VOLBY 2006 ČR

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět

Koho budete volit?

ODS
13
52%
ČSSD (KSČSSD)
3
12%
KSČM
3
12%
KDU-ČSL
1
4%
ZELENÝ
2
8%
jiný
1
4%
nejdu volit, je mi to jedno (ale pak budu nadavat na ty co vyhrali...)
2
8%

Celkem hlasů: 25

Oněgin

Příspěvek od Oněgin »

K tomu dojíždění - jednak není příliš ekologické a jednak u nás je cena benzínu vzhledem k příjmům tak vysoká, že se to ani při průměrné mzdě příliš nevyplatí. Mít tady plat jako v USA při jejich ceně benzínu, to by se jezdilo 8)
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
Reklama

Richard

Příspěvek od Richard »

Tuhle diskuzi už nějakou dobu sleduji a necítil jsem potřebu nějak do ní zasahovat. Volby dopadly jak dopadly, díky nesmyslnému přepočítávání mandátu jsme tam kde jsme. Strany, které dostaly od voličů cca 48% hlasů mají stejně křesel v parlamentu jako strany co dostaly 44% hlasů :roll: :roll: :roll:
Ale idea bezplatného zdravotnictví je tak trochu mimo mísu. Do toho systému jsem nalil ze své práce docela dost peněz, a nikdo mě ani neřekne na co, jen plať a nestarej se, mi už tvoje prachy nějak utratíme :evil: :evil: . Nazývá se to pojistné, ale vlastně je to zdravotní daň a ještě značně nespravedlivá. Zdravotní pojištění platím ze svého platu a když náhodou onemocním dostanu skoro HOVNO. Tak já chci platit taky hovno, jako zbytek národa, ale nemůžu, jsem zaměstnanec a jako ten jsem systémem odsouzen k placení :evil: :evil: SERE mi, že platím jak blbec, a pak přijdu do lékárny a chtějí po mě doplatek 3,50. To bych vyskočil z kůže. Doktorka mi řekne kupte si lék na podporu jater. Já jak blbec jdu a vypláznu 400,- Pak jdu k doktorce znova a ona mi předepíše Paralen :roll: :roll: :roll: Tak to bych blil :roll: :roll: Já chci změnu v pojistném, buď abych platil základní pojistné a mohl se připojistit např. k zubaři atd. a nebo pojistný účet, na kterém bych mohl disponovat s částí ( třeba i menší) své platby. Prostě abych se mohl rozhodnout :!: :!: :!: Třeba ve Švýcarsku si člověk určí sám tzv. spoluúčast na pojistném. Např. 600 CHF Funguje to tak, že člověk chodí k doktorům jak potřebuje a platí a schovává si účty. V okamžiku kdy dosáhne spoluúčasti už dál nic neplatí a má vše zdarma. Výši spoluúčasti si může sám zvolit a tak ovlivnit i výši pojistného. :!: :!:
A ještě něco, vždy zpozorním, když mi někdo něco nabízí ZADARMO, to většinou bývá nejdražší :!: :!: :evil: :evil:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Oněgin

Příspěvek od Oněgin »

A s placením důchodové pojištění to je, Richarde, velmi podobné. Až půjdu do důchodu (r. 1978), tak dotanu taky HO.NO, byť mi stát neustále strává slušné peníze. Jednoduše doplácíme na to, že se rodí málo dětí a žádná strana nedokáže vymyslet rozumný program na jejich podporu. Jediný, kdo za všech vlád vydělá na dětech, jsou "hnědočeši".
Asi je velký problém stanovit pravidlo, že přídavky bude dostávat jen ta rodina, kde pracuje či vykonává veřejně prospěšnou práci aspoň jeden rodič, a zároveň se dokáže o dítě patřičně postarat (dítě chodí do školy, nedopouští se výtržností, nekrade,...).
Richard

Příspěvek od Richard »

I když nejsem normálně moc sprostý (jen za volantem a pak, když se kecá o politice) tak ten důchodovej systém mě taky Se*e :!: :!: :!: :!: :!: :!: A jsem zvědav, kolik dostanu z toho, co poctivě platím jak vůl celej život. :roll: :roll: :roll: A radši mi ho vůbec nepřimomínej :lol: :lol:
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Oněgin

Příspěvek od Oněgin »

Jestli máš kolem třicítky, tak skutečně HO.NO, teda tak 3000,-, což při inflaci bude za pár let tak na žvýkačky.
Docent

Příspěvek od Docent »

Tady si přečtěte, jak to antisociální demokradi myslí vážně s podporou rodin s dětmi... Ano, podporovat rodiny nemakačenků a lidi s nízkou kvalifikací, tedy své typické voliče, to by jim šlo...
djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

To je legrační. Nějak nepozoruju, že by se naší rodině dařilo lépe...že by to bylo tím, že rodiče podnikají?? Spíše mají mnohem víc práce než dřív (podnikají v oboru zpracování účetnictví, ekonomické poradenstní apod.) a to jen díky dalším a dalším předpisům, formulářům a dalším věcem, takže pomalu ale jistě pro ně přestávají existovat naprosto volné víkendy (o volných odpolednách ani nemluvě). A to znamená, že se jim daří lépe? Velmi rádi a nutně by zaměstnali další lidi (jednu paní už máme), ale díky vysokým odvodům za další hlavu, by na to nebylo, takže občas, když mám čas zaskakuju já a pomáhám, ale je to málo.

Takže všechny řeči o zlepšování životní úrovně mi nechávají velmi hořký úsměv na rtech. Neznám člověka, který by si přilepšil. Snad politici pochopí, že naprosto všechny úkony a procesy běžného života, sféry podnikatelské a zaměstnanecké jsou provázané tak, že když jedna jediná funguje špatně, tak automaticky funguje špatně zbytek. Bohužel určitý náznak (podle mě) dobré cesty k nápravě má v programu pouze ODS, ale bohužel díky idiotsky nastavenému volebnímu systému budou jen velmi těžko prosaditelné, jestli vůbec. Nuže jsem zvědav co bude dál, ale pokud to půjde vše stejnou cestou jako doposud, na srazy Chevrolet/Daewoo budu jezdit ze zahraničí.
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Habron

Příspěvek od Habron »

2 djspx: zajímalo by mě, kolik je ti let (i když to sem nepatří).
djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

Habron píše:2 djspx: zajímalo by mě, kolik je ti let (i když to sem nepatří).
Hledej na fóru:-)).....ale předevčírem mi bylo 24.
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Habron

Příspěvek od Habron »

djpsx píše:
Habron píše:2 djspx: zajímalo by mě, kolik je ti let (i když to sem nepatří).
Hledej na fóru:-)).....ale předevčírem mi bylo 24.
Nechtělo se mi to hledat ;) Jen tak mě to zajímalo, i když to s tématem nesouvisí. Přijde mi, že dost často používáš "my", i když se jedná především o tvoje rodiče. Proto jsem si myslel, že jsi mladší.
djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

No já to používám proto, protože je to rodinná firma, kde průběžně za dobu jejího fungování (cca 11 let) pomáhám, nebo se jinak angažuji a pak také vzhledem k tomu, že co se týká příjmů (kromě brigády), bydlení, ošacení, jídla apod. jsem závislý stále ještě na rodičů, takže se na mě onen problém vztahuje jak na mé rodiče, tak i na mě (a bráchu).

Dále pak v jiných příspěvcích, které se týkají aut, používám my, protože ani jedno z aut není moje, ale rodičů. Sice dost často užívám taky já a moje, ale to jen kvůli tomu, že např. v Kombi jezdím (od nákupu Sedana) až na vyjímky jen já.
Habron

Příspěvek od Habron »

djpsx píše:No já to používám proto, protože je to rodinná firma, kde průběžně za dobu jejího fungování (cca 11 let) pomáhám, nebo se jinak angažuji a pak také vzhledem k tomu, že co se týká příjmů (kromě brigády), bydlení, ošacení, jídla apod. jsem závislý stále ještě na rodičů, takže se na mě onen problém vztahuje jak na mé rodiče, tak i na mě (a bráchu).

Dále pak v jiných příspěvcích, které se týkají aut, používám my, protože ani jedno z aut není moje, ale rodičů. Sice dost často užívám taky já a moje, ale to jen kvůli tomu, že např. v Kombi jezdím (od nákupu Sedana) až na vyjímky jen já.
Já jsem si myslel, že to máte tak nějak zařízený, ale myslel jsem si, že jsi mladší (tak kolem 20-ti), ale rozhodně jsem to nemyslel nijak ve zlým.
djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

Habron píše:
djpsx píše:No já to používám proto, protože je to rodinná firma, kde průběžně za dobu jejího fungování (cca 11 let) pomáhám, nebo se jinak angažuji a pak také vzhledem k tomu, že co se týká příjmů (kromě brigády), bydlení, ošacení, jídla apod. jsem závislý stále ještě na rodičů, takže se na mě onen problém vztahuje jak na mé rodiče, tak i na mě (a bráchu).

Já jsem si myslel, že to máte tak nějak zařízený, ale myslel jsem si, že jsi mladší (tak kolem 20-ti), ale rozhodně jsem to nemyslel nijak ve zlým.
Já vím 8) V pohodě ;) Kdybys mě znal osobně, tak bys mi možná tipoval tak 28 jako mnoho lidí:-)
Richard

Příspěvek od Richard »

Oněgin píše:Jestli máš kolem třicítky, tak skutečně HO.NO, teda tak 3000,-, což při inflaci bude za pár let tak na žvýkačky.
Přidej 20 :roll: :roll: :roll:
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Richard píše:
Oněgin píše:Jestli máš kolem třicítky, tak skutečně HO.NO, teda tak 3000,-, což při inflaci bude za pár let tak na žvýkačky.
Přidej 20 :roll: :roll: :roll:
Ty se holt něčeho ještě možná dočkáš narozdíl od nás...
Ještě ke zdravotnictví. Myslim že současná situace je asi nejhorší možná. Pokud máme X pojišťoven a každá musí mít stejný podmínky, bylo by lepší mít jedinou, né li žádnou a platit to rovnou z ministerstva. Nevim na co další rozežranej mezistupeň.
Druhá asi lepší cesta by bylo jak nastínil Richard před tim, plně komerční pojištění. Ať ten trh uvolněj úplně a JÁ si budu moct vybrat kolik budu komu platit, na jaký zákroky si dam pojištění a jakou spoluúčast. Prostě třeba jako havarijko. Vedlo by to i k lepší prevenci jenže pak by asi doktoři nemohli předepisovat co se jim zlíbí. Dokud JÁ neovlivnim na co jdou moje peníze tak odmítam připlácet byť jedin ou korunu do zdravotnictví navíc.
Zatim to vidim tak že X let lékový monopoly lobujou u doktorů ať píšou jejich léky. Dokud dluh narůstal a pojišťovny držely hubu, bylo to OK. Jednou začas se systém "oddlužil" ze státního rozpočtu a dál se "hospodařilo" jak pejsek s kočičkou. Ono ze státního se nejlíp utrácí. Jenže pak tam do toho bordelu přišel doktor kterej ví jak to chodí a je zle.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Odpovědět

Zpět na „POKEC“