"Kvitnutie" na plechu
Moderátor: Blue Lanos
"Kvitnutie" na plechu
Nema niekto skusenosti ako sa da cim najlepsie odstranit tzv. kvitnutie farby /hrdza medzi plechom a farbou/ na dverach?
Skuste prosim poradit nieco normalne. Treba dat alkovat vzdy cely diel dveri?
Skuste prosim poradit nieco normalne. Treba dat alkovat vzdy cely diel dveri?
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
- Reklama
Tak na tuhle radu si taky rad pockam
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Kto nemá takýto problém???
Ja to rieším vyčistením s nejakým tekutým prášom - CIFom,
a následným prevoskovaním.
Výsledok je dobrý, aplikácia lacná, a teraz pred zimou aj tak
nič iné s tým neurobíš.
Ja to rieším vyčistením s nejakým tekutým prášom - CIFom,
a následným prevoskovaním.
Výsledok je dobrý, aplikácia lacná, a teraz pred zimou aj tak
nič iné s tým neurobíš.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Auto voskujem pravidelne min raz za 3 tyzdne a poskodene miesta vzdy este aj prekryjem, ale ked mam na dverach 3 kvietky ako 5-korunacka, tak tam cif nepomoze.....
Snad by mohol poradit niekto kto ma skusenosti s lakovanim a pod...Asi to bude treba vybrusit a streknut, ale neviem co bude stacit len to poskodene miesto alebo bude treba cely diel striekat.
Snad by mohol poradit niekto kto ma skusenosti s lakovanim a pod...Asi to bude treba vybrusit a streknut, ale neviem co bude stacit len to poskodene miesto alebo bude treba cely diel striekat.
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
Hambím sa, sťahujem uši a červenám sa.
Moje Esperko je šťastné ak ho raz za pol roka ostriekam Wapkou
od nečistot a trochu ho poupratujem.
Vosk ešte nevidelo, ale mám ho kúpený na poličke.
Ale sľubujem že keď doprerábam byt a trochu sa oteplí, tak ho dám celé
do pucu.
Ináč chválim ťa za tvoju staroslivosť, podľa nej súdim že so slobodný,
bezdetný a auto je tvoj miláčik.
Moje Esperko je šťastné ak ho raz za pol roka ostriekam Wapkou
od nečistot a trochu ho poupratujem.
Vosk ešte nevidelo, ale mám ho kúpený na poličke.
Ale sľubujem že keď doprerábam byt a trochu sa oteplí, tak ho dám celé
do pucu.
Ináč chválim ťa za tvoju staroslivosť, podľa nej súdim že so slobodný,
bezdetný a auto je tvoj miláčik.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
To je lasky , to je priklad-peha- píše:dokonca aj volantík z neho máme doma v spálni na stene
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
-
- Kontaktovat uživatele:
espero ma fakt dost hnijucu karoseriu skoro ako moja byvala felicia.tam som to robil tak ze som sriekal urcitu cast trebars mal som hrdzu na strede dveri tak som striekol 2/3 dveri.napr. od stredu hore ale je asi lepsie cele lebo ked sa vam nestrafia do farby by bolo auto jak opica.navod je jednoduchy ak mas lakirnika no problem ak nie tak-brusim to do zeleza tak odrezovac,technicky benzin+800 smirgel a cela cast,git na poskodenu cast a brusit a brusit a brusit a z vodou brusit tak vsetko tech.ben,zakladna farba,dat si naplnit lak do spreja a stieknut raz len zlahka po 20min uplne potom radim vysusit teplovzdusnou pistolou a nakoniec dat si nalnit aj lak a prelakovat.vysledok fakt uzasny.naklady-tech.ben cca75+zakladna v spreji 100+farba 550+lak 350+smirgle a git cca 150 1225sk + jeden den v prdely.inac pohodicka a nikomu sa netreby pytat.
Lakyrnika bohuzial nemam, no asi to dam striekat ako som povodne chcel, cast dveri od listy nahor... Malo by to byť v pohode. No netusim kolko to bude stat....
Inac podla mna espero na tom nieje z tou hrdzou az tak zle...
Samozrejme dvere, hm, to je kapitola sama o sebe.
Ale ked sa clovek o auto stara, ako som uz spominal, pravidelno ho voskujem, davam striekat dutiny, osetrim podvozok, je garazovane, tak je to v pohode. Su ine 10-rocne auta a tie su v ovela horsom stave... O auto sa treba aj starta a vydrzi...
Inac podla mna espero na tom nieje z tou hrdzou az tak zle...
Samozrejme dvere, hm, to je kapitola sama o sebe.
Ale ked sa clovek o auto stara, ako som uz spominal, pravidelno ho voskujem, davam striekat dutiny, osetrim podvozok, je garazovane, tak je to v pohode. Su ine 10-rocne auta a tie su v ovela horsom stave... O auto sa treba aj starta a vydrzi...
- blaho
- Kontaktovat uživatele:
Pravda Kasma, o auto sa musí vedieť aj starať.
Mne sa podarilo zohnať taký kus, že nemám hrdzu nikde. Ani na podbehoch, ani na dverách. Mal ho jeden pán dôchodca, čo bol sám, celý čas garážované a pred 4 rokmi nechal komplet vystriekať dutiny podvozok atď. tým gumoasfaltom, či čo to je. On to mal skôr na opečovávanie ako na jazdenie. Ja som podobný pedant, voskujem každý druhý mesiac korytnačkou, mám ho rok, stále garážované, lebo foťo má veľkú garáž, takže sa zmestilo aj moje a nekvitne nikde. Mám odjazdenú jednu zimu s ním a mám taký fígeľ na dvere, lebo viem, že to je kapitola sama o sebe pre Espera. Takže zakiaľ sú v poriadku, tak pred zimou na spodok dvier nanesiem jemnú vrstvu takej olejovej masti, aby sa soľ z cesty nedostávala na karosériu a potom kontrolujem, či tam stále je. Poprípade umyjem a dám ešte raz. Dávam to aj do tej priehlbinky na zadu ako končia dvere pri podbehoch, lebo tam tiež umia začať kvitnúť esperá. Ja keď som ho kupoval, tak som myslel, že ani nezoženiem také, čo by my vyhovovalo, lebo neznesiem vady na kráse a zohnal som. Ale aj som si zacvakal.
Ak Ti to kvitne, treba to opraviť čo najskôr, ale to Ty vieš. Myslím si, že to chce nájsť dobrého lakýrnika a v tom prípade ak by si to urobil aj od tej lišty nahor, tak to nemusí byť poznať. Otázkou je okoľko by Ťa to vyšlo lacnejšie, oproti celým dverám. K tomu by sa mal vyjadriť AKRI.
Mne sa podarilo zohnať taký kus, že nemám hrdzu nikde. Ani na podbehoch, ani na dverách. Mal ho jeden pán dôchodca, čo bol sám, celý čas garážované a pred 4 rokmi nechal komplet vystriekať dutiny podvozok atď. tým gumoasfaltom, či čo to je. On to mal skôr na opečovávanie ako na jazdenie. Ja som podobný pedant, voskujem každý druhý mesiac korytnačkou, mám ho rok, stále garážované, lebo foťo má veľkú garáž, takže sa zmestilo aj moje a nekvitne nikde. Mám odjazdenú jednu zimu s ním a mám taký fígeľ na dvere, lebo viem, že to je kapitola sama o sebe pre Espera. Takže zakiaľ sú v poriadku, tak pred zimou na spodok dvier nanesiem jemnú vrstvu takej olejovej masti, aby sa soľ z cesty nedostávala na karosériu a potom kontrolujem, či tam stále je. Poprípade umyjem a dám ešte raz. Dávam to aj do tej priehlbinky na zadu ako končia dvere pri podbehoch, lebo tam tiež umia začať kvitnúť esperá. Ja keď som ho kupoval, tak som myslel, že ani nezoženiem také, čo by my vyhovovalo, lebo neznesiem vady na kráse a zohnal som. Ale aj som si zacvakal.
Ak Ti to kvitne, treba to opraviť čo najskôr, ale to Ty vieš. Myslím si, že to chce nájsť dobrého lakýrnika a v tom prípade ak by si to urobil aj od tej lišty nahor, tak to nemusí byť poznať. Otázkou je okoľko by Ťa to vyšlo lacnejšie, oproti celým dverám. K tomu by sa mal vyjadriť AKRI.
Daewoo Espero, 1.5 DOHC, 60 000km, f elektrike, IMM, alarm, klíma, SONY CDX-C5850
Ja som s tou hrdzou na tom nie az tak zle, mam tri kvietky na vodicovych dverach velke ako 5 koruny, jeden maly na zadnych dverach a jeden na maly na kufri. Takze nieje to az az take zle. POdvozok som cez leto skontroloval, bola tam nejaka hrdza ale len niekde a nebolo jej vela. Tak som to vybrusil a ponatieral gumoasfaltom na podvozky, Dutiny mam tiez vystriekane.
Ak chces BLAHO pozri si foto ako to moje vyzera, v sekcii vase auta
Ak chces BLAHO pozri si foto ako to moje vyzera, v sekcii vase auta