diesel v zime
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
- Hanzy
Re: diesel v zime
A pak bylo rano
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- Reklama
.... a dosly fosilni paliva
Na dialnici benzinak nic obohacovat nemusi, obohacuje pri rezimoch, kedy potrebuje vykon, teda plyn na podlahe, alebo plynovy pedla v polohe, ktora je vyrazne nizsie nez zodpoveda aktualnym otackam. Takze kludne moze byt zahriaty katalyzator, ale ked tomu na krizovatke slipanete na krk, tak to bude smrdiet. A drviva vacsina viditelneho "dymu" v zime z benzinakov je vodna para.
Dizlaky studene starty rady nemaju. Mazanie valcov naftou je zly vtip, co ale nie je vtip, je to, ze nafta co nezhori ide do oleja, z ktoreho sa odparuje omnoho tazsie a v mensej miere ako benzin. Takze ked jazdite v meste v zime 2km do prace a 2km domov, tak mate uz mozno po 1000km namiesto oleja naftu. Mozno trosku prehnane povedane ale je to o dost horsie ako u benzinakov, kde staci motor poriadne zahrait, chvilu pojazdit a olej je este pouzitleny. U naftiakov zahriatie nepomoze. Ale hlavne ze mame longlife oleje, takze mozeme mazat motor naftou dalsich 20tkm . Na oleje cz spominal autor clankov o mazani, ze uz mali mestovodica s benzinakom co mal 23% benzinu v oleji. Keby tento clovek mal turbodizla tak uz mozno zadrel. Takze dizlak ano, na dlhe trasy,ak je kvalitny a nehlucny, ale do mesta nie.
Dizlaky studene starty rady nemaju. Mazanie valcov naftou je zly vtip, co ale nie je vtip, je to, ze nafta co nezhori ide do oleja, z ktoreho sa odparuje omnoho tazsie a v mensej miere ako benzin. Takze ked jazdite v meste v zime 2km do prace a 2km domov, tak mate uz mozno po 1000km namiesto oleja naftu. Mozno trosku prehnane povedane ale je to o dost horsie ako u benzinakov, kde staci motor poriadne zahrait, chvilu pojazdit a olej je este pouzitleny. U naftiakov zahriatie nepomoze. Ale hlavne ze mame longlife oleje, takze mozeme mazat motor naftou dalsich 20tkm . Na oleje cz spominal autor clankov o mazani, ze uz mali mestovodica s benzinakom co mal 23% benzinu v oleji. Keby tento clovek mal turbodizla tak uz mozno zadrel. Takze dizlak ano, na dlhe trasy,ak je kvalitny a nehlucny, ale do mesta nie.
Tak dnes ráno jsem šel k Orlíkovi a zrovna šel kolem nějaký odborník který mi začal tvrdit že to nemusím ani zkoušet že naftu při Lovosických -19 stupních nenastartuji Na první pokus Orlík naskočil a já s chutí"odborníkovi! zamával Pohodové starty všem přeji
renault 11.renault19
škoda octavia 1.9 tdi
škoda superb 1.9 pdi
seat alhambra 1.9pdi
chevrolet Orlando 2 vdci 163ps bílá
škoda octavia 1.9 tdi
škoda superb 1.9 pdi
seat alhambra 1.9pdi
ppp: chces rict ze 23% (sucheho) benzinu v oleji maze lip jak 23% (mastne) nafty?
... nevim, ja mel vzdy zkusenost ze sem zamastil spis od nafty nez od benzinu
Ten oblak benzinu za autem na dalnici se tyka nizkoobjemovych turbobenzinu TSI a pod.
... nevim, ja mel vzdy zkusenost ze sem zamastil spis od nafty nez od benzinu
Ten oblak benzinu za autem na dalnici se tyka nizkoobjemovych turbobenzinu TSI a pod.
Neuveríš, ani ja som pri -16 nemal najmenšie problémyTsoenami píše:Tak dnes ráno jsem šel k Orlíkovi a zrovna šel kolem nějaký odborník který mi začal tvrdit že to nemusím ani zkoušet že naftu při Lovosických -19 stupních nenastartuji Na první pokus Orlík naskočil a já s chutí"odborníkovi! zamával Pohodové starty všem přeji
Ups, ja mám vlastne benzín
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
EAGLE SQUADRON
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Roztrhejte si občanky
Sice fandim benálum ale nevim proč to hrotit. Podel mně by byla ostuda kdyby dneska nenastartovalo při -25 stupních auto strarý míň než 10 let. Naftu i benál snad všude prodávaj nemrznoucí takže to téct musí. A jde už jenom o baterku aby to v mraze roztočila. Mně teď taky připadá že se dotáčí těsně před smrtí (mam origo 8,5 let starou nikdy nedobíjenou mimo auto) a pak se ozve chrochtnutí a už si Soptík kadlíkuje Jezdim 8 km do práce z kopce, při -17 stupních se mi ani nerozehřeje zadní okno a teplota v kabině se dostane na nulu až při parkování Točit se to dá max 2-2,5 tis. každá otzamina navíc způsobuje protesty jakoby se mělo auto rozskočit na všechny strany
Sice fandim benálum ale nevim proč to hrotit. Podel mně by byla ostuda kdyby dneska nenastartovalo při -25 stupních auto strarý míň než 10 let. Naftu i benál snad všude prodávaj nemrznoucí takže to téct musí. A jde už jenom o baterku aby to v mraze roztočila. Mně teď taky připadá že se dotáčí těsně před smrtí (mam origo 8,5 let starou nikdy nedobíjenou mimo auto) a pak se ozve chrochtnutí a už si Soptík kadlíkuje Jezdim 8 km do práce z kopce, při -17 stupních se mi ani nerozehřeje zadní okno a teplota v kabině se dostane na nulu až při parkování Točit se to dá max 2-2,5 tis. každá otzamina navíc způsobuje protesty jakoby se mělo auto rozskočit na všechny strany
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
No konečne to niekto rozsúdil, diky Krtko
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
EAGLE SQUADRON
Mužu jen souhlasit dobrá baterka a slušné palivo a myslím že do -25 není problém startovat dál třeba bude možnost letos vyzkoušet
renault 11.renault19
škoda octavia 1.9 tdi
škoda superb 1.9 pdi
seat alhambra 1.9pdi
škoda octavia 1.9 tdi
škoda superb 1.9 pdi
seat alhambra 1.9pdi
Ja se starovanim zatim nemal taky zadny problem, i pri -21 stupnich chytl v pohode na prvni pokus. Na benzince sem se ptal do kolika stupnu maji naftu a dozvedel jsem se, ze do -26 stupnu.
Je mi ale divne, ze i ve velkych mrazech se mi jeste ani jednou nerozsvitila kontrolka zhaveni
Je mi ale divne, ze i ve velkych mrazech se mi jeste ani jednou nerozsvitila kontrolka zhaveni
Chevrolet Orlando LTZ 2.0 VCDi 163k + navi MY2012 Europe + EkoChip 177k a 405Nm + VzduchFiltr K&N
Yamaha XVS 1300A MidnightStar
Yamaha XVS 1300A MidnightStar
- Hanzy
Je to hnus poradne nemrzne ty klepocmoudy furt jedou a cmoudi cekal jsem ze bude vic nez -30 a bude po nich a nic ja su tak nestasne
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Jeste ze mate plynari ten benzin, jinak uz davno tlacite
Zkus někdy šahnout klepočmoudovy do výfuku a pak benzínu
renault 11.renault19
škoda octavia 1.9 tdi
škoda superb 1.9 pdi
seat alhambra 1.9pdi
škoda octavia 1.9 tdi
škoda superb 1.9 pdi
seat alhambra 1.9pdi
- Hanzy
No na vyfuky nejsem ale je jasne ze u cmoudila klepocmouda bude cerny a u benalu cisty jak taky jinak saze leti jen z klepacku
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- Hanzy
Vsak benzin je ok a u CNG je jen dekoracka jen problikne i pri -30Matsonic píše:Jeste ze mate plynari ten benzin, jinak uz davno tlacite
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG