Novy majitel Daewoo Nubira II
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Matias Lolop
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte , chcem sa opytat ci je to naozaj normalne ked mi niekedy v predu (myslim ze na naprave) nieco dost pukne. Nie je to casto ale stava sa mi ze niekedy mi tam nieco pukne , hlavne ked sa rozbieham a tocim volantom. Inak auto ide bez problemov, volantom netrasie , skusal som aj ine rychlosti , bol som skontrolovat pneumatiky a vsetko je v poriadku.
Dufam ze to nie je nic vazne bol by som nerad kedy som musel ist s autom do servisu. Dakujem za odpoved.
Dufam ze to nie je nic vazne bol by som nerad kedy som musel ist s autom do servisu. Dakujem za odpoved.
- Reklama
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, to je mi ještě nestalo, ale slýchávám občas takovej divnej zvuk - něco jako puknutí, nebo jak kdyby něco drnklo o drát....a řekl bych, že to souvisí s ABS, jelikož když to u Sedana zadupnu, tak se to ozývá...při tom přechodu mezi zablokováním kol a odblokování...zrovna v tom zlomku vteřiny....ale ABSko funguje, tak to nijak neřeším
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
- Matias Lolop
- Kontaktovat uživatele:
No já bych to typoval na silentbloky v ramenech, mě to taky občas bouchne (rána jakoby kladivem) a dělá to při rasatní akceleraci a natočených kolech doprava, budu se muset na ty ramena (siletbloky) podívat a vyměnit je.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Matias Lolop
- Kontaktovat uživatele:
Nic jsem zatím neměnil, řeším to tak, že při rozjezdu se snažím nehrabat Ale nemám dobrý pocit, kdybych náhodou potřeboval prudce zabrzdit U mě silentbloky vypadají taky OK, ale jsou už asi měkké a tak bouchnou ramena o rám při namáhání. Upadnout to asi nemůže, viděl jsem Oktávku a Mondeo a těm se při brždění a akceleraci kolo hejbalo + - alespoň 5 cm
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
- Matias Lolop
- Kontaktovat uživatele:
ahoj všichniIvoš píše:Hmmm, to je mi ještě nestalo, ale slýchávám občas takovej divnej zvuk - něco jako puknutí, nebo jak kdyby něco drnklo o drát....a řekl bych, že to souvisí s ABS, jelikož když to u Sedana zadupnu, tak se to ozývá...při tom přechodu mezi zablokováním kol a odblokování...zrovna v tom zlomku vteřiny....ale ABSko funguje, tak to nijak neřeším
to je přesně ten zvuk o kterém jsem psal cca před půl rokem. Jako když něco drnkne o drát... Dělá mi to pořád,ale ABS funguje (a ten zvuk při razantním sešlápnutí brzdy je vážně podobný) a tak to nechávám brnkat. Měl jsem auto u svého stájového servismena (ale ve škodovce se už hrabat nechtěl,tak jsem pořídil nubču) a ten nic nenašel,ale auto pochválil.
Jinak mně říkají Cobyll (čti Kobyl) a nubirku mám od dubna,takže ani ne rok. A tady ve Valašském Meziříčí potkávám dvě další. Stříbrnou a tmavě modrou.
EX"PLAVÁČEK" Daevoo Nubira I wagon 2,0 16V CDX 1997 - utopeno při povodni,
pak Renault Scenic 2,0 - zemřel mrazem,
teď návrat Chevrolet Nubira SX wagon 1,6/16V "Černoušek"
Cobyll (čti jednoduše "Kobyl") Valmez ID 2933
pak Renault Scenic 2,0 - zemřel mrazem,
teď návrat Chevrolet Nubira SX wagon 1,6/16V "Černoušek"
Cobyll (čti jednoduše "Kobyl") Valmez ID 2933
To Richard a Matias Lolop:
puká vám to iba pri vytočených kolesách a prudšom rozjazde???
Ak áno tak by som povedal, že to budú homokinetické kĺby v náboji, čím viac sa snažíš hrabať tak tým viac to odnášajú...
a skúste pozrieť či nemáte poškodené manžety na polosách a či sa nedostala špina do kĺbov, tie by mali byť dobre namazané
puká vám to iba pri vytočených kolesách a prudšom rozjazde???
Ak áno tak by som povedal, že to budú homokinetické kĺby v náboji, čím viac sa snažíš hrabať tak tým viac to odnášajú...
a skúste pozrieť či nemáte poškodené manžety na polosách a či sa nedostala špina do kĺbov, tie by mali byť dobre namazané
Nubi 1,6 SX combi, r.v. 97, LPG Lovato, klima - PREDANÉ
ŠKoda Octavia II 1,9 TDi Elegance Plus 2008
- Matias Lolop
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj lubinob, ano vecsinou mi to pukne pri rozjazde alebo brzdeni ale len vtedy ked dlhsie nejazdim. Napriklad ked prejdem asi tak 30km vkuse a potom prudsie zabrzdim alebo zahrabem tak nic nepukne. Mam problem s tym ze neviem co su homokineticke klby a kde sa nachadzaju a tiez neviem kde mam manzety . Nemas nejake obrazky ?
Daewoo Nubira II 1.6 16V r2001 LPG
To je zaujímavé, na to by nemalo mať vplyv či je auto studené alebo po 30km.
Obrázky nemám, manžety sú na polosách, jedna pri prevodovke a druhá pri náboji kolesa, je to gumové perforované na koncoch stiahnuté páskou a tou pri náboji je zakrytý homokinetický kĺb, prenáša silu z poloosy na koleso a čím viac vytočíš kolesá tým viac je namáhaný.
Inak to už neviem popísať...
Obrázky nemám, manžety sú na polosách, jedna pri prevodovke a druhá pri náboji kolesa, je to gumové perforované na koncoch stiahnuté páskou a tou pri náboji je zakrytý homokinetický kĺb, prenáša silu z poloosy na koleso a čím viac vytočíš kolesá tým viac je namáhaný.
Inak to už neviem popísať...
Nubi 1,6 SX combi, r.v. 97, LPG Lovato, klima - PREDANÉ
- Matias Lolop
- Kontaktovat uživatele:
No nic, necham to ja na jar a ked bude lepsie pocasie tak sa najprv na to pozriem ja a ak sa to nestrati tak to dam do servisu. Momentalne mi to pukne iba ked sa prudsie rozbehnem alebo zabrzdim , ale pri normalnej jazde ide auto v pohode a nic neklepe . Mam servisny manual tak to skusim trocha postudovat co su to tam tie veci o ktorych si pisal a potom budem mudrejsi.
Daewoo Nubira II 1.6 16V r2001 LPG