I na mém voze přišel čas na tuto výměnu.
Návod na stánce http://www.volny.cz/daewoo_tico/loziska2.htm jsem viděl a nezdá se mi technicky velice složitý, ale přesto bych si na to asi netroufl. Jednak nemám momentový klíč, stahovák, kvalitní zvedák atd., prostě celkové technické zázemí k opravě, ale taky bych třeba nerad něco špatně nasadil a ložiska by třeba po krátké době znovu odešla.
Tak jsem se rozhod, že to nechám udělat v servisu. Doufám totiž, že servis mi dá patřičnou záruku a opravu provede podstatně zkušenějjší člověk. No a servis má k opravám vozů technické zázemí, že?
Kontaktoval jsem nejbližší servis vozů Daewoo/Chevrolet s dotazem k této výměně.
Toto je jejich odpověď.
Jednou jsem již tento servis oslovil s dotazem na náhradní kliku dveří. I nich stála 500,-Kč. Jak mnozí víte tato součástka u Krče v Praze stojí 140,-Kč. Proto mám teď vážné pochybnosti, jestli jejich nabídka a cenová kalkulace není taky hodně přemrštěná.Dobrý den,
ložiska na Daewoo Tico je třeba objednat, dodací lhůta je 5 dní a je třeba
složit zálohu 600,- Kč, celková cena ložisek je 1200,- Kč vč. DPH.
Samotná oprava pak cca 3 hodiny práce, doporučujeme po výměně provést
geometrii, orientační cena práce vč. geometrie cca 3000,-Kč bez DPH.
Při složení zálohy Vás samozřejmě objednáme na servis, nyní máme volné
termíny v příštím týdnu.
Prosím o vyjádření vás zkušenějších.
1. Je cena té opravy (materiál, práce) přiměřená, nebo máte jinou zkušenost-názor?
2. Mám objednat náhradní díly u Krče a dodat je k opravě a akceptovat pak cenu práce?
3. Vztahovala by se pak záruka i na materiál kdybych ho dodal já?
4. K té výměně stačí objednat pouze ložiska a rozpěrný kroužek použít původní, nebo ještě něco jiného?
5. Je tahle oprava tak náročná, že mám raději svěřit tuhle opravu značkovému servisu, nebo můžu věřit i "garážovým mistrům" (menším a neznačkovým servisům)?
6. Znáte někdo spolehlivý servis na Tico v Brně?
Děkuji za vaše názory, určitě pomůžou i někomu jinému.
Marián