Iddle Air Control
Moderátor: Blue Lanos
Iddle Air Control
Caute,
chcel by som sa spytat, ci IAC valve je vlastne krokovy motor + ci sa zvykne casom zanasat (Matiz 99).
Ide o to, ze mam trochu roztraseny motor po zahriati (sviecky, VN kable, rozdelovac - vsetko OK). Ako som sa dozvedel, ze ked sa motor zahreje, beru sa data len z lambdy, a ECM potom riadi krokovy motor (co zrejme ani nieje "motor", ale skor magneticky vysuvaci ventil na pruzine). No a teraz som si nie isty, ci ten krokovy motor je vlastne IAC (IAC sa da odmontovat imbusakom - na 2 srobiky to je zpredu).
Dalsia vec - kde potom najdem lambda sondu ?
Dakujem
chcel by som sa spytat, ci IAC valve je vlastne krokovy motor + ci sa zvykne casom zanasat (Matiz 99).
Ide o to, ze mam trochu roztraseny motor po zahriati (sviecky, VN kable, rozdelovac - vsetko OK). Ako som sa dozvedel, ze ked sa motor zahreje, beru sa data len z lambdy, a ECM potom riadi krokovy motor (co zrejme ani nieje "motor", ale skor magneticky vysuvaci ventil na pruzine). No a teraz som si nie isty, ci ten krokovy motor je vlastne IAC (IAC sa da odmontovat imbusakom - na 2 srobiky to je zpredu).
Dalsia vec - kde potom najdem lambda sondu ?
Dakujem
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
- Reklama
Rado , krokový motorek už jsem čistil , je dobré ho čas od času otřít ( to kuželové sedlo ) a prostříknout WD tu dráhu , která se zasouvá . Jde o motorek se šnekovým pohonem , nikoliv magnet , alespoň to tak vypadá .
Lambdu najdeš na výfukovém potrubí , musíš ale sundat ten žárový kryt a je hned za tím, co se spojí tři svody v jeden díl , takže hned u motoru , na prvním dílu výfuku .
Lambdu najdeš na výfukovém potrubí , musíš ale sundat ten žárový kryt a je hned za tím, co se spojí tři svody v jeden díl , takže hned u motoru , na prvním dílu výfuku .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Z lambdou pravdepodobne nic nenarobis....par krat som ju mal dole a cistit to je zbytocne . a konektor k lambde je celkom kvalitne zakrytkovany plus kontakty su natrete nejakou bielou vodivou pastou.
Pokial ide o volnobeh tak skus pozret aj PVC ventil a k nemu prislusne hadicky.
Pokial ide o volnobeh tak skus pozret aj PVC ventil a k nemu prislusne hadicky.
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
..samozrejme ze PCV...shit happen(alebo chybycka sa hloudila)
nie to nie je on..pod IAC je snimac klapky(potenciometer)...PCV sa nachadza na hadicke ktora je hned za klapkou od spodu na sacom domceku ...sorry za ten preklep...ale urcite by sa naslo aj nieco na aute co je z PVC
nie to nie je on..pod IAC je snimac klapky(potenciometer)...PCV sa nachadza na hadicke ktora je hned za klapkou od spodu na sacom domceku ...sorry za ten preklep...ale urcite by sa naslo aj nieco na aute co je z PVC
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
no tak to jsi asi prvni a bud rad ze to pomohlo.kdyby se to nahodou opet zmenilo tak bych vedel o jednom hlavnim problemu ktery zpusobuje klepani motoru resp jeho vibraci.modulator egr ventilu
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil