Nemrznoucí směs

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
pik

Nemrznoucí směs

Příspěvek od pik »

Jaká je nemrznoucí kapalina v chladícím okruhu?V návodu je pouze to že se jedná o kapalinu na bázi silikátu.Čím ji mohu doplnit když jsem těsně nad značkou MIN?Nikde to nekape a do servisu se mi s tím nechce.AVEO/Kalos 6.2006. :?:
Nemá se míchat míchat kapalina různých výrobců i kdyz je stejná barva např.Fridex a Antifreez obě vypadejí zeleně jinak souhlasím že by stačilo dolít trochu destilky.
Naposledy upravil(a) pik dne pon úno 05, 2007 17:14, celkem upraveno 1 x.
Reklama

simone
Kontaktovat uživatele:

aaa

Příspěvek od simone »

normalne na pumpu a kupiť nemrznucu zmes no nééé?? na Al hlavy / ale ine už asi ani niesu/
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No a bacha na zamenu lebo akorad teraz nam sem dotiahli Octaviu a ten ftipalek do nej nalial stary Alicol a v nej bola G 30 no a vono sa to zrazilo proste s toho vznikla kasa :P :P :P
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Je třeba dodržet stejnou barvu...to je hlavní...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Kessler píše:Je třeba dodržet stejnou barvu...to je hlavní...
:lol: Nemáš pravdu: :lol:
:D Ale samozřejmě, že máš i pravdu :D . Dle výrobce se nesmí míchat různé druhy nemrznoucích směsí.
ALE :

já jsem společně namíchal růžovou, která je určena pro Octavie a nějakou modrou (výrobce dodám zítra) a neudělalo to pozahřátí vůbec nic. Jenom je zbarvená do fialova. Tak že, záleží na složení nemrznoucí směsi = na jaké je vyrobena bázi, což je podstatné pro jednotlivé nemrznoucí směsi a jejich mísitelnosti. Ale lze dodat, že každý výrobce doporučuje typ nemrznoucí kapaliny a neručí za případné škody, pokud použijete jiný druh kapaliny,
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

-peha- píše:No a bacha na zamenu lebo akorad teraz nam sem dotiahli Octaviu a ten ftipalek do nej nalial stary Alicol a v nej bola G 30 no a vono sa to zrazilo proste s toho vznikla kasa :P :P :P
nenalil tam nahodou ten sajrajt jak se ucpava chladic kdyz tece, ono se podobna vec stala kamosovi, on to tam nalil a za chvili z toho mel pekny zele :lol:
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Re: Nemrznoucí směs

Příspěvek od Slavek »

pik píše:Jaká je nemrznoucí kapalina v chladícím okruhu?V návodu je pouze to že se jedná o kapalinu na bázi silikátu.Čím ji mohu doplnit když jsem těsně nad značkou MIN?Nikde to nekape a do servisu se mi s tím nechce.AVEO/Kalos 6.2006. :?:
bud v klidu to ze to mas pod min. neznamena ze nekde zavaris kdyz motor bude dost teplej tak tam budes mit max, kdyz vychladne tak to spadne na min. horsi je kdyz najednou zjistis ze ti to netopi to potom uz je tam ty vody fakt malo :twisted: jinak se ti straci tim ze se odparuje, to je normalni efekt, kolik mas najeto?
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Topol

Příspěvek od Topol »

Pěkný den :D
A co dolít trochu destilku? Určitě když přeměříš bod tuhnutí tak je určitě někde na -30° a když doleješ 1/2l tak budeš někde na -25 a to by jsi musel jet Norsko nebo Sibiř :lol:
Ať nám jezdí a nezlobí :P
ppp

Příspěvek od ppp »

peha -> co je to ta G30, zatial som nasiel len ze je cervena. Cervena je aj G12 a alycol D (obe su vlastne to iste), je to to iste?
Inac modra a cervena by sa mala dat miesat a tusim aj bezfarebna (stary stabil) pretoze su vsetky zalozene na etylenglykole akurat ochranne prisady maju ine. Ale je uz aj nejaka eko nemrzka a ta uz je na inom zaklade (etylenglykol je jedovaty takze ten ako nemoze byt).
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Ona je s těma kapalinama celkem sranda. Pamatuju si jak na Fridexu ECO (zelenej na AL a nevim co ještě) bylo napsáno, že je mixovatelnej s jakejmakoliv nemrznoucíma kapalinama našima i cizíma. A pak jsem měl ve Feldě G12 (růžová), kde psali že se NESMÍ míchat s čimkoliv jinym. Tak si vyberte.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

takze krtku mas pravdu ale v dobe fridexu eco jeste g 12 nebyla a tak nikdo nevedel ze se nesmi michat.
takze modra se zelenou ,cervena s cervenou a bila s bilou.pak jeste korejska zluta -pruhledna zdanlive jako stary fridex tak ta se udajne da michat se zelenou a nebo modrou.radeji bych tam lil taky zlutou ale v cechach se v podstate neda sehnat.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Vracím se k mému příspěvku. Jedná se o nemrznoucí směsi G12 a G 48, které jdou spolu mísit, ač to výrobci nedoporučují.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
pik

Příspěvek od pik »

zde je odpověď autoservisu ostrava:
Dobrý den,

odpověď pro Pika:
chladící kapalinu můžete dolít jakoukoliv kapalinou, která má dlouhodobou výměnnou lhůtu, většinou označená jako třída B, nebo je na ní uvedeno že je na bázi silikátů. Tyto antifreezy se běžně prodávají na většině benzínových pump. V naší nabídce ji máme za 89,- Kč za litr.

za AUTOCENTRUM HULVÁKY
Zdeněk Zajíc
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no tak to je v pohode.to se hned zitra na pumpe podivam jestli to maj .nejak tomu uplne neverim ale asi je to tak.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
pik

nemrzka

Příspěvek od pik »

Tak jsem zakoupil Antifriz je na něm G48 zelenej a v servisu mi to schválili tak je tam dolitej.Venovní teplota dneska +4 stupně tak mi to snad nezmrzne.Hoj.Jo ještě cena bratru 90Kč litr.Ještě chci poděkovat Topolovi protože dolít destilku by bylo fakt nejjednodužší zvlášť v letošní zimě.A nevím jestli jsi to byl ty který jsi jezdil s tankem tak já taky T54+T55.Kalosům a tankům zdar.
Odpovědět

Zpět na „KALOS“