brzdy

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Radmont

Brzdy

Příspěvek od Radmont »

Tiez som mal podobne problemy. Po vymene brzdovych platniciek u jedneho "sikovneho" opravara v cene 1500Sk som mal problem vobec auto rozbehnut. Nakoniec som auto dal do servisu, kde mi vymenili brzdovy piestik v cene 800 Sk a brzdy slapu ako nove. Doporucujem vymenit piestik a nelaborovat s premazavanim.
Reklama

Dáša Olomouc

Příspěvek od Dáša Olomouc »

Ahoj,
mám se pozeptat co obnáší výměna brzdového kotouče na předním levém kole (postup, záludnosti, atypické přípravky, nutnost dalšího materiálu jako např ložiska, které se demontáží starého kotouče mohou zničit, zaklínací formulky). Jiří už jednou tyto brzdy dělal, ale po nějaké krátké chvíli problém se zahříváním kola, sypání se prášku z kola a kvedlání se kola objevil znovu. Tak chce vyměnit nejen destičky, ale i ten brzdový kotouč. Tak aby prý něco nespr... nezkazil. :!:
A ještě se mám zeptat, na kolik lze stočit chlazené kotouče přední brzdy, nebo kde se lze poptat. :?:
Naposledy upravil(a) Dáša Olomouc dne čtv dub 01, 2004 08:50, celkem upraveno 1 x.
Dáša
NEXIE sedan
1.5 MPi GLE 55kW
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

V sundání kotoučů žádná záludnost není : sundá se kolo roztáhnou se destičky (je dobré je i vyndat ) povolí se dva šrouby co drží brzdový třmen (podle typu brzdy pod pokličkou na 10 imbus nebo volně na klíč 19 ) potom se povolí ten malinkej křížovej šroubek (je dobré do něj párkrát pořádně praštit kladivem aby šel vůbec povolit ) a pak už se kotouč jen sundá v případě že to nejde tak opět pomůže násilí a velkým kladivem tlučeme do středu kde je chycené kolo až ten kotouč odskočí.Před zpětnou montáží je nutné očistit dosedací plochu kotouče šmirglem je na to dobrý nastartovat motor zařadit 5 nechat kola se volně točit a opatrně přiložit šmirgl k točícímu se náboji (pozor na prsty a jiná zranění ) po důkladném očištění nasadíme vše zpět .Bohužel přehřívání brzd není způsobeno kotoučem nebo destičkama ale špatným posuvem brzdy nebo zarezlým prasátkem a to způsobuje že je stále přitlačována destička ke kotoučï a tím pádem auto stále jakoby brzdí.Když tak napiš jakej typ brzdy tam máš (jestli sou destičky zastrčené do třmenu a držené takovými dvěma trubičkama nebo jinak ) a já ti když tak skusim blíže poradit
Dáša Olomouc

Příspěvek od Dáša Olomouc »

Destičky jsou v třmenu drženy dvěma trubičkami - pérovými kolíky.
Při jízdě - stále se brzdy mírně hřejí.
Při brždění - rablují = du du du du du du du .... neplést si tento odborný
výraz se slovem "ramlují" ze slovníku lesáků = vyrábějí mladé.
A ještě mi nikdo neodpověděl na otázku, kterou jsem položila o dotaz výše: na kolik lze stočit chlazené kotouče přední brzdy, nebo kde se lze poptat. To nikdo z Vás chytrejch kluků neví :?: :!:
Dáša
NEXIE sedan
1.5 MPi GLE 55kW
Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca »

s tim stacenim kotoucu newim na kolik az to jde, ale opatrně! :!: par stovek za nove kotouče nestoji za smrt...az ty stocene nepreziji brzdny tlak a teplo... :idea:

Nove 13" chlazene kotouče pro nexii stoji v Autodily Krč v Praze 450,-Kč./kus :!: :idea:

http://www.autodilykrc.cz/index.php?str ... enik=nexia
PECA
Daewoo Nubira II Kombi r.v. 2001 CDX 2,0 16V troška tuningu a hudby ;-)
Fiat Punto 1,7TD 3dver. r.v. 1994 žádný tuning a hóóóódně hudby
Honda VFR 800 r.v.1999 miláček, troska tuningu, výfuk pod sedlem atd...
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Tak to jsou zrovna ty špatné brzdy je nutné aby šlo volně odtlačit prasátko které přitlačuje destičky ke kotouči jestli že to jde dost ztuha (mělo by to chodit tak že když šlápneš na brzdy(jsou potřeba dva lidé) a zase povolíš tak bys měla vydět jak se prasátko přitlačí a zase samovolně povolí když pustíš brzdu )je problém tady a je potřeba vyndat celý třmen ven z auta a vytlačit prasátko uplně ven důkladně vyčistit vyměnit krycí prachovku a vnitřní těsnící o kroužek podle stavu ale doporučuju výměnit vždy ještě prasátko dál je potřeba aby po uvolnění destiček šlo celým třmenem hýbat sem a tam když nejde tak je další problém v posuvech a o těch sem tu už několikrát důkladně psal tak to zkus najít nebo je ten postup na stránkách nexie myslím si ale že bez zkušeností to na ulici nezvládnete ale přeju hodně štěstí . Minimální tloušťku osoustruženého kotouče neznám a nedoporučuju to ani ale když to dáš soustružníkovi kterej se tím zabývá tak by měl vědět kolik může
Pepíno_Honda

Příspěvek od Pepíno_Honda »

mám taky problem s brzdičem. Táta má Nexii 1.5 8V sedan. Taky furt přibržďuje pravá strana. Měli jsme doma 3 Kadetty, tak jsem hned věděl co mám dělat :D . Sundal jsem destičky, brzdový pístek je v pohodě. Tak jsem sundal celý brzdič. problém nastal s tím jedním "plovoucím" třmenem. Jak beton. Podařilo se mi ho sundat, celej jsem ho pořádně očistil, včetně brzdiče, těsnící kroužek je dobrý. Strčím jej do brzdiče a rukou můžu pohybovat obouma bezproblémů. No jo, ale nasadím kolo, našlapu, aby se nastavily destičky vše ještě funguje, ale jedu klidně jen 50m zabrzdím a už zase přibržďuje :evil: . Měl jsem to sundaný třikrát a furt nic. Co mám dělat?? Za 14 dnů mám táhnout tunovej karavan a to by teda řádně dostali záhul.... Jinak snad budu muset sehnat jinej brzdič.... Nemá někdo???
Pepino.r@tiscali.cz
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Jak sem se tu několikrát zmiňoval musí se ty posuvy namazat speciální vazelínkou jinak vše ostatní nemá smysl dá se kopit od Lukase v takovejch malinkej kelímkách jako je obal na neg.film do foťáku nebo já kupuju ve Fate Praha (Ferodo) sadu posuvů na jedno kolo to vyjde asi na 450 Kč a je tam vazelínka gumičky i celé nové válečky včetně manžet je to sada normálně na Kadeta .
Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca »

Petrm prosimte,

Me uz brzdy na nexii zacinaji pekne sr :evil:
Kamaraduv Kadett z roku 89 brzdi mnohem lip nez moje nessi!!!

mam na nexii ten asi nejstarsi typ brzdiců (takove ty do kterych se desticky upevnuji zamlacenim jakychsi kovovych trubicek durch telem brzdice...)
Jeden prodejce nahradnich dílů v Brně me dnes presvedcoval, ze kupovat lepsi kotouce a desticky nema vubec smysl, ze konkretne tento typ brzdice na nexii je z tech tri co se na nexie montovali ten nejhorsi, a ze to nikdy poradne brzdit nebude...
Prej at si radsi poridim poradny brzdice...

Zajimalo by me, co si o tom myslis a jestli jsou ty ostatni typy co se na nessi montovali nejak lepsi ci nikoliv... a jestli by se nedali pouzit nejake lepsi (novejsi, technologicky mladsi) brzdice, ktere by na nessi pasovali...
Treba brzdice z corsy, nebo nove astry nebo tak neco...(nebo treba z Kadett GSi) :)

DIKY za odpoved
PECA
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Jo měl pravdu tyhle brzdy sou ty nejhorší co můžeš mít samozřejmě že výměna je možná a je naprosto jednoduchá ale asi dost finančně náročná protože brzdič jeden kus novej stojí pár tisíc a kotouče k tomu :?: jinak jezdí dokonce i Nexie s naprosto stejnejma brzdama jako 2,0 Nubira nebo naopak 2,0 Espero jinak na 8 z 10 nexiích sem schopen udělat to že zečnou brzdit bohužel jen na 8 z 10 a nevím jak to ovlivnit,dopadlo to i tak že se měnila celá brzdová pumpa a nic nepomohlo jinak náprava je prakticky shodná s kadetem takže co pasuje na něj pasuje i na nesíí ;)
Pepíno_Honda

Příspěvek od Pepíno_Honda »

to Petrm:
Dík za radu, zkusím nejdřív koupit jen tu vazelínku. skočím v CL přímo do Feroda...
Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca »

DIKY!!!
PECA
Tomas T.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas T. »

ink na nexiu pasuju aj brzdy z CALIBRI a tie su myslim najlepsie. treba skocit na vrakovisko tam najdes vsetko a ak si sikovny tak aj zadarmo.
Ale chcem sa opytat bavime sa tu len o tych najhorsich brzdach ako PETRM prosim ta zistim (ake su odlisnosti) ktore mam a ktore su vlastne "najlepsie" alebo staci len "dobre". ja mam GLX rocnik 96 ale asi tam mozem mat hocico skuste niekto nejake poznavacie znaky. Ja som si vsimol ze mam dvojity kotuc v strede ma vetranie akurat ale to maju asi vsetky baran som podrobne nesledoval.
Tomy
Daewoo Nexia GLX 2000 - 2006
Mazda 6 2006 - 2009
Chevrolet Corvette 2009 - ?
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Ventilované kotouče rozhodně nemají všechny ale je to asi tak že ty na ty plechové trubičky sou tragický a vše ostatní je dobrý jinak rozpoznávací znak je jen vizuální když se na ně koukneš sice v katalogu je uvedeno že některý sou jen na SOHC a jiný jen na DOHC ale ve skutečnosti to vypadá že jak jim přišli na lince pod ruku tak je tam nasázeli
Tomas T.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas T. »

Cize tymi trubickami myslis podobny system uchytu platniciek ako na lade a to ze patnicky maju dve dierky cez ktore sa prepichavaju trubicky ktore sa zaistia a tie ich drzia? (sice lada ma 2 valceky)
Tomy
Daewoo Nexia GLX 2000 - 2006
Mazda 6 2006 - 2009
Chevrolet Corvette 2009 - ?
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“