Jak jste spokojeni s Aveem?

Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi

Patrik73

Ostrava, Aveo 1.2

Příspěvek od Patrik73 »

Líbivý design, dobrá cena i spotřeba.

Půl roku bez závad. (Jen nepodstatné klepání v ZP dveřích. Prý bowden táhla okna, neví někdo jak na to?) V druhé půlce 1. roku užívání jsem absolvoval 3 návštěvy servisu (check) + 1 odtah nepojízného auta. Poprvé vymazali paměť závad, pak vyměnili sondu, nakonec pročistili palivovou soustavu. Prý si za vše mohu sám!!! Mám jezdit divoce, točit motor do vysokých otáček a proplachovat podřazováním! Pochopitelně mi toto milý prodejce (www.chevy.cz) při koupi vůbec nesdělil. Tak jsem jezdil měsíc dle dispozic servismanů. Jaké bylo mé překvapení, když jsem po načerpání plné nenastartoval!!! Nechal jsem se tedy odtáhnout do servisu. (Je to príma pocit. Vždy jsem takové litoval s pocitem: "Chudák, koupil zánovní prověřené auto z bazaru".) Prý to ještě neviděli, zanesený palivový článek. (Obdobně překvapeni byli, když jsem tam poprvé přijel s checkem.) Osobně si myslím, že se článek nejspíš ucpal vyplavenými sazemi, které se usazují na špatně zaúhlovaných ventilech, není-li chyba v SW řídíci jednotky.

Kdyby se auto dalo jednoduše vrátit jako zboží v marketu, nic neřeším. Tři předešlá ojetá auta jiných značek mne nikdy takto nezklamala, navíc mi nikdo nediktoval, jak mám jezdit. 4x ročně v servisu s novým autem, to je síla! Proto jsem si přece nekupoval nové auto!

Problém checku jsem řešil i s generálním dovozcem, bez výsledku. "Závada se může kdykoli objevit, obraťte se na prodejce." Fuj, ostuda!!! Zvažuji žádost o náhradě škody, slevu s kupní ceny či prodloužení záruky. Je mi jasné, že nejspíš nepochodím, ale milý prodejce i dovozce si musí uvědomit, že se jedná o velký problém, který, jak čtu v různých fórech, trápí téměř každého.
Reklama

Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Chevy Ostrava je sam problem,od majitele v base pres protivnou starou babu v prodejne nd az po servis...ja kdyz mam problem tak radeji to resim v Kunine tam je to uplne o necem jinem...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Rastos

Příspěvek od Rastos »

Patrik: AK sa tvaria pri checku prekvapene, je to skutocne voci tebe nefer, ide o vseobecne znamu zavadu. Inac ak sa nepodari odstranit ju ani na viackrat, riesi sa to opravou motora, vysustruzenim tych sediel ventilov na spravny uhol. Skus sa dozadovat toho.
Tu sa o tom popisalo viac v sekciach Kalos a Lacetti, pozri napr.
https://www.chevroletclub.cz//viewtopic.ph ... sc&start=0
ex: Matiz, Kalos, Lacetti
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Pratele, to mne jen zasvitil a hned mi rekli at prijedu, jestli nezhasne, on zhasl az ten den kdy jsem tam jel a byla tam vseobecna chyba, ale nemam problem se servisem ani s pristupem :arrow: http://www.daewoodedek.cz
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
eso0071

Příspěvek od eso0071 »

mám ho 10měsíc od nova a jsem zatím spokojen.bez závad.i spotřeba jde dolu.najeto 7500km.
Odpovědět

Zpět na „Aveo - Pokec“