Netaha pri rozbiehani po studenom starte
Moderátor: Blue Lanos
Re: Netaha pri rozbiehani po studenom starte
Hodim to sem , nech nezakladam novu temu .Po oprave hlavy vymene tesnenia pod hlavou a vymene rozvodu moj motor akosi netaha, ma slaby vykon . Prezrel som cele forum a aj ine fora a zameral som sa na katalizator, kedze som mal zbrusenu vacku a motor mal rozhodene spalovanie - bezal na 2-3 valce,mohol sa katalizator tymto znicit ? Moze byt upchaty a neprepusta tak spaliny ako by mal ? A tym vlastne dusi motor ? Pocas jazdy pozorujem taky sykot ,cvrlikanie asi od kat. spod auta ,na kazdom prev. stupni , hlavne ked sa viacej stlaci plynovy pedal. Inak auto jazdi , volnobeh drzi normalne, iba je to na 63 KW akesi slabe. Benzin som daval shellVpower, kable , sviecky su nove, vyfuk tesni -vlnovec bol meneny . Robi to kat., alebo co to moze este robit .
Daewoo Lanos sedan , r.v.97 ,1.5 sohc.
- Reklama
Tak po mnohych ránach pozorovani beziaceho motora , odpajani konektorov a kablov,sledovania vykonu motora som zistil , ze mam asi vadne cidlo teploty nasavaneho vzduchu.Stale rano po nastartovani studeneho motora mi ho pri rozbiehani strasne dusilo , po odpojeni cidla tato vada zmizla .Nove cidlo je objednane , vyskusam s novym co to spravi .Takisto som spomynal slaby vykon pocas jazdy, ktory sa trochu upravil "rozjazdenim " , ked sa RJ naucila stylu jazdy.Ale nieje to ono, hlavne preto , lebo sa mi stalo iba asi 2 krat ze som sadol do auta a ostal som prekvapeny ako na slabe stlacenie plynu lanos vystrelil dopredu na 1,2,3,4 stupni, fakt ma to prekvapilo ,tym padom mi doslo , ze mam este nieco vadne.Nakolko mam motor po oprave , bude chyba v nejakom podtlaku alebo senzore ,a pod. Vymenil som vsetky tenke hadicky ,ktore o malu chvilu zasa popraskali \hadicka z pumpy na bicykel \ , tak som tam dal hadicku na ostrekovanie celneho okna, ktora perfektne sadla. Nezmenilo sa nic pocas jazdy. Kedze pri pridavani plynu motor najprv pridusilo az potom sa zacal rozbiehat a hlavne strasne reve , ale vykon slaby , a po precitani nespocetnych prispevkov na forach po nociach ,spominali, ze to robil aj vadny map senzor . Da sa nejak alebo niekde skontrolovat ?, na webe je podrobny navod ako sa to da , ale treba k tomu nejaku vakuovu pumpicku , alebo co .Zivotnost tohto map senzora tipuju na 100 -150 000 km, ten moj ma 200 000 km.Po odpojeni tohto map senzora , klesnu otacky , motor nezdochne , ale jazdit sa da normalne . Najhorsie je ze ten map moze byt funkcny, ale stejne robi problemy pri urcitych otackach .
Cidlo doslo , vymenilo sa , ale ziadna zmena . Nadalej sa dusi , uz to neriesim , odchadzam na dovolenku do chorvatska, po vrateni pojdeme na diagnostiku , co som sa pytal , robia ju za 10 eur.
Tak dnes som predsa stihol tu diagnostiku a vyhodilo tieto chyby:
slaby tlak paliva , slabe napetie zapalovacej cievky, nulovy signal lambda sondy, nieco s krokovym motorcekom
pricom sa hrabali v motore , kontrolovali podtlak, odpojili hadicu od posilovaca brzd a pod. Chlapik povedal ze by sa zameral na benz. cerpadlo , skusi ho vymenit za cerpadlo z felicie za 26 eur a odskusat , pricom ak to nebude cerpadlo , tak ho netreba platit . Pojde sa dalej na regulator tlaku , vstreky . Ale to uz fakt az po dovolenke .
slaby tlak paliva , slabe napetie zapalovacej cievky, nulovy signal lambda sondy, nieco s krokovym motorcekom
pricom sa hrabali v motore , kontrolovali podtlak, odpojili hadicu od posilovaca brzd a pod. Chlapik povedal ze by sa zameral na benz. cerpadlo , skusi ho vymenit za cerpadlo z felicie za 26 eur a odskusat , pricom ak to nebude cerpadlo , tak ho netreba platit . Pojde sa dalej na regulator tlaku , vstreky . Ale to uz fakt az po dovolenke .