Připojení autorádia

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
lucass

Připojení autorádia

Příspěvek od lucass »

Zdravíčko,

neměl jste někdo z Vás problém s připojením autorádia, přesněji Pioneer DEH 2920MP? Mám tam stávající starší kousek od Blaupunktu, který jede bez problémů, ale po připojení Pioneera přes ISO konektor toto rádio absolutně nereaguje na stisk žádných tlačítek, tj. ani primárně on/off.

Bohužel nemám možnost toto rádio vyzkoušet i v jiném vozidle, objednáno bylo přes internet, tak přemýšlím, jestli mám odstoupit bez komentářů do 14 dní od dodání od smlouvy, nebo jednat čestně a reklamovat, což se ovšem zřejmě protáhne.

Dokáže někdo poradit? Díky.
Reklama

ferino28

Příspěvek od ferino28 »

Pokial to mas dobre zapojene (co asi ano ked ti stare ide) tak byt tebou tak radsej odstupim. Reklamacka moze trvat az 30 dni a to sa ti asi nechce cakat. Ozaj ale Pioneer mava (teda myslim) svoju vlastnu koncovku a k nej potrebujes redukciu na ISO. Aspon ja som tak mal.
lucass

Příspěvek od lucass »

Já už s Pioneerem dostal ISO přechodku, kterou jsem radši i proměřil, jestli není vadná právě ona, ale je naprosto v pořádku. Zřejmě odstoupím, ale zase nerad bych se dostal do problémů, že by to třeba při navrácení odzkoušeli a zjistili, že to nejde, tudíž by mě třeba osočili z poškození. Nevím, jak bezdůvodné vrácení, ač je ze zákona dáno, funguje, co je k němu potřeba, a jestli i ten důvod, který tu je, nemám pro jistotu uvést. Přece jen jsem neměl možnost si ten produkt vyzkoušet před koupí, takže to může být zrovna vadný kousek.
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

lucass

Příspěvek od lucass »

Přesně takto jsem to měl zapojené. Takže je chyba fakt zřejmě v tom radiu. Pošlu ho zpět. Díky za pomoc.
lucass

Příspěvek od lucass »

Ještě jedna věc: je možné, že radio nebude fungovat, pokud mi nejde šťáva do kábliku, který je určen k připojení ke startéru (ten ACC)? Přece jen by každému radiu mělo stačit připojení stálého napětí z baterie a zem, nebo se pletu? A co by se stalo, pokud bych propojil káblik, který má jít jakoby na startér s káblikem se stálým napětím? Tj. šťáva by tam šla v obou případech stále.

Stále to starší radio funguje bez problémů, jen ten nový Pioneer ani s vypnutým ani s nastartovaným motorem ani neblinke.
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

Tak to sa fakt pleties. Ta stava tam fakt by mala byt. A keby aj slo bez toho, tak by si pri kazdom zapnuti musel cele radio nastavovat. Ta stava tam je koli pameti. Je jedno odkial je, len tam musi byt stale bez ohladu ci mas klucik v zapalovani. Proste stala.
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Od štarteru žiadny kábel k rádiu nemá byť.Sú tam pripojené plusy od stáleho prúdu a od spínacej skrinky,alebo len 2x stály prúd.potom kostra poprípade osvetlenie a anténa ak je elektrická,alebo má zosilovač.Predsa schému som tam dal a je tam aj popis.
lucass

Už jede.

Příspěvek od lucass »

Už to fachčí. Stačilo propojit káblik pro ACC se stálým +12 V. Jsem trošku lama. Díky za odezvy.
SK

Příspěvek od SK »

nejak sa mi ani nechcelo verit aby Pioneer dal do predaja absolutne nefunkcne radio :lol: ..... a pocas citania tejto temy som aj uvazoval o presne tom probleme aky si nakoniec mal.... :D
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“