Problém so štartovaním
Moderátoři: Blue Lanos, pejee, lomngi
- GHOST
- Kontaktovat uživatele:
Problém so štartovaním
No včera ráno ma nepríjemne potešilo zistenie, že moja Nessi neštartuje. Keď otočím kľúčik len cvakne a dost. Nestiahne ani kontrolky a sťahovanie okien i ostatná elektronika fachčí takže batéria to nieje. Medzitým som potreboval niekam ísť, tak mi prišiel helfnúť kolega že prinajhoršom ju potlačí ale na naše prekvapenia nakopla sama. No a potom,keď som sa vracal z Popradu,stavil som sa na benzínke,natankoval, sadnem do auta a trt. Som myslel že ma rozhodí. Kde to môže byť? Dúfam že nie štartér a je to tak maximálne zahádzané bordelo. Ešte som to od kúpy nemal rozhodené. Dík
Daewoo Nexia 1,5 GLX 16V 1996
ABS, ABG, El.okná, el.anténa,klíma
- Reklama
Ja som na espere raz takto prisiel o 5tisic. Proste som zastavil rped pneuservisom a ked som chcel nastartovat len sa roztocil starter ale miesto zvuku tociaceho sa motora to len cinkalo. Kedze sa mi to nstalo doma, tak som nemal sancu s tym nieco spravit (ani dom abez dostatku casu by som s tym nic neporiesil) a tak jedine vymenit za iny (pouzity) v servise (bol hned vedla ). Este neviem co tomu bolo ten starter som este ani neumyl.
Ak to len cvaklo znamena to ze sa neroztocil starter ale asi sa vysunuly zuby do zaberu. A kedze to potom islo tak to tipujem bud na zaoxidovane kontakty na starteri, zlomene kable alebo opotrebovane kontakty priamo v starteri. Este je tu neprijemna moznost (videl som na skodovke) ulomeneho dortu z vinutia takze v niektorej polohe sa starter proste nechyti. Ale bez rozobratia to nezistis.
Ak to len cvaklo znamena to ze sa neroztocil starter ale asi sa vysunuly zuby do zaberu. A kedze to potom islo tak to tipujem bud na zaoxidovane kontakty na starteri, zlomene kable alebo opotrebovane kontakty priamo v starteri. Este je tu neprijemna moznost (videl som na skodovke) ulomeneho dortu z vinutia takze v niektorej polohe sa starter proste nechyti. Ale bez rozobratia to nezistis.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..zo zadnej strany motora.. pod saniiimm..
http://ba.zsvs.sk/dohc/DSCN5168.JPG
http://ba.zsvs.sk/dohc/DSCN5169.JPG
http://ba.zsvs.sk/dohc/DSCN5168.JPG
http://ba.zsvs.sk/dohc/DSCN5169.JPG
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Opravy vašich plechových miláčikov
- GHOST
- Kontaktovat uživatele:
No tak maasi porazi neviem sa dostat zvrchu k starteru a jamu momentalne nemamn k dispozicii. Da sa uskutočniť výmena uhlíkov na parkovisku? Musim vyhodit sanie? to by som nerád ale tak ci tak to musim zmáknuť do konca týždňa lebo odchádzam a sťahujem snúbenicu z privátu domov. Mohol by mi niekto please napísať návod jak pre blbého? dík Na škodováckom bola vzadu len taká krytka,pod ktorou boli uhlíky,takže manipulácia aj prístup super
startér
měl jsem podobný problém se startováním,nexii jsem pak roztlačoval asi 4x a dobrý,závada byla na spouštěči startéru,oprava stála asi 100Kč,spouštěč se musel vyměnit na původním startéru,jinak jsem startér vyndával asi 3x a vždy ze spoda,je na dvou šroubech,ale jeden má má blbý přístup,musel jsem si lehnout pod zvednutý předek a použít dlouhý nástavec na golu a nasadit ořech jakoby zvrchu, po třetí už jsem to měl asi za 15min.
- GHOST
- Kontaktovat uživatele:
No tak na asi fakt klepne. Potrebujem do večera ten štarter spraviť, odnesiem ho do servisu. Tam mi pol hodku testuju batériu a povedia fatalnu blbosť odveci: alternátor to nieje. No to som fakt netušil. Vzápätí sa dozvedám že je to v štartéry a že bude ho najlešie vymeniť a je pokoj. Cena: 3500sk. Ani naňho nepozrel,vraj je motor horúci! Tak asi radšej investujem do nejakej 45ky budem tých odrbávačov kynožiť.
Nieje nejaký zázračný spôsob,ako ho oživiť, bez demontáže štartéra? Dík
Do servisu neeGHOST píše:No tak na asi fakt klepne. Potrebujem do večera ten štarter spraviť, odnesiem ho do servisu. Tam mi pol hodku testuju batériu a povedia fatalnu blbosť odveci: alternátor to nieje. No to som fakt netušil. Vzápätí sa dozvedám že je to v štartéry a že bude ho najlešie vymeniť a je pokoj. Cena: 3500sk. Ani naňho nepozrel,vraj je motor horúci! Tak asi radšej investujem do nejakej 45ky budem tých odrbávačov kynožiť.
K elektrikářovi joo
V daewoo servisu jsou o 50% drazší, než ten elektrikář který pro ně ty startéry repasuje