Vynehávana motor pri prechode z volnobehu na plný výkon.

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

hlavna

Re: Vynehávana motor pri prechode z volnobehu na plný výkon.

Příspěvek od hlavna »

Zohnal som originál, aspoň tak tvrdili v autorizovanom servise novú hriadeľku za 15 eur, vymenil som a auto nešlo vôbec. Motorom triaslo asi 10 sekúnd a zhasol. Skontroloval som či som ju dal správne, keď som otočil unášač ani neodpálilo. Dal som staru a zase ide ako predtým. :evil:
Je rozdiel v hriadeľke medzi 8 a 16 ventilovým motorom ? V servise tvrdili že sú rovnaké, lebo majú stejné číslo. Ja som ich porovnával a vypadali úplne rovnako, možno tá nová bola asi o milimeter dlhšia ale nefungovala.
Inak boli obe magnetické. :(
Reklama

hlavna

Příspěvek od hlavna »

Vyskúšal som teplotu sviečok pri objavení závady, všetky boli rovnako teplé, skúsil som odpojiť podtlak od uhlíkového filtra, bez efektu, všetko rovnaké, čo ďalej.
paul08

Příspěvek od paul08 »

Odkial si?
hlavna

Příspěvek od hlavna »

Slovensko, okres Martin, obec Bystrička, kontakt 0905249654.
paul08

Příspěvek od paul08 »

Juj,poznam v 95 som tam bol na Severe na ZVS-ke.Tak to by si mal zhruba ku mne 120km do okresu NZ.
hlavna

Příspěvek od hlavna »

To nie je tak ďaleko, ja by som to riskol, len aby som sa zbavil problému, ak by to bolo možne. Môžeš ma kontaktovať aj na hlavna.marian@stonline.sk ak si ochotný mi pomôcť, som v koncoch.
hlavna

Příspěvek od hlavna »

Nechcem predbiehať, ale pravdepodobný môj problém spočíval v katalyzátore. Akonáhle začal hrkotať, tak a závada stratila, už motor nevynecháva, vo štvrtok mi budú meniť katalyzátor - univerzálny ktorý treba upraviť a potom budem múdrejší. Ozvem čaute. :lol: :P :lol: :PP: :o)
ppp

Příspěvek od ppp »

na nexiu (a espero) existuje nahrada za cenu univerzalneho, je to komplet uz aj s prirubami, tusim na evyfuky
hlavna

Příspěvek od hlavna »

Katalyzátor vymenený, závada - vynechávanie motora sa síce úplne neodstránila ale dosť zmiernila, objavila sa zatiaľ raz a to iba na asi 10 sekúnd, motor sa ustálil. Cez starý katalyzátor bola svietivosť minimálna, proti svetlu asi priemer 5 milimetrov a na novom pred montážou asi 4 centimetre, je to značný rozdiel. Motor ide tichšie, zvýšil sa výkon, nič netrasie a neklepe vo výfuku, ideál jazda. :o) :o) :o)

Čaute :PP:
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“