Nasavanie vzduchu

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
mino22

Nasavanie vzduchu

Příspěvek od mino22 »

Pri beznej udrzbe som zistoval odkial to vlastne motor nasava vzduch , pricom som nasiel dost skrytu plastovu "bandesku" s napisom rezonator niekde v narazniku s dierkou mensou ako spendlikova hlavicka . Skutocne staci motoru nasavat vzduch cez tento otvor. Z tejto nadrzky potom vedie dalsia hadica asi na vetranie kabiny pravdepodobne . Myslel som si , ze pri jazde sa dostava vzduch do motora nejak naporom pocas jazdy .
Reklama

Radovan43

Příspěvek od Radovan43 »

Tak ten rezonator ma hlavnu funkciu na to aby uzavrel saciu tlakovu vlnu v sacom systéme. To znamena ze ak by si to obisiel, motor sice bude reagovat rychlesie na zmenu polohy skrtiacej klapky, ale na strane druhej strati kultivovanost. Bude proste reagovat az prilis na zmenu polohy plynoveho pedalu. Ono je to iba 1 stranka a ak by som ti mal napisat kolko dalsich vplyvov to ma, asi by som neskoncil ani po 20 stranach. Ja som to este nemal rozobrane, ale ta 2. hadica bude pravdepodobne prave ta, cez ktoru nasavas. Ta dierka je mozno iba clonka, ktora dorovnava tlaky medzi okolim a krabicou. Celkovo je to dost velka veda navrhnut taky rezonator na motor.

PS: (spravne navrhnuty rezonator zlepšuje celkovu charakteristiku motora a dokonca aj prida zopar % na vykone).
[color=#BF0040]Lanos 1,5 červená. sedan[/color]
Spotreba mesto 8.5 - 9l/100km ,kombinovana 7,5l/100km, mimo mesto 7,0l/100km, K/N filter, Stav tacho.196 000 km
mino22

Příspěvek od mino22 »

Ani by som nemyslel ze je to take komplikovane . Dakujem za plnohodnotnu odpoved .
Odpovědět

Zpět na „LANOS“