Caute, po tej nedavnej havarii som si vsimol taku zaujimavu vec, ktora mi neda trosku spat ...
Brzdna draha bola cca 17m a pasy po gumach boli iba z prednych kolies (nemam ABS) z prednych gum som urval nieco cez 1mm ale zadne kolesa nic, ani tuk, neflekovali vobec ani na nich neni ziadna znamka po brzdeni ...
Vzdy ked brzdim v nejakej kolizii zda sa mi ze brzdim iba prednymi, neviem comu mam verit, to auto takto brzdi od zaciatku co som ho kupil a mesiac predtym bolo na STK, ale tomu sa neda verit ...
Takze takto, ako by sa dalo jednoducho zistit ci aspon brzdia alebo nie, viem, ze ucinnost zadnych bubnovych je o dost nizsia ale nezda sa mi to ...
Dalsia otazka, vobec neviem nic o rucnej brzde, brzdi iba zadne? a ak funguje rucna znamena to, ze zadne brzdia aj pri normalnom brzdeni?
Vdaka
Zadne brzdy
Moderátor: Blue Lanos
- Viktor
- Kontaktovat uživatele:
Zadne brzdy
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
- Reklama
tak zadni brzdy maji omezovac a bezne je do smyku nedostanes.na stk se rucicky prakticky nehnou .
rucni brzda je v podstate uplne zvlast a brzdi jen zadni kola.
pokud zatahnes za jizdy rucni a zastavis obe kola smykem je vse ok.(ale to se ti asi nepovede)
kdyz brzdi rucni nemusi brzdit nozni(ta brzdi hydraul valecky)a rucni mechanicky lankem
jak to poznat?na stk jinak to asi nejde.brzdi opravdu malinko
rucni brzda je v podstate uplne zvlast a brzdi jen zadni kola.
pokud zatahnes za jizdy rucni a zastavis obe kola smykem je vse ok.(ale to se ti asi nepovede)
kdyz brzdi rucni nemusi brzdit nozni(ta brzdi hydraul valecky)a rucni mechanicky lankem
jak to poznat?na stk jinak to asi nejde.brzdi opravdu malinko
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
zablokovane zadne kolesa
Zadne kola sa zablokuju na suchej ceste az pri skutocne velmi vysokom brzdnom ucinku na pedal. Je sice jul, ale v zime si mozes pekne odskusat, pri akom ucinku sa zablokuju predne kola a pri akom zadne.
Rozbehnes sa na snehu na nejakych 50, stlacis brzdu tak, aby zastali predne kola. Potom progresivne dalej pridavas brzdny ucinok na pedal, az po chvili budes pocut (skor citit), ze aj zadne kola sa odtrhli a uz sa neodvaluju, ale suchaju. Dokonca aj na snehu ta prekvapi, ze je na to treba pomerne vysoky tlak na brzdovy pedal v porovnani s brzdnou silou potrebnou na zablokovanie prednych kol.
Rozbehnes sa na snehu na nejakych 50, stlacis brzdu tak, aby zastali predne kola. Potom progresivne dalej pridavas brzdny ucinok na pedal, az po chvili budes pocut (skor citit), ze aj zadne kola sa odtrhli a uz sa neodvaluju, ale suchaju. Dokonca aj na snehu ta prekvapi, ze je na to treba pomerne vysoky tlak na brzdovy pedal v porovnani s brzdnou silou potrebnou na zablokovanie prednych kol.
Fuchsröhre - love it or hate it
Lanos 1.6SX, 4dv., cierny, klima, chip, Dezent N 6,5x15, Michelin Pilot Exalto PE2 195/45, vzadu nalepky okruhov
Dubravka, Bratislava
Schumacher 7x MS!
Lanos 1.6SX, 4dv., cierny, klima, chip, Dezent N 6,5x15, Michelin Pilot Exalto PE2 195/45, vzadu nalepky okruhov
Dubravka, Bratislava
Schumacher 7x MS!