Lak na karosérii

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Lanos

Lak na karosérii

Příspěvek od Lanos »

Poradí mi někdo????Mám Lanoska 10let starého a už od koupi jsem sledoval takové malé tečky jako špičkou jehly,ale moc jsem si jich nevšímal.Ze začátku byly jen po bocích auta?ale teď už jsou téměř po celém autě.Pravděpodobně to je ve většině asi začínající rez.Hustota zatím není velká takže z jednoho metru není nic vidět,ale je to drsné atak si myslím že za dva roky to už hodí pěkné puchyře a to i na střeše.a to bude na bílém autě docela vidět že :( 8) .Když to vyleštím a vydřu a navoskuji tak je to dobré,ale za chvíli to vyleze zase.Pravděpodobně lak není asi nic moc a tak kamínky sůl udělaly mikrotrhlinky,nebo z čeho ty mikrotečky jsou?????Co kdybych to důkladně hydřel a přestříkal bezbarvým lakem ve speji.Šlo by to??jinak mě nic nenapadá!!!!
Reklama

simone
Kontaktovat uživatele:

aaa

Příspěvek od simone »

hrdza to asi neni niesu to obyte od kamienkov??
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

To budu "prskance" od kamienkov. Lanos ma niektore kasnu galvanicky zinkovanu, dcree, kapty a blatniky ma antikoroznu upravu. Lanos tak skoro nezhrdzavie. :lol:
Ja to nechavam tak, neriesim to. Najviac je to vidiet na krytoch vonkajsich zrkadiel. Je to biely plast (asi) nalakovany na cierno. Teraz je uz predna strana zasluhou kamienkov a prachu zase biela.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
peco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peco »

jj, tiez si myslim ze hrdza to nebude. ale ved skus hodit sem nejaku foto toho.
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

netusim co by to mohlo byt, ale celkovo som si vsimol ze biele auta rychlejsie koruduju ako napriklad strieborne. vie mi niekto vysvetlit cim to je ? sa mi niekedy zda ze na bielych autach je tensia vrstva laku ako na inych farbach.
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Po 9 rokoch provozu ani znamka hrdze :lol: Lepsiu protikornu ochranu som este nevidel :D :D Asi to 20r. vydrzi :lol:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Radovan43

Příspěvek od Radovan43 »

Co sa tyce bieleho laku - vsetky farby obsahuju urcite pigmenty, chemicke prvky ktore zvysuju odolnost voci ultrafialovemu ziareniu. A na bielu farbu sa toho moc dat neda, lebo by to zmenilo odtien. (preto je aj biela najlacnejsia) Obecne plati cim tmavsia farba tym lepsia odolnost voci degradacii laku. Strieborna -(Metalicka) farba obsahuje drobne hlinikove piliny definovaných geometrickych tvarov - zvyšuje to odraživosť slnečných paprskov a tým zvyšuje odolnosť voči ultrafialovemu žiareniu. Ďalšou zložkou a dosť doležitou je krycí vrchný lak. Jeho pružnosť a hrúbka ma veľký vplyv na životnosť a odolnosť celého náteru. A to je prave ten problem ktory mame na našich lanosoch. Ja mam tiež kopec prskancov od kamienkov na kapote a blatnikoch :evil: A to som minuly rok dal znova nalakovat kapotu, bo auto vyzeralo ako lienka :twisted: Uz sa na ten lak asi :lol: :lol:
[color=#BF0040]Lanos 1,5 červená. sedan[/color]
Spotreba mesto 8.5 - 9l/100km ,kombinovana 7,5l/100km, mimo mesto 7,0l/100km, K/N filter, Stav tacho.196 000 km
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

...najviac hodilo menit kapotu a predny naraznik ;) :D
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Radovan43 píše:Co sa tyce bieleho laku - vsetky farby obsahuju urcite pigmenty, chemicke prvky ktore zvysuju odolnost voci ultrafialovemu ziareniu. A na bielu farbu sa toho moc dat neda, lebo by to zmenilo odtien. (preto je aj biela najlacnejsia) Obecne plati cim tmavsia farba tym lepsia odolnost voci degradacii laku. Strieborna -(Metalicka) farba obsahuje drobne hlinikove piliny definovaných geometrickych tvarov - zvyšuje to odraživosť slnečných paprskov a tým zvyšuje odolnosť voči ultrafialovemu žiareniu. Ďalšou zložkou a dosť doležitou je krycí vrchný lak. Jeho pružnosť a hrúbka ma veľký vplyv na životnosť a odolnosť celého náteru. A to je prave ten problem ktory mame na našich lanosoch. Ja mam tiež kopec prskancov od kamienkov na kapote a blatnikoch :evil: A to som minuly rok dal znova nalakovat kapotu, bo auto vyzeralo ako lienka :twisted: Uz sa na ten lak asi :lol: :lol:
Procpak by se na bilou barvu nedalo nic takoveho pouzit? Nevim jak u vas, ale u nas se uz davno pouziva i misto pastelovych barev 2K, baze, to jest to same co metaliza, ale samozrejme v tom neni zadny hlinik, to se lakuje tez bezbarvym lakem a neznam zadnej znackovej lak, co by neobsahoval ochranu UV ;)
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Akri
Kontaktovat uživatele:

Re: Lak na karosérii

Příspěvek od Akri »

Lanos píše:Poradí mi někdo????Mám Lanoska 10let starého a už od koupi jsem sledoval takové malé tečky jako špičkou jehly,ale moc jsem si jich nevšímal.Ze začátku byly jen po bocích auta?ale teď už jsou téměř po celém autě.Pravděpodobně to je ve většině asi začínající rez.Hustota zatím není velká takže z jednoho metru není nic vidět,ale je to drsné atak si myslím že za dva roky to už hodí pěkné puchyře a to i na střeše.a to bude na bílém autě docela vidět že :( 8) .Když to vyleštím a vydřu a navoskuji tak je to dobré,ale za chvíli to vyleze zase.Pravděpodobně lak není asi nic moc a tak kamínky sůl udělaly mikrotrhlinky,nebo z čeho ty mikrotečky jsou?????Co kdybych to důkladně hydřel a přestříkal bezbarvým lakem ve speji.Šlo by to??jinak mě nic nenapadá!!!!
To co vypada jako rez, to neni rez, soudruhu, to jsou mikroskopicke kovove piliny co se vali po silnici a treba s vodou ze silnice se pak prilepi na auto, tam zmokne a zrezne, ale jen ta pilina, ta castecka kovu na laku, mas ho bile tak to je videt, dela to i na stribrne, zadna veda, nech si to prelestit a mas to dole, kdyz je to navrchu jde to prece dolu, to vidim denne :D
Jo a jeste neco, kazdej lak se musi voskovat, kdyz ne, tak po par letech vytravi a propusti vodu, tak to je a vzdycky bude ;)
Lanos

Příspěvek od Lanos »

Tak to vypadá že máte pravdu.Je pravda že je to povrchvé v drtivé většině a dáva smysl že to začlo na bocích.Tam je opotřebení od okolí asi největší.Je taky možné že ani nikdy ho majitélé nevoskovali audělali to až když ho prodávali.I když ty tečky dost dobře drží,asi je to tim,že ten lak má mikroskopické vrypy a tak to tam dobře sedne.Nevíš náhodou AKRI o nějakém kvalitním vosku,krerý by to mohl na nějakou dobu vyřešit????Všíchni tvrdí že zrovna ten určitý je nejlepší :roll: A nebo co jíného s tím udělat?Kromě špatných odpovědí jako:nedělat nic,nebo:přelakovat
vaculcim

Příspěvek od vaculcim »

Lanos píše:Tak to vypadá že máte pravdu.Je pravda že je to povrchvé v drtivé většině a dáva smysl že to začlo na bocích.Tam je opotřebení od okolí asi největší.Je taky možné že ani nikdy ho majitélé nevoskovali audělali to až když ho prodávali.I když ty tečky dost dobře drží,asi je to tim,že ten lak má mikroskopické vrypy a tak to tam dobře sedne.Nevíš náhodou AKRI o nějakém kvalitním vosku,krerý by to mohl na nějakou dobu vyřešit????Všíchni tvrdí že zrovna ten určitý je nejlepší :roll: A nebo co jíného s tím udělat?Kromě špatných odpovědí jako:nedělat nic,nebo:přelakovat
Osobně bych Ti doporučil nechat si auto naleštit u profesionálů. S laky dokážou téměř zázraky :lol:
2x Škoda Felicia, Seat Cordoba, Škoda 105L, Škoda Favorit a konečně Lanos 1,6 SX r.v.98, 195/50 R15, na zimu 185/60 R14
Muco

Re: Lak na karosérii

Příspěvek od Muco »

Akri píše:
Lanos píše:Poradí mi někdo????Mám Lanoska 10let starého a už od koupi jsem sledoval takové malé tečky ...

Jo a jeste neco, kazdej lak se musi voskovat, kdyz ne, tak po par letech vytravi a propusti vodu, tak to je a vzdycky bude ;)

Ano ,ano dámy a páni,je to svatá pravda. Ja som sa o autá čo som mal naozaj vzorne staral(hlavne o lak)...Ako náhle sa umyje šamponom auto,tak sa vlastne odmastí karoséria(možno šampon s voskami nie tak veľmi).To samozrejme vieme všetci...Ale potom treba si dať tú námahu(pre mňa je to relax)a navoskujte ho. Odvďačí sa vám aj s úrokami ;) Doteraz som mal samé "veterány "(Š-100...),okrem Kalosa a teraz toho Forda.A poviem Vám,že to boli ako z fabriky...neobanoval som to nikdy.
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

Akri pridavate tuzidlo do b.laku nebo pouzivate cisty b.lak, my sme ted delali ruzne pokusy s barvama a taky pridavali tuzidlo do laku a kdyz jeste nasipes do doho kuprum prasek tak je to bombasticka barva :D :D :D

ohledne tych tecek, nekdy se stane ze ty tecky sou od asvaltu a nejdou umit vodou pak pomoze technicky benzin nebo redidlo 6000 ale pozor na nej kdyz budete intenzivne trit tak to pujde i s barvou. Nevim jak Akri ale ja nedoporucuju prekrejvat b.lakem starsi barvu, nespoji se to jako z cerstvou, existuji zmekcovaci pro laky ale zkousel sem to jen jednou a po naneseni b. laku barva zmenila odstin a kdyz to bylo prez nejaky zlom tak to bylo tak hodne videt ze bych to videl i ve slunecnich brejlich :lol:
treba Akri ma vic zkusenosti ale lak je nekdy sviňa nekdy kamarad, vyd arki :lol: :lol: hlavně kdyz je vlhko :lol: :lol: :lol: tak to je parada
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Slavek píše:Akri pridavate tuzidlo do b.laku nebo pouzivate cisty b.lak, my sme ted delali ruzne pokusy s barvama a taky pridavali tuzidlo do laku a kdyz jeste nasipes do doho kuprum prasek tak je to bombasticka barva :D :D :D

ohledne tych tecek, nekdy se stane ze ty tecky sou od asvaltu a nejdou umit vodou pak pomoze technicky benzin nebo redidlo 6000 ale pozor na nej kdyz budete intenzivne trit tak to pujde i s barvou. Nevim jak Akri ale ja nedoporucuju prekrejvat b.lakem starsi barvu, nespoji se to jako z cerstvou, existuji zmekcovaci pro laky ale zkousel sem to jen jednou a po naneseni b. laku barva zmenila odstin a kdyz to bylo prez nejaky zlom tak to bylo tak hodne videt ze bych to videl i ve slunecnich brejlich :lol:
treba Akri ma vic zkusenosti ale lak je nekdy sviňa nekdy kamarad, vyd arki :lol: :lol: hlavně kdyz je vlhko :lol: :lol: :lol: tak to je parada
Lak se vzdy spoji, ale musi se mu pomoc, poradna priprava, muze se lakovat pres vrch kdykoliv, v tom neni zadnej problem. Laky pouzivame jen dvouslozkove :lol: jednoslozkovy je jen bud sprej, nebo prvovyroba v automobilce, ale tam misto tuzidla pecou karu na vic nez 100 stupnu, to neni ale lak na opravu, opreavarensky lak musibyt dvouslozkovy!
Odpovědět

Zpět na „LANOS“