sviečky
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
svíčky
....mno Stanleyk vono jde vo to: určit co je špatné a proč to nejde jak by mělo - no a někdo se sveze a už ví - někdo, pak ještě zapojí scanner a ví pořád kulový ( vono se musí umět mu rozumět a přidat trochu praxe ) a někdo to pak objeví a je to jednoduchý a třeba i k smíchu....
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
Nemôžem povoliť staré sviečky. Je lepšie povolovať pri teplom alebo
studenom motore?
Kúpil som nové NGK, aká je teda tá predpísaná vzdialenosť elektród?
studenom motore?
Kúpil som nové NGK, aká je teda tá predpísaná vzdialenosť elektród?
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Sviecky by sa mali vymienat zasadne pri studenom motore. Inak hrozi poskodenie hlavy.
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Ak mas problem povolit sviecky tak ich davaj dolu pri co najteplejsom motore. Za tepla je sice roztiahnuta nielen hlava (a teda vacsi otvor pre sviecku) ale aj samotna sviecka ale aj tak ma vtedy vacsiu volu ako pri studenom.
Pri vymene sviecok pri teplom motore nic strasne nehrozi len ich proste neutiahnes spravnym momentom. Jednak nevies akym treba a ked sa hlava stiahne vychladnutim tak sa sviecka trochu uvolni. Ale ja som na skodovici s "favo" motorom jazdil s neutiahnutymi svieckami a pohoda. Teda utiahnute boli ale malo, ani podlozka sa na nich nezlisovala a pri prvom utiahnuti sa mala .
Pri vymene sviecok pri teplom motore nic strasne nehrozi len ich proste neutiahnes spravnym momentom. Jednak nevies akym treba a ked sa hlava stiahne vychladnutim tak sa sviecka trochu uvolni. Ale ja som na skodovici s "favo" motorom jazdil s neutiahnutymi svieckami a pohoda. Teda utiahnute boli ale malo, ani podlozka sa na nich nezlisovala a pri prvom utiahnuti sa mala .
svíčky
....to ppp souhlas - nejlépe se uvolní - povolí na teplém motoru - utažení a tedy nasazení za studeného " s rozumným utažením páka na ráčně " utahuje se kov - ocel do hliníkového závitu - toliko k servaným závitům....lambda sonda s pěkně zapečeným závitem ( stejný problém jako u svíčky )
....no a k volným svíčkám u Olomouce po opravě u Klokočky jsem zůstal viset vystřelená svíce u sl. 1,6 feldy - oprava stála 22 tisíc Kč....nekontroloval jsem u sl. auta utažení svíček.... za chyby se platí, tentokrát to nebylo z mého....
Mějte se fajn
....no a k volným svíčkám u Olomouce po opravě u Klokočky jsem zůstal viset vystřelená svíce u sl. 1,6 feldy - oprava stála 22 tisíc Kč....nekontroloval jsem u sl. auta utažení svíček.... za chyby se platí, tentokrát to nebylo z mého....
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
Teda som si precital cely tento prispevok, ale odpoved AKE PRESNE sviecky na 1.5 16V treba som nenasiel...
Potreboval by som ich uz vymenit. Uvazujem o znacke BOSCH alebo NGK urcene vyhradne pre Espera, nie na Felicie a Favority. Viete poradit presne oznacenie?
Potreboval by som ich uz vymenit. Uvazujem o znacke BOSCH alebo NGK urcene vyhradne pre Espera, nie na Felicie a Favority. Viete poradit presne oznacenie?
R.I.P
aktuálne: Renault Megane III. 1.6 16V 100k
espero
...tak jo peha souhlas NGK nebo DENSO ( dle Havránka - motosport přímo laděné u výrobce na korejce...), jinak mi zaujali zapalovací kabely CHAMPION opět celé v mědi a s odpory na koncích...tedy na věčnost, ale nikde jsem je neviděl prodávat...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico
Diky chlapci za info
Uz som bol na tie NGK pozriet a u nas ich maju za 125 SK/kus. Tie moje terajsie uz maju nabehane ked dobre pamatam nieco malo cez 60.000 km Nemam s nimi teraz problem, ale to tesnenie pod veko ventilov co som menil, tak zase zacina zatapat sviecky... Preto idem opat menit to tesnenie a zaroven uz aj sviecky...
Uz som bol na tie NGK pozriet a u nas ich maju za 125 SK/kus. Tie moje terajsie uz maju nabehane ked dobre pamatam nieco malo cez 60.000 km Nemam s nimi teraz problem, ale to tesnenie pod veko ventilov co som menil, tak zase zacina zatapat sviecky... Preto idem opat menit to tesnenie a zaroven uz aj sviecky...
R.I.P