vymena vody v chladici
Moderátor: Blue Lanos
vymena vody v chladici
sevaste deawaci........
scel by som sa spytat kolko litrov ma obsah chladiaci system na 1,5L?
vcera som spustil vodu dole ale naspät som uz dostal iba tri litre. poradte mi prosim vas lebo som si nie isty ci som dobre spustil vodu, odkial sa spusta najlepsie?
scel by som sa spytat kolko litrov ma obsah chladiaci system na 1,5L?
vcera som spustil vodu dole ale naspät som uz dostal iba tri litre. poradte mi prosim vas lebo som si nie isty ci som dobre spustil vodu, odkial sa spusta najlepsie?
- Reklama
Ja som nedavno pri vymene rozvodov menil aj vodnu pumpu, takže ked ju mechanik zložil, pekne to odtiaľ vypustil.
Možno by sa to dalo aj nejako odsať a potom už len doliať novu namiesanu kvapalinu.
Možno by sa to dalo aj nejako odsať a potom už len doliať novu namiesanu kvapalinu.
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
FREEZ
neznám espero předpokládám podobný chladič jako na nexii- vpravo dole na chladiči ve směru pohledu řidiče - výpustný kohout je nejníž
( nutná opatrná manipulace přetrhnul jsem "šroub" plast, zachránil mě palikx ).
Proplach dobrý pro starší auta ( topení ) - otevřel jsem ventil a nasával vodu ze čtyř přistavených kýblů, přes starý benzínové čerpadlo do zásobní nádržky chladící kapaliny - pokud máš kohoutek s vodou odpadá čerpadlo. Musíš mít otevřený topení - zapnutý ( proplach výměníku topení, bývá dost zasr.... ), zbytek nechat vytéct.
Použil jsem TEXACO 250tisíc km nebo 5 let ( přidávané inhibitory koroze, další příměsy - i kapalina stárne viz doporučené výměny ).
Měj se fajn
( nutná opatrná manipulace přetrhnul jsem "šroub" plast, zachránil mě palikx ).
Proplach dobrý pro starší auta ( topení ) - otevřel jsem ventil a nasával vodu ze čtyř přistavených kýblů, přes starý benzínové čerpadlo do zásobní nádržky chladící kapaliny - pokud máš kohoutek s vodou odpadá čerpadlo. Musíš mít otevřený topení - zapnutý ( proplach výměníku topení, bývá dost zasr.... ), zbytek nechat vytéct.
Použil jsem TEXACO 250tisíc km nebo 5 let ( přidávané inhibitory koroze, další příměsy - i kapalina stárne viz doporučené výměny ).
Měj se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
freez
a ještě jsem zapoměl, vše provádíš s motorem v chodu.
měj se
měj se
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
Serpico,
Jseš si jistý s tím topením? U starých Š105/120 se přívod vody do topení zavíral. U "dnešních aut je topení stále "pod vodou", jen se překlápí klapka na přívodu vzduchu.
Nubira 2.0 má na nejnižším místě chladiče také vypouštěcí šroub, ale u Espera jsem ho nenašel, proto ty rady se sundáním hadice (například nedávno jsem řešil VW polo 1.0 vypouštěcí ventil také nemá a topení nemá uzavírání přívodu vody).
Jseš si jistý s tím topením? U starých Š105/120 se přívod vody do topení zavíral. U "dnešních aut je topení stále "pod vodou", jen se překlápí klapka na přívodu vzduchu.
Nubira 2.0 má na nejnižším místě chladiče také vypouštěcí šroub, ale u Espera jsem ho nenašel, proto ty rady se sundáním hadice (například nedávno jsem řešil VW polo 1.0 vypouštěcí ventil také nemá a topení nemá uzavírání přívodu vody).
Daewoo Nubira kombi, 2.0 CDX, 2000, plná výbava
- blaho
- Kontaktovat uživatele:
No zatiaľ najreálnejší spôsob pre mňa sa mi zdá to s tým odpojením hadice dolu od chladiča a vypsutím, koľko pôjde a dám novú. Ešte by ma zaujímalo to s tým chodom motora. To keď sa mení tá voda v chladiči, tak motor má bežať. Aj za predpokladu, že by som nerobil ten preplach, čo si hovoril? Ja pri sebe budem mať aj mechanika, čo robí u nás, ale len tak aby som bol múdrejší.
Daewoo Espero, 1.5 DOHC, 60 000km, f elektrike, IMM, alarm, klíma, SONY CDX-C5850
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
Při výměně chladící kapaliny nesmí motor běžet...musí být aspoň trochu vychladlý...ten motor v chodu je kvůli tomu, aby běželo vodní čerpadlo a ten proplach se dostal všude...ale pokud se kapalina vypustí, tak nestartovat...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
- blaho
- Kontaktovat uživatele:
No myslel som si, že by to asi nebylo ono, keby bežal. Ešte rozmýšlam, že vypustím, koľko pôjde, nahodím novú a keďže tam ešte trochu tej starej zostane, ako hovoríte, že sa nedostane všetka von, tak ako ju nahodím, chvílu natočím auto, aby sa to tam rozmiešalo ten zbytok starej a nová a potom to vypustím ešte raz a nahodím zasa novú. , takže ten kúštik, čo tam zostane už bude na 90% z novej snáď.
Daewoo Espero, 1.5 DOHC, 60 000km, f elektrike, IMM, alarm, klíma, SONY CDX-C5850
výměna vody
TO... Jenda, nemohl by si si nastavit teplotu vody ve výměníku - ovladač s modrou a červenou. Ovladání jenom nastavením klapek vzduchu to snad nee. Nakonec máme palikxe - petrma Gold consultant z Caru.
K běžícímu motoru - je nutno při proplachu - a to zvláště výměníku
( jeho demontáž je pro bohy nebo gynekology ) tepla ( tam se naschromáždí neuvěřitelnej bordel a pak to netopí ),
je nutno zachovat stejný přítok s odtokem - vypouštěcí šroub.
Já to dělal s kýblů ale pokud lze namixovat mírně teplou vodu s kohoutku je to lepší.
A prosím neéé, že za mnou přijdeš - přijel jsem s autem a udělal jsem proplach a pustil jsem tam studenou vodu a blok ( litinový ) se poroučel.
Jenom by mi překvapilo, že esperko nemá výpustný šroub. Neověřeným servismanům nic nevěřím, mě to tvrdili u nexie taky a to byly od Srby, parketa pro palikxe a petrma.
mějte se fajn
K běžícímu motoru - je nutno při proplachu - a to zvláště výměníku
( jeho demontáž je pro bohy nebo gynekology ) tepla ( tam se naschromáždí neuvěřitelnej bordel a pak to netopí ),
je nutno zachovat stejný přítok s odtokem - vypouštěcí šroub.
Já to dělal s kýblů ale pokud lze namixovat mírně teplou vodu s kohoutku je to lepší.
A prosím neéé, že za mnou přijdeš - přijel jsem s autem a udělal jsem proplach a pustil jsem tam studenou vodu a blok ( litinový ) se poroučel.
Jenom by mi překvapilo, že esperko nemá výpustný šroub. Neověřeným servismanům nic nevěřím, mě to tvrdili u nexie taky a to byly od Srby, parketa pro palikxe a petrma.
mějte se fajn
serpico
serpico