Zdravim vsetkych. Potreboval by som radu. Asi mesiac sledujem ze mi na spolujazdcovej strane nieco kvapka. je to zelene a podoba sa to na chladiacu zmes. ovsem ked som lezal pod autom videl som len nejaku tu kvapku ale odkial pochadzala netusin. netecie to velmi. za jeden den maximalne dve kvapky.
poradte prosim co by to mohlo byt.
apropo Nexia 1.5 OHC, 108000
znami vravel ze by to mohla byt vodna pumpa. js sa velmi v tom nevyznam tak neviem.
VDAKA.
Nieco mi kvapka na spolujazdcovej strane...
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
Hm.A vôňu to ma aku? Tak 4 mesiace do zadu som zistil,že mi tiež niečo kvape z motora,len ja som to zistil v predu pod motorom(presnejšie pod chladičom) ako su tie čierne plechy.Tie su tam asi na ochranu motora to už neviem.Proste našiel som pod Nexiou mláčku a keď som otvoril kapotu tak tie plechy boli mokre a stekala po ních nejaka tekutina.Kamarat mi hneď vravel,že je to pravdepodobne chladiaca zmes,že mi asi niekde preteka chladič.Ale mne ta zmes smrdela benzinom, a tak som to vytrel do handry vzal a skusil to zapaliť.Potvrdilo sa že je to benzín,len nemal tu farbu a vôňa bola zmiešana. A vždy to bolo mokre len po jazde.Keď auto dlhšie stalo ani stopy. Po par dňoch som na to došiel.Ja som si skušal spotrebu a tankoval som doplna,úplne po okraj.Na kraji hrdla su vetraky do ktorých sa dostal benzín a počas jazdy si veselo cestoval po dutinach karoserie a nejakou cestou sa dostal až tam kde som ho objavil.Teraz tankujem normalne a mam pokoj z benzínom cestovateľom.
Na strane spolujazdca je palivovy filter a prívod benzinu z nádrže do motora.Skús prejsť celu trasu ,možno že je niekde trhlinka a niekde sa Ti dostava vonku benzín.Ovšem ak to čo si našiel je benzín.
PS:Keď som si meral tu spotrebu šiel som trasu BA-Sp.N.Ves.Z ľahučkou nohou.Snažil som sa nevitačať auto do vyšších otáčok,na diaľnici som šiel max.110Km/h. A výsledok merania aj keď nie veľmi presného 5,1l/100km!!!
Na strane spolujazdca je palivovy filter a prívod benzinu z nádrže do motora.Skús prejsť celu trasu ,možno že je niekde trhlinka a niekde sa Ti dostava vonku benzín.Ovšem ak to čo si našiel je benzín.
PS:Keď som si meral tu spotrebu šiel som trasu BA-Sp.N.Ves.Z ľahučkou nohou.Snažil som sa nevitačať auto do vyšších otáčok,na diaľnici som šiel max.110Km/h. A výsledok merania aj keď nie veľmi presného 5,1l/100km!!!
hmmm, ja som zasa isiel do piestan a spat, tak okolo 160 + nejake to mesto, co mi ostalo v nadrzi a spotreba 13.3 LPG .
mimochodom, uz ste niekto prali ten svoj filter ? ja som si ho nechal oprat v M&G, ale mam podozrenie, ze typek ho prilis kefoval, lebo v strede toho vonkajsieho plasta je uz trocha "deravy". bol som sa tam naspat spytat, ze ci to nevadi a typci sa tvarili, ze by to malo byt ok, ked je to nastriekane olejom.
co myslite vy ? je to fotene oproti monitoru bez blesku, takze tej modrej je tam viac ako v skutocnosti, ale ....
zatial som to vyriesil tak, ze som tu strednu cast pre istotu oblepil izolepou, aj tak to az taky velky filter nepotrebuje...
mimochodom, uz ste niekto prali ten svoj filter ? ja som si ho nechal oprat v M&G, ale mam podozrenie, ze typek ho prilis kefoval, lebo v strede toho vonkajsieho plasta je uz trocha "deravy". bol som sa tam naspat spytat, ze ci to nevadi a typci sa tvarili, ze by to malo byt ok, ked je to nastriekane olejom.
co myslite vy ? je to fotene oproti monitoru bez blesku, takze tej modrej je tam viac ako v skutocnosti, ale ....
zatial som to vyriesil tak, ze som tu strednu cast pre istotu oblepil izolepou, aj tak to az taky velky filter nepotrebuje...
to roland1
nazdarek. nuz benzin to urcite nie je. bude to na 99 percnet chladiaca. inak ono to kvapka najprv na tie plechy co su pod motom a z nich dole.