Klepanie v zadných brzdách Nexie.

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

hlavna

Re: Klepanie v zadných brzdách Nexie.

Příspěvek od hlavna »

Neuveríte akú banalitu som zistil. Na samostave z boku je výstupok, ktorý posúva otáčanie samonastavenia pracovnej vzdialenosti. Tento sa mi pri montáži otočil dozadu a tým pádom nezaberal o výstupok pliešku, ktorý otáča ozubením. S toho dôvodu zostávala veľká vôľa medzi čeľusťami a bubnom, kvôli čomu to stŕpalo. Ja som ho zakladal správe, ale pri vkladaní čeľuste sa táto časť samostavu automaticky otočila dozadu, preto že tvar vydličky s výstupkom je kratší a skĺzne dozadu a dhšia časť sa zastaví vpredu. Teraz to už brzdí perfekte a nič nestŕpa.
Reklama

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

ahaaa....

jak sa to da pri nasadzovani celusti otocit mi neni jasneee....
a nevsimnut si toho pri nahadzovani budna.... :arrow:
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
hlavna

Příspěvek od hlavna »

Je to možné, keď to robíš v tmavej garáži, pri slabom svetle, s lampášom v hube a nechce sa ti dávať dole obe čeľuste, aby si nemusel nahadzovať naspäť všetky pružiny. Chybu som zbadal pri nasadzovaní bubna, len dúfam že to bola tá pravá a že predtým som to mal naozaj naopak, čomu moc neverím. Dúfam že to bude už v poriadku. Zatiaľ to ide dobre, len dokedy.
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to hlavna, s tím jsem nepočítal...
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
hlavna

Příspěvek od hlavna »

Znovu sa vraciam k tomu klepaniu v zadných brzdách. Zistil som, že na brzdách je všetko v poriadku, všetko bolo správne zmontované a nastavené, nič som neotočil inak ako to malo byť a znovu to začalo stŕpať a po tomto všetkom som konečne zistil závadu !!!
Závada nebola v bubnoch ani v ložiskách a ani v čeľustiach. Náhodou som si všimol že jedno tiahlo ručnej brzdy (čo je od výroby lisované) konkrétne pravá strana je volnejšie ako to druhé. Pri kontrole funkčnosti som zistil, že táto časť je o cca 1 až 2 mm dlhšia ako má byť. Vyrobil som si podložku, ktorú som vložil do púzdra na zadnom ramene, a všetko funguje ako má. Zistil som, že sa nedá spoľahnúť na kvalitu výroby ani pri dôležitých častiach. (Inak túto závadu nezistili ani v odbornej dielni.

Čaute
ppp

Příspěvek od ppp »

zeby to bolo to site co u mna? Mam neorigo tiahla, v com by az taky problem nebol ale kedze mam na kazdom kolese bezpecnostnu skrutku (kvoli hlinikovym letnym diskom, ale uz mi ochranili aj nove zimne obutie), ktora je dlhsia. Uz som ju sice zbrusoval, ale stale je cca o 1 az 2 mm dlhsia nez ostatne. S hlinikovymi diskami je to v proiadku, ale na plechovych je tak hlboko, ze obcas najma v zakrutach brnkne o pruziny, ktore su na koncoch lanovodov. Sice su ukryte pod drziakom na stite brzd, ale nove su tak napruzene, ze robia trosku vlnovku a pod bubnom je vsetko dost na fest a tak to dlhsimi bezpecnostmimi skrutkami obcas brnkne o seba.

Mimochodom nedavajte nove samostavy. Bohuzial uz neviem ci mam originalny alebo nie diel, ale ten co to robil asi nepochopil ako samostavy funguju takze aj stary hrdzavy samostav je funkcnejsi nez novy diel. Je to proste smejd, kde kotva ktora taha ozubenie sa lahko zosmykne kam nema, pretoze vydlicka zo samostavu je skosena na opacnu stranu ne ma byt. Toto este ide opravi pilnikom. Ale zuby na koliesku samostavu su tiez skosene na nespravnu stranu, takze kotva vacsinou nema sancu s kolieskom pohnut. Povodny samostav mal vsetko skosene spravne.
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to ppp tedy opět nekvalitní - druhovýroba, to je důvod proč chci vždy " original "... jenom si namátkou vzpomenu na geometrii v Tempo servisu s výměnou kulových čepů ( dali mi něco, kde nesouhlasil ani kónus čepu s kónusem oka spojovačky ) za to všechno jsem dal já vůl bezmála 4litry tedy 4tis. Kč.

Mějte se fajn ale jenom s korejskou kvalitou
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Zatial vsetky pakny do zadnych brzd, co som menil aj na inych autach, nepasovali presne !!! Na vsetkych som musel zbrusovat hrany a upravit to aby to bolo OK. A potom ak som daval iba cisto nove pakny do stareho mechanizmu, trebalo zväcsovat aj diery v paknach aby do nich vosiel mechanizmus. Vsetko vyrobene na ..... :evil: Je to tym ze kazdy kupuje najlacnejsiu verziu pakien. Proste vsetko lacne riesenie pakien, je dobre odflaknuta vyroba.
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...no ještě dodám komplet zadní bubny( německý ) + prasátka ( španělský ) + pakny ( italský se středovou drážkou ) + sadu pružin a vymezovače, stavítka, jsem koupil v Krči ( www.autodilykrc.cz ) a bez problémů namontoval, odzkoušel po chvíli na brzdách - válcích a s výsledkem velmi dobrým..., malá disproporce ovality tam sice byla ale po " sednutí " je vše OK...
...a Krč beru za seriozní právě proto, že rozlišují originál a druhovýrobu a ani ta u nich není šmejd viz. moje mezinárodní koprodukce

Mějte se fajn

serpico
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

to serpico: Mne sa pakny so stredovou drazkou neosvedcili.. My robili problemy do vtedy, kym som tam nedal naspät klasicke pakny...Este aj bubon ked sa opotrebovaval, tak sa neopotreboval na celej ploche zvnutra, ale ostala v strede neopotrobovana drazka od pakien a potom ak prejdes na klasicke pakny bude mensi problem.. Ale to je kazdeho osobna vec ake tam da pakny.. Ja som kupil original klasicke bez drazky a dufam ze uz tam ostanu do kocna zivotnosti auta :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Dark69 dne pon lis 16, 2009 23:54, celkem upraveno 1 x.
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...jo Darku díky, ale zatím žádné problémy nemám, najeto mají asi něco přes 20tisíc a asi s nima vydržím do konce...brzdy dělám komplet - údržbu každý 2roky před TK tj. výměna brzdové kapaliny a důkladná kontrola rozebrání - promazání posuvů př. brzd ap.
...jinak nařezávám i destičky a to šikmo - nejde o nic jinýho než o odvod případných nečistot a plynů při tření brzdových segmentů - destiček je to vlastně negativní provedení vyfrézování kotoučů nebo větracích otvorů...

Mějte se fajn

serpico
hlavna

Příspěvek od hlavna »

Už minimálne 2 3 mesiace nemám problém s brzdami. Bolo to v nekvalitnej výrobe tiahla ručnej brzdy a v neposlednom rade rozperky čeľustí, kde bolo potrebné na minimum vymedziť vôľu medzi čeľusťou a rozperkou, kde sa pohybuje štelovacia kotva (pliešok ktorý posuva ozubenie zozperky), ktorá pri vetšej vôli môže skĺznuť bokom a tu sa zasekne a prestane nastavovať vôľu medz bubnom a čeľusťou. Na základe Vašich rád so problém odstrálil a teraz je radosť počúva tichý šum pri brzdení bez nepríjemného klepania.

Ahojte, majte sa fajn.
ppp

Příspěvek od ppp »

a tie rozperky/samostavy si nahodou nemenil za nove? Pretozxe kym original boli funkcne, len trochu hrdzave, nove (to som tu uz pisal) obslahol nejaku cu.ak, ktory nema ani sajnu ako to funguje a tak skosil hranu, o ktoru sa kotva opiera naopak, takze sa velmi rychlo zosmykla medi paknu a rozperku. Ja som to riesil tak, ze som skosil rozperku na spravnu stranu ale ked budem robit brzdy na nubire 1.6 (zadne rovnake ako na espere a asi aj nexii) tak necham povodne samostavy, alebo pouzijem este funkcne stare z espera. Novy uz nikdy kupovat nebudem, radsej pojdem na vrakac.
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to ppp jasně jde o rozměry a funčknost a rez lze snadno odstranit...

serpico
hlavna

Příspěvek od hlavna »

Samozrejme že som rozperky nemenil, nechal som staré, ktoré som očistil a vymedzil vôľu drážky aby sa nemohla kotvička zošmyknúť medzi pakňu a rozperku. :PP:
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“