Ukažte svá ALU kola
Moderátor: Blue Lanos
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Je to jednoduché, koupím 6x15" s 165/50R15 a je to v pohodě!!!
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
A jeje, s tebou je to těžké, ty jsi si uvzal, že ti to prostě nebude pasovat. Tvůj a Badgerův případ je zcela jiný. Ty kupuješ ráfek 14" a šířku max. 6". Tzn. že vždy ti bude pasovat guma 155 nebo 165. Navíc tím, že máš menší ráfek se použije vyšší profil, což opět zvyšuje flexibilitu použitelných šířek gumy. U nízké šlupky na 15" je to horší, tam to na 6" ráfek půjde vždy, ale 6.5"+ už je loterie. Pochopeno?Docent píše:No a to je ono... Jak se to zkusí? Koupím gumy, nepůjdou tam, tak je hodím do šmelcu a koupím jiný rozměr? A tak to udělám 2-3x, než se trefím do správného rozměru?
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Bravo - je to jasné
Bravo " Ondráši " vysvětlení pochopeno i začátečníkama,doufám že už to
vědí i Ti, co zde debatují a pořízení gum plánují. Držím všem palce
Až to bude tak daleko, dejte taky nám vědět jak to dopadlo - dík " Vazoun "
------------------
Člen MATIZ clubu inv.čís. 20
vědí i Ti, co zde debatují a pořízení gum plánují. Držím všem palce
Až to bude tak daleko, dejte taky nám vědět jak to dopadlo - dík " Vazoun "
------------------
Člen MATIZ clubu inv.čís. 20
Ale jo, pochopeno. Akorát podle tabulky, co jsem našel na Barumu, je na 6" ráfek nejužší guma 165, 155 je na 5,5". A v tomhle bych Barumu docela věřil, ty 185 a 195 u výrobce disků mně spíš připadají jako "na drahý disk patří drahá pneumatika" .Ondras píše:Ty kupuješ ráfek 14" a šířku max. 6". Tzn. že vždy ti bude pasovat guma 155 nebo 165.
Pokud rozumíš výrazu ,,DOPORUČENÉ" tak nevím co furt řešíš.Docent píše:Ale jo, pochopeno. Akorát podle tabulky, co jsem našel na Barumu, je na 6" ráfek nejužší guma 165, 155 je na 5,5". A v tomhle bych Barumu docela věřil, ty 185 a 195 u výrobce disků mně spíš připadají jako "na drahý disk patří drahá pneumatika" .Ondras píše:Ty kupuješ ráfek 14" a šířku max. 6". Tzn. že vždy ti bude pasovat guma 155 nebo 165.
Už bez Matesa
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, prostě tam dej 6x15" s 165/50R15 a máš to! Je to i vyzkoušené, takže pohoda!!!
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje
No ony nejsou ani tak doporučené, jako přímo s tím ráfkem CERTIFIKOVANÉ, a to právě jenom tyhle 2 rozměry...zabijec píše:Pokud rozumíš výrazu ,,DOPORUČENÉ" tak nevím co furt řešíš.Docent píše:Ale jo, pochopeno. Akorát podle tabulky, co jsem našel na Barumu, je na 6" ráfek nejužší guma 165, 155 je na 5,5". A v tomhle bych Barumu docela věřil, ty 185 a 195 u výrobce disků mně spíš připadají jako "na drahý disk patří drahá pneumatika" .Ondras píše:Ty kupuješ ráfek 14" a šířku max. 6". Tzn. že vždy ti bude pasovat guma 155 nebo 165.
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
To máš vcelku jedno, vždyť ostatní to taky mají jinak
Nebo být Tebou, tak to neřeším a nechám plechové 13" a máš to!!!
Nebo být Tebou, tak to neřeším a nechám plechové 13" a máš to!!!
Dík, k závěru s plechovými 13" jsem právě došel taky na základě informace:
"Info k autu: Elektrony ve všech velikostech pro Daewoo Matiz vyžadují úpravu blatníků na obou nápravách. Nutno upravit lem blatníku, vytáhnout blatník, případně nastavit dorazy tlumičů." z téhle stránky a stavu silnic, po kterých denně jezdím .
"Info k autu: Elektrony ve všech velikostech pro Daewoo Matiz vyžadují úpravu blatníků na obou nápravách. Nutno upravit lem blatníku, vytáhnout blatník, případně nastavit dorazy tlumičů." z téhle stránky a stavu silnic, po kterých denně jezdím .
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Ty seš asi opravdu nepoučitelnej a škoda radit!!! Jak teda vysvětlíš, že Ondras a další žádné úpravy nemají???Docent píše:Dík, k závěru s plechovými 13" jsem právě došel taky na základě informace:
-
- Kontaktovat uživatele:
To jsem si myslel, že si dovedeš udělat názor sám např. na základě zkušenosti jiných a vlastního měření (nemáš doma metr?) a ne konzumovat automaticky generované bláboly, které mají pouze účel minimalizovat počet reklamací na řečeném e-shopu. Co se týče děr na cestách tam moje bombenproof 15" na šlupkách přežily větší díry než 13" plech. Holt není nad naddimenzovaná kola a gumy .Docent píše:Dík, k závěru s plechovými 13" jsem právě došel taky na základě informace:
|\/| /\ '|' | '/.
Jsem si proštudoval příspěvky na téma "Elektrony" na celým fóru, nejenom u Matize, a ono udělat si na to vlastní názor nejde, protože co hlava, to názor jiný... Jediný převládající názor, která jsem vypozoroval napříč thready, je to, že se po tom svezou pojišťováci, pokud dojde k nehodě a na autě jsou jiná kola, než v techničáku. BTW Matize mám na přemisťování z místa A do místa B, nikoli jako kundolapku, takže to martýrium se zápisem do techničáku mně za výsledný efekt nestojí.
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Mě to za tu parádu a výsledný, dá se říci zcela ojedinělý vzhled stojí
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Jasná zpráva
Jasná zpráva chlapci a ted už jen zbývají boxerské rukavice a sekundanti.
Komu ale budem fandit ? Kdo má pravdu ? Kdo to rozsekne ?
Hezký letní den všem na foru a hlavně pevné nervy - přeje " Vazoun "
Komu ale budem fandit ? Kdo má pravdu ? Kdo to rozsekne ?
Hezký letní den všem na foru a hlavně pevné nervy - přeje " Vazoun "
-
- Kontaktovat uživatele:
Nehledě na výrazně lepší jízdní vlastnosti a absolutní ztrátu komfortu .Badger píše:Mě to za tu parádu a výsledný, dá se říci zcela ojedinělý vzhled stojí
|\/| /\ '|' | '/.