Motor a ventily
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
To bych neřekl, spíš se doporučuje hustější a horší aby vymezil vůle.Olda píše:pokud ti to ještě nežere olej, tak jako poslední záchranu zkus vyměnit olej za
nějaký opravdu dobrý...
jinak oprava - na 16V to bylo:
800 Kč x 16 ks = ... brrrr až je mi z toho špatně
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Hydraulicke vymezovani vule ventilu je super vec, protoze narozdil treba od felicie 1.3 nemusis po nejakych 20 - 30000 km vuli vymezovat, hydraulika vuli ,,nastavi" sama. Jde o to aby ventily (kdyz jde pist do HÚ) když se zavírají dobře dolehly ale zároveň neměly moc velkou vůli. Zkrátka musí mít nějakou vůli aby se ti nešprajcly a aby dobře utěsnily spalovací komoru
Teda nevím jestli jsem to napsal dobře, ale takhle mi to tatka rikal, kdyz jsme delali vule na favu
Teda nevím jestli jsem to napsal dobře, ale takhle mi to tatka rikal, kdyz jsme delali vule na favu
Nexxxia Sedan 1,5 8V RAKETA za 6 l / 100 km
-
- Kontaktovat uživatele:
No, až tak super to není, jestli si četl cenu za 1 nadzvihátko, tak pri 8 ks a 16 ks to už je slušná pálka, zato na Škodovkách všeobecně vezmeš spárovou měrku, nastavíš nově vůle a máš pokoj na dalších X km. Celý proces zabere 30 min. Přiznávám, má to i svá úskalí, ale investice kolem 6 tis, je přece jen o pár plných nádrží menší, ale jinak máš pravdu, jako výmysl je to dobrý !!!Marra píše:Hydraulicke vymezovani vule ventilu je super vec, protoze narozdil treba od felicie 1.3 nemusis po nejakych 20 - 30000 km vuli vymezovat, hydraulika vuli ,,nastavi" sama. Jde o to aby ventily (kdyz jde pist do HÚ) když se zavírají dobře dolehly ale zároveň neměly moc velkou vůli. Zkrátka musí mít nějakou vůli aby se ti nešprajcly a aby dobře utěsnily spalovací komoru
-
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu, hydraulika si všechno šteluje sama, ale jako všechno se časem opotřebí a Daewoo není Honda kde nadzvihátka odchází kolem 150 000 km a někdy i podstatně později. Ale nexie jsem viděl se zkaženýma nadzvihátkama i již po 52 000km, ale aby to nevyznělo špatně tak některé vydrží i 120 000 až 150 000. Můj tata najezdil třeba s Nexii 95 140 000 a byla motoricky na tom líp než má 97 s 73 000, tam jsem měnil spojku i nadzvihátka a tata stále nic ... Rozdíl v tom, že on ho měl od novotoy a kilometry najel za 3 roky a já ojetinu od příbuzné z německa 54 000!!Marra píše:Myslis tim ze jsem to popsal spatne?? No je to mozne a jestli jo tak sorry .v mych sestnacti jsem tech motoru jeste tolik rozebranych nemel
Tak jen rada když klepou tak kouknout na vačku nekdy je totiž díky nekvalitnímu oleji obroušena, a když bude ok tak nalít do motoru specialní tekutinu na čištění motoru a nechat na volnoběh proběhnout.mohlo by topřestat.A pak Vypustit olej a nalít minimalně polosyn olej a snad to pomuže.Jinak vymontovat zdvihatka rozebrat vyčistit a namontovat zpet.to pomaha na 80%. Když ani to ne tak nova.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil