Nubira - za studena na tři válce

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
petr345
Kontaktovat uživatele:

Nubira - za studena na tři válce

Příspěvek od petr345 »

Potřeboval bych poradit z Nubirou SX 1,6. Za studena buď nastartuje a po chvilce vynechá jeden válec a nebo už nastartuje bez jednoho válce. Je to otázka 10 - 15 minut než se zahřeje a pak už jede normálně bez jediného cuknutí. Svíčky a kabely vyměněný. Doslechl Jsem se že by to mohl dělat olej. Při výměně jsem použil Castrol GTX5 10W40. Nemáte prosím někdo zkušenosti s podobným problémem?
Reklama

Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Jak by tohle mohl dělat olej ? Závada je buď v zapalování - cívka ( když už máš kabely a svíčky ) , nebo v dodávce paliva - takže vstřik ....??
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
petr345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr345 »

Tomáš píše:Jak by tohle mohl dělat olej ? Závada je buď v zapalování - cívka ( když už máš kabely a svíčky ) , nebo v dodávce paliva - takže vstřik ....??
zapoměl sem dodat že z výfuku smrdí benzín.Takže to asi nepálí.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Nechci strašit , ale vypadá to na cívku .... :cry:
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
petr345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr345 »

dá se to nějak diagnostikovat? Popřípadě nějaký servis v okolí Plzně by nebyl? Kolik odhadem stojí ta cívka?
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Cívka je pro dva válce jedna ( má dva vývody ) , je z boku ma motoru , to jistě víš , když jsi měnil kabely , ale radši si jí někde pujč na zkoušku .
petr345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr345 »

Tomáš píše:Cívka je pro dva válce jedna ( má dva vývody ) , je z boku ma motoru , to jistě víš , když jsi měnil kabely , ale radši si jí někde pujč na zkoušku .
Promiň ale sem absolutní lama. Auto znam jen z vnitřku :oops: I ty kabely sem si nechal vyměnit v servisu. Problem byl v tom že když se mi ta potvora zahřeje už to neudělá dokud úplně nevychladne ( tak 3 - 4 hodiny ), a tak si myslel že už je to v pořádku. Hledam kde se dá, protože teď má dovolenou :(
skokan

Příspěvek od skokan »

nechci tě strašit, ale pokud to nejsou kabely, cívky atd. tak by to mohlo být i těsnění pod hlavou viz mé osobní zkušenosti s nexií a s nubirou.Mrkni jestli ti nemizí voda z chladiče, vyndej svíčky a mrkni jestli jedna nevypadá jakokdyž je umytá.
rouzaf

Příspěvek od rouzaf »

Mám podobný problém. Na jednom válci mi to háže malou jiskru. Svíčky, kabely, olej, atd. vše vyměněno. Žeprý to bude cívka. ale nemám tam cívku dvojkontaktní. ale 4kontakní a nikde nemůžu sehnat novou za rozumnou cenu. U Oplu v Olomouci chcou za ni 6 800,- :roll:
Nám Nubiru 1,6, r.v.1999 Combi na LPG. Jo a hlavu a těsnění sem již taky vyřešil.
petr345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr345 »

tak už mi to jede :) bylo to cívkou,..vyměnili mi ji za nějakou opláckou a je to v pohodě,..jezdí jako drak ;)
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“