Cestování - zkušenosti
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
Cestování - zkušenosti
Prosím vás, nevíte někdo, jak moc je v Anglii rozšířená u obchodníků VISA Electron? Z bankomatu není vyběr problém, ale přítelkyně jí má a není si jistá. A na infolince Spořitelny taky ne .
A potom nevíte, jestli se při platbě u obchodníka v zahraničí platí nějaký poplatek, nebo je to gratis jako v Čechách?
Díky
A potom nevíte, jestli se při platbě u obchodníka v zahraničí platí nějaký poplatek, nebo je to gratis jako v Čechách?
Díky
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
- Reklama
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
ja kdyz sem platil na Ukrajine kartou tak pak z vypisu sem zjistil ze pladby ze zahranici neusou zadara bere se poplatek jako za prevod, zalezi to asi taky kde ste a jaky poplatky si uctuji banky, ja sem platil kolem 500 hryven to je 99 usa dolar. a poplatek sem mel pomalu 200 kc. takze zadna sranda s tim neni, bacha na to
pak sem se ptal na to i v bance a rekli mi kdybych mel zaplaceny plny balik sluzeb, vedeni uctu, tak bych to mel zdarma ale ten plny balik stoji kazdy mesic 180kč takhle platim 46kč
pak sem se ptal na to i v bance a rekli mi kdybych mel zaplaceny plny balik sluzeb, vedeni uctu, tak bych to mel zdarma ale ten plny balik stoji kazdy mesic 180kč takhle platim 46kč
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
Jejda...já plánuju všude platit kartou a na hotovce si beru asi jen 40 liber na prvotní náklady (noc v F1, metro v Londýně atd.)...no ještě se zkusím někde pozeptat, ale na Britskou ambasádu brnknu.
Díky moc všem za rady.
Díky moc všem za rady.
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
U slušný banky (třeba poštovní spořitelna) se za platbu kartou nikde nic navíc neplatí. Odečtou ti z účtu částku podle aktuálního kursu. Měl jsem Maestro i Visu a obojí nemlicht to samý.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Kampak tam vyrážíš? Dovolená či práce???djpsx píše:Jejda...já plánuju všude platit kartou a na hotovce si beru asi jen 40 liber na prvotní náklady (noc v F1, metro v Londýně atd.)...no ještě se zkusím někde pozeptat, ale na Britskou ambasádu brnknu.
Díky moc všem za rady.
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
Od každého trochu....Budem chodit, cestovat po VB a pokud možno i nějakou příležitostnou práci obdržetBadger píše:Kampak tam vyrážíš? Dovolená či práce???djpsx píše:Jejda...já plánuju všude platit kartou a na hotovce si beru asi jen 40 liber na prvotní náklady (noc v F1, metro v Londýně atd.)...no ještě se zkusím někde pozeptat, ale na Britskou ambasádu brnknu.
Díky moc všem za rady.
Ja kdyz byl loni par mesicu sluzebne ve Stockholmu (Svedsko, kdyby nekdo tapal ). Tak jsme (ja + my kolegove) platili vsichni Visa Electronem (at uz v supermarketu, tak treba i jizdenku na lod) a kdyz jsme si chteli vybrat hotovost, tak stacilo u kasy v supermarketu rict, kolik si chci vybrat (limit na jeden nakup byl na nase neco pres 1500 Kc) = zadne poplatky, na uctu se to rovnou prevedlo na CZK. Jo a prvni varku jsme dostali v eurech, ve smenarnach samozrejme poplatek a kdyz si clovek nenecha poradit od domorodcu, tak ve smenarne na letisti zaplati dvojnasobny poplatek, co jinde...
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem volal na infolinku Spořitelny a bylo mi řečeno, že platba kartou v obchodě je bez poplatku jako u nás a výběr z bankomatu stojí 100 Kč + 0,5 % z vybírané částky....a většinou obchodníci berou ve VB jen emboosované karty (VISA, MasterCard), takže já budu v pohodě, ale moje drahá......leda mě napadlo, že by si převedla peníze na můj účet, jelikož ta má jen Visa Electron. No uvidíme.