Ložiska předních kol.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
MiraxMan

Ložiska předních kol.

Příspěvek od MiraxMan »

Ahoj, mám problém - docela silně mi houká ložisko v pravém předním kole. Začne se to ozývat už při 40 km/h, pak to střídavě mizí a při zhruba 80 km/h se v kabině skoro nedá vydržet. Nad 110 se naopak vůbec neozývá. Měli jste někdo podobný problém? Vyplatí se to měnit doma, nebo v servisu? Slyšel jsem, že se musí rozebrat celá polonáprava a že ložisko je nutno vylisovat ven :?: .
Jestli někdo znáte dobrý servis v Brně a okolí, prosím o tip.
Díky.

P.S. Rady, ať jezdím pořád přes 110 neberu :)
Leganza CDX, 2.0/16V, 133PS, 1999, 149.000km, 2. majitel.
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

tento problem je normalni a proste se ten hluk ztrati to se stava.
a slysel jsi dobre ze se musi vyndat cela tehlice a vylisovat lozisko.doma bez poradneho lisu pomerne narocna operace.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Jejda tak teraz som sa dostal do fotogalerie a nostalgia je na svete lebo presna s takou krasavicou som jazdil služobne a si predstav že bola taká ako tvoja len v TP mala farbu hnedá metalíza :lol: :lol: :lol:Je pekná a tu na fóre asi jediná zlatá :D :D :D Jo a ta rada od Palikxe je 100% bo to ložiko drží jak židovská viera čiže len riadný lis a hukot je tiež viac menej spôsobený ložiskom ;)
MiraxMan

Příspěvek od MiraxMan »

Díky vám oběma. Jestli ten hluk sám zmizí si nejsem jistý, spíš se mi zdá, že je to čím dál pronikavější. Mě osobně to zase tak moc nevadí, do včílška jsem jezdil ze Škodovkou, takže mě jen tak nějaký hluk v kabině nerozhodí. Ale znáte to, někoho svezete a on pak bude všude vykládat, že Leganzy jsou šmejdy a to bych fakt nepřežil :oops: .
Pro -pehu-: ta moje kráska bohužel asi nebude tvá bývalá služební - mám ji od nějakého fotografa z Blanska, byl 1. majitel a koupil ji 29.3.2000 na leasing :) . A v TP je jako barva uvedená "hnědozelená světlá perleť" :D .
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Hošku mne tak napadlo že by si mal pozrieť brzdové platničky lebo mne to robila zadná bola tam zlomená prítlačná pružinka teda takový drôtik čo ich drží a to mi tam občas škrípalo ale už je to opravené tak to je taký nápad že keby náhodou :D :D :D Jinak viem že to nieje moja služobná ta je dakde v KE ale neviem isto :lol: :lol: :lol:
MiraxMan

Příspěvek od MiraxMan »

Dík za tip, ale destičky to nebudou, mám tam zcela nové i s příslušenstvím :) . Na druhou stranu jsem čekal, že takto hlučné ložisko bude mít zatraceně velkou vůli a když jsem to zvedl, tak jsem ke svému údivu zjistil, že vůle je nulová, stejně jako v druhém předním kole :shock: . Ale zase další indícií na ložisko je, že když vyjedu od domu, je to zticha a začne se to ozývat až tak po prvním kilometru, asi až se to zahřeje :idea: :?: :!: .
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Takže je to jasné je to smola ale čo naskoršie to ložisko treba vymeniť lebo aby nedošlo k dákej horšiej škode ;)
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Ja menil prave vcera mi chlapci dali nove nebot hucelo uz pul ro´ku auz se to nedalo nebot to bylo stale vic a ted bozske ticho a za par penez :D
Nebot meni se jen loziska a ted ma baba problem na fobii a tam se meni cele naboje a neni to nejlevnejsi ;)
Sikovni chlapci da se rict znackoveho servisu si vzali 800kc za praci ajeste me ho umyli proste krasa byl jsem tam ted podruhe a nad miru spokojen a mohu doporucit lidem ze severni Moravy nebot tady je mozne jen Kunin pana Horečku jinak Ostrava je kalamita a mraky penez za zadne sluzby... :?
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
jurašek

Příspěvek od jurašek »

Hanzy píše:Ja menil prave vcera mi chlapci dali nove nebot hucelo uz pul ro´ku auz se to nedalo nebot to bylo stale vic a ted bozske ticho a za par penez :D
Nebot meni se jen loziska a ted ma baba problem na fobii a tam se meni cele naboje a neni to nejlevnejsi ;)
Sikovni chlapci da se rict znackoveho servisu si vzali 800kc za praci ajeste me ho umyli proste krasa byl jsem tam ted podruhe a nad miru spokojen a mohu doporucit lidem ze severni Moravy nebot tady je mozne jen Kunin pana Horečku jinak Ostrava je kalamita a mraky penez za zadne sluzby... :?
Já se chystám do Karviné fa. Vast-Oil, pak dám vědět co a jak. Jdu na rozvody, ne na ložisko , ale celkovej dojem a vše okolo sdělím později. Slyšel jsem, že jsou taky dobří.
peter27
Kontaktovat uživatele:

Re: Ložiska předních kol.

Příspěvek od peter27 »

ja som menil tiez loziska z 22 ton stahovakom a ohlo mi to kotuce tak som musel aj kotuce menit :-)
oplatilo sa to aj ked mechanik sa stym sral dost dlho
mal som vselico od TATRA 613 po momentalnu Leganzu
romishowski62

Re: Ložiska předních kol.

Příspěvek od romishowski62 »

Tož ogaři ,v OV je nějaký Petr Somer,kde si nechávám dělat na legu vše odborné. Sídlí naproti Tesca/Carefouru/, bývalé garáže DPMO a musím jenom chválit. :D
Opravdu dobrý fachman a vyjde vždy vstříc. Doporučuji všem ostravákům,kteří mají problémy se svými opraváři.Dělá nejen mechaniku,ale i pneu a karosářskou.
Není problém přinést své nahrádní díly od Drafela / jako já / a nechat si je namontovat.
jironov/romishowski62
Lega stříbrná 1998,kůže,2.0 CDX
skutřík Cyborg50cmm
za přátele považuji všechny poctivé lidi,kterým není lhostejná naše přítomnost ani budoucnost a nezáleží na barvě kůže ani národnosti
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“