle tady nerozumím :lol: :lol: :lol: :lol:
Já také ne a chvíli mi i uniká o čem je doopravdy řeč a jestli to má vůbec nějaký smysl.Ale hoši vědí asi o čem tu píší.
Možná kdyby mě bylo o 30 let míň.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Václav Brousek píše:
petrm píše:Ještě že tomuhle tady nerozumím :lol: :lol: :lol: :lol:
Já také ne a chvíli mi i uniká o čem je doopravdy řeč a jestli to má vůbec nějaký smysl.Ale hoši vědí asi o čem tu píší.
Možná kdyby mě bylo o 30 let míň.
Kdybych se nezařek že do auta nedam ani korunu navíc oproti pořizovací ceně tak bych do toho možná taky šel. Jenže proč mam laborovat když si můžu za poloviční peníze koupit rádio který má navigaci a umí MP3 ? Možná kvůli displeji, páč fenomén DVD mně ještě neoslovil.
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Krtek píše:když si můžu za poloviční peníze koupit rádio který má navigaci a umí MP3 ?
Jaké to je rádio? Ta navigace bude jistě skvěle funkční a dokonale přehledná na displayi s úhlopříčkouz 2.5" a rozlišením 256x128 nebo tak nějak :) Umí navigovat a hrát z placky zároveň? Navíc v Nubiře3/Lacetti je palubka jak dělaná na zabudování něčeho takového - do horní pozice in-dash display, do dolní rádio. Ovládání ventilace je dole, takže display je v ideální pozici, bez jakékoli překopávky...
Václav Brousek píše:...a jestli to má vůbec nějaký smysl...
Pokud má v autě smysl navigace, tak má smysl i toto. Důležitá (alespoň pro mě) je i radost z plánování a samotné realizace 8) . A teď dokonce vidím, že nebudu široko daleko jediný, kdo to bude mít...

2 Reep:

Vida, velice podobná konfigurace, když to chceš zpřipomínkovat, máš to mít :lol:

* Display - beru stejný, ale asi ne od EC. Našel jsem si levnější zdroj. Zatím ho neprozradím, protože pokud vím, momentálně je v ČR u něj jediný kus. Nicméně jsem v kontaktu s výhradním distributorem pro Evropu a vozit takové displaye do ČR za ještě lepší ceny není problém. btw fyzické rozlišení toho monitoru je 800x480 a ne 680x400, jak uvádí EC. Asi o carputerech něco víš, tak věz, že tento monitor je Lilliput 619.

* Case - nehodnotím, já si case stavím sám. Travly jsou moc drahé. Zdroj beru od EMKa 11-26V DC-DC 80W za cca 1300

* Deska - proč tuto? Všichni to staví na EPIA M/M2. CL se požívá např. pro routery apod. díky 2 síťovkám, ale do auta moc ne. M1000 je např. u Penty asi o 1000 levnější

* RAM - 256MB je tak tak a deska baští DDR a ne SDRAM

* HDD - do Travly nedáš nic jiného než 2.5", taKže jasná volba

* Optická mechanika - nevím, proč kombo, ale za ty prachy... :D btw. nevíš o slot-in slim DVD mechanice?

* rádio nedávám, to má na starosti autorádio. PC rádia nemají nijak extra dobrý příjem a zcela nezbytně potřebuji RDS, to je u PC rádií zatím rarita

* GPS - beru stejnou

* couvací kamera u mě bude - nějaká laciná USB

* volitelně TV Tuner asi externí

SW u mě bude:

WXP Pro, MediaCar (Skin Daewoo Matiz hotov :D )
Navigace: Destinator 3 (btw. jakou máš mapu evropy resp. ČR? já mám odsud - http://www.mio-tech.be/downloads/default.asp a ČR není nijak slavná, co se týče podrobnosti mapy), MS Mappoint, Route66

ad regulátor - nic takového není třeba, když použiješ trafo od EMKa. Nevím, jak to má Travla, jaké potřebuje napětí, ale EMKO jede od 11 do 26V. Mám vymyšlený i power sequencer, tzn. 5s po nastartování se počítač probudí a 10s po vypnutí motoru se uspí

Když tak se mi ozvi na mail, proberem to podrobně
8)
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Rádino na MP3 s navigací jsem viděl v německu nkde do 350 eur. Tušim že to byl Blaupunkt ale už je to rok a půl. Nesleduju to ale předpokládam je se za tu dobu už lecos zelpšilo. podle mně za rok, za dva už to bude na 100% použitelný. Jo, i Sony něco dělá. ALE TA RADOST Z REALIZACE A ORIGINALITY TAM NEJNI :x skaracpslock
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

kluci,vy jste šílení,takové prachy
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Dnes jsem viděl u nás v prodejně přístroj - nevím typ, ale cena 23.380,-Kč. Vypadá jako obyčejné autorádio, ale má výklopný displej. Údajně přehrává MP3 a DVD. Displej má pohlednicový formát. Zrovna na tom měli puštěný nějaký klip a vypadalo to dobře. Ale ta cena mi protočila panenky.
shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman »

Ondro, jestli to dotáhneš do konce, tak to bude vážně MASAKR! ... Moc se mi to líbí, vážně. Ještě klimu a bude to uplně bez chyby.. H
Pro ty co mají rádi skútry - www.scootland.cz
jakub

Příspěvek od jakub »

shaman píše:Ondro, jestli to dotáhneš do konce, tak to bude vážně MASAKR! ... Moc se mi to líbí, vážně. Ještě klimu a bude to uplně bez chyby.. H
souhlas az na tu klimu - v nasem je na prani ostatnich clenu rodiny, byt po mem, tak tam byt nemusi, protoze zabira misto a zere, vyuzitelnost je relativne nizka -> cili at to ondras vylepsuje dal a o spoustu veci, ale klimu myslim muze naprosto v klidu preskocit ;)
shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman »

No zrovna u me je to po ABS a jedina vec, kterou bych opravdu ocenil. I kdyz v lete spis vyuzivam motorku, takze je mi to v podstate jedno.. H
Pro ty co mají rádi skútry - www.scootland.cz
jakub

Příspěvek od jakub »

shaman píše:No zrovna u me je to po ABS a jedina vec, kterou bych opravdu ocenil. I kdyz v lete spis vyuzivam motorku, takze je mi to v podstate jedno.. H
ale tak zase abych to rekl mozna trosku jinak - klima neni spatna vec, ja jen rikam, ze az se bude ondras rozhodovat do ceho vrazi 20-30tkc tak bych byl sobecky pro, aby to byla nejaka vychytanejsi uprava nez klima - ackoli u ondrase uz tezko rict, co tam chybi ;)
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“