... no ved prave.... je to akoby niekto tvrdil, ze pri odpojeni baterie RJ motoru "zapomene motor a musi se naucit".... RJ airbagov nezapomene airbagy ani po odpojeni samotnych a hned to vypise ako chybu (pokial bolo zapnute zap.)palikx píše:ale to ze jednotka zapomene airbag sem v zivote neslysel.nic takoveho podle me neexistuje.videl jsem mraky chyb ale zadnou takovouhle
Kontrolka AIRBAG
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ex: Espero 1.5 16V
- Reklama
Já jsem napsal "zapomene" - proto v uvozovkách. Samozřejmě že ŘJ nezapomene že tam Airbag byl, protože kdyby tomu tak bylo, tak by nesvítila kontrolka s chybou Airbagu. Bylo to myšleno tak, že za nějakého stavu (zapnuté zapalování) + odpojení akumulátoru může, a také často dojde k vyhlášení chyby Airbagu a k rozsvícení kontrolky. To že jednotka Airbag kontroluje tak v tom se předpokládám shodneme. ŘJ určitě hlídá a kontroluje jednotlivé vstupy, a různé hladiny napětí a tyto nějak vyhodnocuje. Takže si myslím, že např. odpojení - nebo připojení Aku při zapnutém zapalování jednotka považuje za "nestandardní" stav a vyhlásí chybu. A že jednotka určité věci "zapomene" nebo vymaže z paměti (např. načtené závady) po odpojení Aku, tak to zde na fóru bylo zmíněno několikrát.
no v podstate jsi to vysvetlil pekne.ale nejde o to ze zapomene ale ze nacte chybu a rozsviti kontrolku.jinak dobry.jo a dnes jsem po 2 dnech pripojil baterku do espera ve kterym je bag a bylo pri pripojeni baterie zapnute zapalovani a bag se nerozsvitil takze to kdyz se nekomu rozsviti uz musi byt opravdu velka smula nebo neni receno vse jak se doopravdy stalo.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
To palikx:
Jasně. K tvému upřesnění není co dodat.
A když se budu držet věcné roviny, tak na prapůvodní otázku co dělat když se rozsvítí po odpojení Aku nebo přepálené pojistce Airbag = zajet do servisu a Airbag načíst do ŘJ.
PS: Já se zabývám opravami přístrojů s počítači, a jsem zvyklý na různé "nestandardní stavy" o kterých výrobci uvedených přístrojů tvrdí že nemohou v žádném případě nastat..
No jo. Ale přesto se to děje.
Takže jsem ochoten věřit např. tomu, že se volant sám nenamontuje místo pravého předního kola ale co se týká různých "řídících jednotek" a počítačů, tak tam bych si vždy nechal nějakou rezervu na vysvětlení. Vždyť i James Bond říkal: Nikdy neříkej nikdy
Jasně. K tvému upřesnění není co dodat.
A když se budu držet věcné roviny, tak na prapůvodní otázku co dělat když se rozsvítí po odpojení Aku nebo přepálené pojistce Airbag = zajet do servisu a Airbag načíst do ŘJ.
PS: Já se zabývám opravami přístrojů s počítači, a jsem zvyklý na různé "nestandardní stavy" o kterých výrobci uvedených přístrojů tvrdí že nemohou v žádném případě nastat..
No jo. Ale přesto se to děje.
Takže jsem ochoten věřit např. tomu, že se volant sám nenamontuje místo pravého předního kola ale co se týká různých "řídících jednotek" a počítačů, tak tam bych si vždy nechal nějakou rezervu na vysvětlení. Vždyť i James Bond říkal: Nikdy neříkej nikdy
jasne u elektroniky nikdy nevis.ale opravdu nezapomene.to uz by se nikdy jen tak nenaucila.
muj peu ji ale opravdu zapomel.jednotka se hlasi jako ze tam neni.takze uz letela do kose.nikdo ji neumi naucit aby opet fungovala.
ale pokud ji diagnostika najde a neni odpalena tak se to vetsinou rozchodi
muj peu ji ale opravdu zapomel.jednotka se hlasi jako ze tam neni.takze uz letela do kose.nikdo ji neumi naucit aby opet fungovala.
ale pokud ji diagnostika najde a neni odpalena tak se to vetsinou rozchodi
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
Simson s 51
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
no staci kdyz budes startovat na hodne slabou baterku a bag zase sviti, sviňa
kaslu na nej, radci vymontuju zarovku
kaslu na nej, radci vymontuju zarovku
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA