ubyva mi olej
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
K těm intervalům Nexie měli jak 10 000 tak 15 000 km na výměnu lišily se podle stáří ale od kdy to přešlo na delší interval nevím (tuším to mohlo být od modelového roku 97 tedy někdy v půli roku 96 jak sme probírali kdysi jinde ) ale myslím si že to je jedno těch 15 by měl být dobrej interval pro všechny . A k niově otázce jo olej i přez to všechno vyměň a při každé výměně použij proplachovač před výměnou starého oleje a možná se to postupně zlepší a udržuj hladinu oleje kolem střední hodnoty na měrce ani na min a ani na max a měř ho vždy za stejných podmínek třeba ráno před prvním nastartováním a auto zaparkovaný na stejným místě hlavně na rovině
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak píše Petrm - změna intervalu výměny oleje se změnila na 15 000 km. V modelovém roce 97, ale na druhou stranu se zase v tomto roce snížil interval na výměnu rozvodového řemene z 80 000 km na 75 000 km.petrm píše:K těm intervalům Nexie měli jak 10 000 tak 15 000 km na výměnu lišily se podle stáří ale od kdy to přešlo na delší interval nevím (tuším to mohlo být od modelového roku 97 tedy někdy v půli roku 96 jak sme probírali kdysi jinde.
vďaka všetkým za rady a postrehy, olej idem vymieňať v každom prípade.
Už som si kúpil aj ten čistič motorov - STP Engine Flush v takej 1/2 litrovej plechovici...
A teraz by som poprosil o radu: akú značku oleja tam naliať???
bola tam plná syntetika a chcel by som aby tam plná syntetika aj zostala... mám DOHC s LPG
A ešte jedna vec: chcel by som dať vymeniť kladky a rozvodovu reťaz, je nutné pri tomto úkone vymieňať olej???
Niekto mi hovoril(alebo som to niekde čítal) že pri výmene rozvodov nieje nutné vypúšťať olej....
Už som si kúpil aj ten čistič motorov - STP Engine Flush v takej 1/2 litrovej plechovici...
A teraz by som poprosil o radu: akú značku oleja tam naliať???
bola tam plná syntetika a chcel by som aby tam plná syntetika aj zostala... mám DOHC s LPG
A ešte jedna vec: chcel by som dať vymeniť kladky a rozvodovu reťaz, je nutné pri tomto úkone vymieňať olej???
Niekto mi hovoril(alebo som to niekde čítal) že pri výmene rozvodov nieje nutné vypúšťať olej....
Casablanca biela - sedan Nexia DOHC s LPG predana
Skoda Fabia Combi
Skoda Fabia Combi
Tam je rozvodový ozubený řemen (ne řetěz) a ten pracuje v suchu a ne v oleji. Při jeho výměně se žádná kapalina z motoru nevypouští
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502