Motor občas nechce NASTARTOVAT

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

vado
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor občas nechce NASTARTOVAT

Příspěvek od vado »

Ahoj
tym pridavnym imobilizerom som myslel alarm, ktory tam mas zabudovany navyse. Pokial je mozne, uplne ho treba vypojit.
Asi by bolo najlepsie mat po ruke diagnostiku a v momente, ked to nechce nastartovat, pozriet, co zahlasi ECU.
Konektory na ECU nie je problem vytiahnut, je tam taka stlacitelna zapadka, ktoru ked zatlacis, vytiahnes konetor uplne lahko.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

ok ja myslel ze jsi tam jeste nekde psal o dalsi ledce na alarm nebo tak neco
kazdopadne ted to asi chapu
no ono se neda nic jineho delat nez krcit rameny pokud je immo jednotka nova a snimaci krouzek taky a pres to to nenacte tak jsou to veci mezi nebem a zemi ktere se vysvetlit ani opravit nedaji.
a samozrejme oxidace je svinstvo.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
paTaNiNho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paTaNiNho »

Přináším nejpřesnější a už oficiálně potvrzené a ozkoušené důvody problému, tedy aspoň na mém brmbátku. Po výměně všech komponentů, které byly zmiňované výše auto chvíli šlapalo, jak má, ale po nějaké době nastal znovu stejný problém s nenastartováním. Potom jsme s p. skoro tchánem procházeli původ problému od všech logických vysvětlení (baterka, kabely, startér. . .) a výsledek je na světě. Dělají to konektory na konci u Řídící jednotky. Jakmile mi nejde nastartovat, okamžitě skočím pod sedadlo spolujezdce, zahýbu paticí a už slyším ten krásný zvuk "dlouhého" čerpání paliva.
Chystáme se na oddělání sedadla a řádného profouknutí kabelů, snad to konečně už bude konečná, takže pravda byla již řečena, byly to konektory, konkrétně na ŘJ.
Takže pro příště, komu to nějak podobně nestartuje postupuje asi následovně, baterie, ohledání konektorů u ŘJ (tlačit je směrem do ŘJ), ohledání konektorů u Imobilizéru (černá krabička pod volantem), ohledání všech konektorů, které Vás jako laika napadne, zkusit objednat novou cívku (kroužek u zapalování) imobilizéru, samotná řídící jednotka imobilizéru. Postupujte sestupně, já to bohužel dělal opačně, ale po bitvě je každý generál, tak ať se daří. . .
Daewoo Lanos 1.5i - rok 1998 - najeto 107 000 km
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Hehe, sak som to tvrdil od zaciatku :lol:
Hlavne, ze si nasiel, v com je problem.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
paTaNiNho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paTaNiNho »

Ano, ano, hned jsem si na Tebe vzpomněl, ale aspoň jsem takto třeba ubráněn s budoucími problémy imobilizéru, doufám. Zrovna dnes mi to zase nešlo nastartovat, zahýbal jsem konektory a potom jako po margarínu, už se těším až to rozebereme, snad to bude potom OK.
Děkuji všem a přejí dalších hodně najetých Km.
paTaNiNho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paTaNiNho »

Po nějaké době přicházím s novými poznatky o užívání Lanoska s tímto handicapem. Řídící jednotku jsem měl již 2x venku, prostříkal kabely a znovu zadělal. Chvíli to takto jezdilo,ale nyní již jezdím s rozdělaným krytem, protože nikdy nevím, kdy mě auto znovu překvapí.
Například včera jsem přijel autem z dálnice a odskočil si do lesíka na malou, motor jsem vypnul a když jsem chtěl znovu nastartovat, tak nic. Šáhl jsem již cvičenou rukou pod sedadlo spolujezdce, povytáhl ŘJ ven do prostoru, kabely jakoby napnul a konektory zatlačil směrem do ŘJ (otázka 5 sec) a motor potom znovu hned chytil.
Vypozoroval jsem, že se to stáva hlavně za vlhkého počasí, například když déle prší apoD., ale i když auto stojí z kopce motorem směrem dolů.
Řešení znovu nastartování mám,ale nevím, zda-li to takto půjde do nekonečna, abych si to nedodělal úplně.
Chci se znovu s dovolením zeptat, zda-li Vás nenapadá ještě nejaké řešení, jak na problém již vím, teď, jak ho ještě řádně vyřešit, pokud to půjde. Vše, co jsem zkusil nepomáhá, uvidíme. Tedy pomáhá, ale vždy jen na chvíli.
Odpovědět

Zpět na „LANOS“