Co mě dnes nepotěšilo

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
honza72

Re: Co mě dnes nepotěšilo

Příspěvek od honza72 »

pj = pracovní jednotka
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Reklama

rudla

Příspěvek od rudla »

honza72 píše:pj = pracovní jednotka
Pracovní jednotka je na Slovensku velmi drahá :!:
Tacuma 1.8 + LPG - 72 kW
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...vono se to vlastně píše tak aby tomu nikdo nerozuměl, na výměnu ložiska je stejné označení jako pak pro geometrii...
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Rudolf Š.

Příspěvek od Rudolf Š. »

Nevím kam to dát :| :| :|
DEJ SI POZOR!!!
Rozhodneš-li se číst, dočti prosím až do konce.
" Tomáš se podíval ještě jednou na tachometr právě ve chvíli kdy ho zachytil radar. Nestihl už zpomalit. 78 km/h přes obec. Bylo to už potřetí, co ho tento rok chytili..... "CO TU ZASE K ČERTU DĚLAJ."

Policajt, který ho zastavil, vystoupil z auta a s blokem v ruce pomalu přicházel k Tomášovu autu.... "Je to Karel, nebo není?" Uniforma ho trochu změnila, ale opravdu byl to Karel z kostela.

Tomáš se vtiskl hlouběji do své sedačky. Bylo to horší než obvykle. Známý policajt z kostela, chytil známého z toho stejného kostela.

"Ahoj Karle. To je sranda, že se zase vidíme." "Ahoj Tomáši." Karel se neusmál. "Vidím, že si mě zase chytil, když jsem pospíchal domů, aby jsem viděl svou ženu a děti." " Ano, je to tak. Policajt Karel se nezdál být svůj. "Poslední dny jsem odcházel z kanceláře a už jsem byl v myšlenkách na zítřejším rodinném výletě, proto jsem tak pospíchal.Kolik si mi naměřil?". "Sedmdesát". "Ale Karle, počkej chvíli. Když jsem Tě uviděl hned jsem se podíval na tachometr. Myslím že jsem jel jen 60 km/h."

Tomáš se snažil při každé další pokutě víc a víc smlouvat. Celý nervózní se díval na svou přístrojovou desku.

Karel psal něco usilovně do bloku. Proč nechce vidět řidičák a papíry od auta, tak jako vždycky, pomyslel si Tomáš. Nedočkavě povídal dál: "Pořád je to na Tvém rozhodnutí Karle. Určitě jsem porušil dopravní předpisy, ale nemohl by si pro tentokrát přívřit očko?"

Karel psal dál, potom vytrhl papír z bloku a dal ho Tomášovi. "Děkuji",sarkasticky poznamenal Tomáš, nedokázal skrýt ve svém hlase zklamání. Bez jediného slova se Karel otočil a vracel ze zpátky ke svému služebnímu vozu.

Tomáš čekal a pozoroval ho ve zpětném zrcátku. Potom otevřel složený kus papíru a byl zvědavý kolik ho ten přestupek bude stát.

To je vtip? Nebyl to žádný pokutový blok. A potom začal Tomáš číst:" Milý Tomáši, měl jsem malou dceru. Když jí bylo pět, zemřela při dopravní nehodě. Jednoduše řečeno, ten chlap, který ji srazil byl zkušený řidič ale jel moc rychle. Dostal pokutu, měl soud a potom tři měsíce v lochu a potom byl ten muž zase volný. VOLNÝ, aby mohl obejmout své dvě dcery, které měl.

Já jsem měl jen jednu. Budu muset čekat až jí budu moci znovu obejmout v nebi. Tisíckrát jsem se pokoušel tomu muži odpustit. Možná, že jsem to i dokázal, ale na NÍ musím myslet stále, dokud budu naživu. I teď.

Dávej si prosím za volantem pozor, POSPÍCHEJ POMALU, Tomáši. Můj syn je to jediné CO mi ještě zbylo.... zdravím Tě Karel."

Tomáš se otočil a viděl Karla odcházet. Ten se znovu vracel k policejnímu autu, nastartoval a odjel. Tomáš se na něho upřeně díval, dokud mu nezmizel z očí. Až po několika minutách se pomalu rozjel směrem domů. Cestou poctivě dodržoval předepsanou rychlost, byl ostražitější a na přechodech pro chodce poctivě pouště chodce. Uvědomil si, že najednou dělá věci, na které nebyl zvyklý. V duchu se modlil a prosil o odpuštění a když přišel domů objal svojí překvapenou ženu i obě dcery pevným stiskem.

ŽIVOT JE VELMI CENNÝ. ZACHÁZEJME S NÍM SVĚDOMITĚ A OPATRNĚ. NIKDY NEZAPOMEŇ, ŽE AUTO SE DÁ KOUPIT VŽDYCKY, ALE LIDSKÝ ŽIVOT...

Je zajímavé, že člověk dostane 1000 vtipů přes mail a ty se rychle rozšíří jako oheň. Když se ale mají rozšířit zprávy, které stojí za ZAMYŠLENÍ, které by mohli ovlivnit náš VLASTNÍ ŽIVOT, lidé mnohem víc přemýšlejí jestli je rozešlou dál a komu je vlastně pošlou.

MYSLÍM, ŽE TATO ZPRÁVA BY STÁLA ZA VELMI ČASTOU A PRAVIDELNOU POŠTU, NEBO ALESPOŇ VÝJIMEČNÉ SDÍLENÍ.
Aktuálně: Škoda Superb Combi II 2.0 TDI Šedá Platin

Bylo: Cruze HB 2013 LTZ 1.8 16v Černá Carbon Flash :) :)

Bylo: Aveo Sedan 2007 1.2 8v Modrá Sport :( :(
Scorpion.11

Příspěvek od Scorpion.11 »

:? ..k tomu není co dodat -i
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)

člen AVEO Fanclubu
Jalan-Aajav

Příspěvek od Jalan-Aajav »

ale je... tento prispevok je vemi manipulativny pokus vyvolavat pocit viny ked nedodrzis pravidla specifikovane dopravnym znacenim...
ale dopravne znacenie nie je dokonale... prave naopak, castokrat je uplne zbytocne niekedy az fatalne zle. a policajti samotni su este horsi.

ked pojdes 50 tam, kde je predpisana 50 dostanes smyk a zrazis niekoho, vyhlasia ze si nepriposobil jazdu stavu cesty a prisiju ti vinu aj tak

aky zmysel ma obmedzenie rychlosti na 40 pri skole v nedelu o polnoci?

vletis do krizovatky, na ktorej nevidis co na teba z bocnej ulice ide len pre to, ze si na hlavnej?

treba pouzivat hlavu a nie demonizovat vlastny usudok...
samozrejme pre vodicov co nepouzivaju hlavu by predpisy mali byt ako pismo svate
Docent II.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Docent II. »

Jalan-Aajav píše:ked pojdes 50 tam, kde je predpisana 50 dostanes smyk a zrazis niekoho, vyhlasia ze si nepriposobil jazdu stavu cesty a prisiju ti vinu aj tak
Sorry, ale tohle je názor blbů, kteří si myslí, že když je tam rychlost omezená na 50 (tedy ne předepsaná), tak tam prostě musí jet 50... Jinak by si asi připadali méněcenní...
† Daewoo Matiz 0,8 SE, 184395 km
Hyundai i20 Inclusive Plus
Jalan-Aajav

poriadne si precitaj co som napisal a neprisudzuj mi svoje unahlene domnienky
pozrel si sa na to (a nie len ty, ale aj tvorcovia predpisov) len z jednej strany
ked musim pouzit vlastny usudok na to, aby som isiel pomaly ked to situacia vyzaduje, preco nesmiem pouzit vlastny usudok na to, aby som siel rychlejsie ked to situacia umoznuje?
to je znacne schizofrenicky pristup... na jednej strane ma deklaruje schopnym vlastneho usudku a prikazuje mi pouzit ho, a na druhej strane mi zakazuje pouzit ho a deklaruje ma neschopnym.
J.Bad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.Bad »

MYSLÍM, ŽE TATO ZPRÁVA BY STÁLA ZA VELMI ČASTOU A PRAVIDELNOU POŠTU, NEBO ALESPOŇ VÝJIMEČNÉ SDÍLENÍ.[/quote]

To jsou chytré myšlenky - kam na to chlape chodíš ???Ty tomu věříš že se tohle stalo ?? Kdyby to byla pravda - tak ten policista / kamarád - nekamarád / by se do něj tak pustil a osolil ho... a ne že by mu měl napsat něco na papírek - navíc když chytají za rychlost jsou u toho 2 příslušníci kvůli úplatkům a jednání... ne že by mu dal papírek a hrdě odešel do auta...

Proto všichni nasdílejte - dejte na FB a všem do mailů - každý se nad tím určitě zamyslí v dnešní uspěchané době..

Pil umřel - nepil umřel taky protože ten co pil ho přejel.. skoro podobné...
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...ale ale Jirko Ty se zrovna nenecháváš " manipulovat " čímkoliv, nehodíš se pro dnešní " tvůrce " čehokoliv od reklamních šotů počínaje k " domlouvajícím spotům ", ...no ještě rychlost jako taková je pojem velmi, velmi relativní pro někoho s reakcemi týden a něco je i 50km/hod moc a naopak a to nemluvím o technickém stavu vozidel, je to mnohem složitější, nicméně nikoho nenabádám aby nedodržoval předepsané rychlostní limity je to nakonec drahá záležitost.

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
Docent II.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Docent II. »

Jalan-Aajav píše: ked musim pouzit vlastny usudok na to, aby som isiel pomaly ked to situacia vyzaduje, preco nesmiem pouzit vlastny usudok na to, aby som siel rychlejsie ked to situacia umoznuje?
Protože zákon? Proč bys nemohl ošukat třináctku, když podla tvojho vlastneho usudku vypadá na dvacet?
BTW volů, kteří si myslí, že mohou jet rychleji, než přikazuje zákon, potkávám ročně mraky. Obvykle na R7 v levém pruhu, když stojí zabořeni do auta před sebou.
Možná by pomohlo toto: Každý, kdo jede kolem dopravni nehody, která způsobila dopravní omezení, je povinen zastavit a viníka nehody (pokud je naživu) vší silou kopnout do prdele.
† Daewoo Matiz 0,8 SE, 184395 km
Hyundai i20 Inclusive Plus
Honza K.

Příspěvek od Honza K. »

Souhlas s Jalan-Aajav
Pocit vlastní odpovědnosti vede k menší chybovosti než tupé podřizování se pravidlům.
Tím nechci říct, že pravidla ne, ale minimalizovat je na nutné minimum. Jsou na to studie. Chodci si myslí, že na chodníku jsou v bezpečí, ale každý rok se několikrát jen v ČR stane, že je některý na chodníku zabit autem. Vím o tom, že kdesi snad v Holandsku v nějaké obci zrušili značky i chodníky, platí přednost zprava a je po nehodách. Naproti tomu v Praze je každých 50 m nějaká omezující značka, pro samé čtení značek nelze dávat 100% pozor na provoz.
Celé je to taky o pocitu odpovědnosti. Nemám limit => musím ho vymyslet a cítím se za to zodpovědný. Mám limit => někdo za mě rozhodl, spoléhám na to že dobře, jedu podle limitu, jejda nevyšlo to :shock: .
Německé dálnice a nehodovost. A řada úseků je tam srovnatelná s leckterými dálnicemi u nás. Vím, že http://dfens-cz.com/ nemá u řady pořádkumilovných lidí pochopení, ale zejména ve starších článcích tam jsou argumenty podložené statistikami, a omezování rychlosti nevede k poklesu nehodovosti. Zrovna tak omezování vlastnictví palných zbraní nevede ke snižování zločinnosti, zejména pak násilné.
Dobrý článek, který mi pomohl pochopit motivaci volačů po pořádku je http://technet.idnes.cz/jak-si-zamilova ... 4_veda_mla.

Na závěr bych chtěl upozornit na to, že samotné nedodržení předpisu není přestupkem. K tomu, aby se mohlo hovořit o přestupku, musí dojít k omezení zákonem chráněného zájmu. Příklad: na prázdném parkovišti supermarketu po zavíračce není krátkodobé zaparkování (např. výběr z bankomatu) na 1 místě z 10 vyhrazených pro invalidy přestupkem, protože nelze hovořit o omezení zákonem chráněného zájmu. I kdyby snad přijel nějaký invalida a chtěl zaparkovat, pořád má bez omezení možnost parkovat. Takže i když došlo porušení předpisu není to přestupek. Jen tento výklad úředníci neradi a k soudu se moc lidí nehrne, aby v tom byl trochu udělán pořádek. V tomto případě tedy případná pokuta není oprávněná, přestože si myslím, že cca 6-8 lidí z 10 by ji schvalovalo. A tak si dobrovolně necháváme utahovat šrouby.
Honza K.
Jalan-Aajav

Docent II. píše:Protože zákon? Proč bys nemohl ošukat třináctku, když podla tvojho vlastneho usudku vypadá na dvacet?
tebou pouzita formulacia je na moj vkus prilis povrchna, vzhlad je len jedno z kriterii, podla ktoreho posudzujem atraktivitu potencialneho sexualneho partnera. ale ok, existuju aj povrchni ludia...

ako vsetky zakony, aj tento je len umelo vytvorena hranica, ktora naviac nie ja univerzalne platna. sexualita je v civilizovanych krajinach previazana s trestnopravnou zodpovednostou a u nas je zhodou okolnosti nastavena na 15 rokov (tym si nie som na 100% isty, viem ze sa uvazovalo o jej znizeni ale neviem ci to voslo do platnosti alebo nie, nesledujem to). napriklad v japonsku je ta hranica 13 rokov

tato hranica nehovori nic o tom ako je psychicky vyspela dotycka trinasta. urcite sa najdu trinastky ktore su dostatocne zodpovedne a psychicky vyzrete aby si boli schopne uvedomit nasledky svojich cinov a su aj dvadsatpatky, ktore su este nezrele a nezodpovedne.

ergo, tvoj priklad je dostatocne analogicky a mam nan rovnaky nazor ako na obmedzenie rychlosti
Docent II. píše:Možná by pomohlo toto: Každý, kdo jede kolem dopravni nehody, která způsobila dopravní omezení, je povinen zastavit a viníka nehody (pokud je naživu) vší silou kopnout do prdele.
ale s tymto na 100% suhlasim :lol:
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...Honzo K s Tvým názorem se ztotožňuji, pravidla silničního provozu jsou především proto abychom se vzájemně neohrožovali, jakož i jiné naše platné zákony, naopak právě proto jsem pro tvrdé trestání například " trpiševského vybržďování " ( tuším, dva roky podmínka a 7letý zákaz řízení, je málo, takový řidič vůbec nepatří na silnici ) a i jiné vybočení z normálního chování, dané nejspíš duševní úchylkou ani nehodlám kohokoliv kopat do p....., nejsem duševní primitiv a už vůbec né v souvislosti s jejich případnou nehodou, zastavím pomůžu, podle svých možností. V životě jsem už pár nehod viděl a následně i pomohl, ty lidi jsou většinou v šoku a proto pomoc potřebují. Nemám oprávnění a ani v dané situaci chuť posuzovat jejich případné zavinění.
Přeznačkování se ve světě také už řeší, příliš mnoho informací, které lze přehlédnout viz. následné zavedení pouze přednosti zprava. Vlastně je to jenom o dalším vývoji ve kterém dochází k paradoxní situaci stále výkonnější automobily, s lepšími brzdami, kratší brzdnou dráhou a stále větší rychlostní omezení.

Přeji všem proto pohodové jízdy, cestování.

serpico
Jalan-Aajav

co je "trpiševského vybržďování"?
Odpovědět

Zpět na „POKEC“