Ake choroby malo vase auto po 5-6 rokoch ?
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Ake choroby malo vase auto po 5-6 rokoch ?
Ktosi kedysi povedal, ze ak kupis nove auto, 5 rokov nie su ziadne problemy a potom ze je najlepsie auto predat a kupit nove. Lebo prave 5 rokov je hranica, ked je potrebne do auta dost zainvestovat.
Ja som sa o tom presvedcil na vlastnej kozi. Lanosa som kupil ako nove. Prvych 5 rokov s nim naozaj neboli ziadne problemy, lial som do toho benzin, vodu do ostrekovaca, raz za cas vymena oleja a sviecok. Mam nalietane dohromady bezmala 80 tkm. A teraz to zacalo. Ked to tak spocitam, tak za posledny rok :
1. Veci, s ktorych vymenou sa po 5 rokoch (alebo v pravidelnych intervaloch) tak nejako "prirodzene" pocita a nejdu az tak do penazi
- vzduchovy a palivovy filter
- zadny diel vyfuku
- predne a zadne tlmice
- brzdove platnicky a cistenie zadnych brzd
2. Veci, s ktore uz nie su bezne a povazujem ich za poruchu a obvykle znamenaju dost velky zasah do penazenky
- vymena prasknuteho radiatora kurenia (nekvalitny material ?, vyrobna zavada ?)
- pokrivene predne brzdove kotuce - vymena (nekvalitny material ?)
- vymena radiatora klimatizacie (vyzera to na nedbalost pri navrhu konstrukcie upevnenia chladica)
- vymena kadejakych hlavne gumenych hadiciek v motore - popraskane
Najhorsie na tom je, ze ked nieco zhavaruje, tak vzdy poviem manzelke, ze je to na dlhy cas posledna investicia, ze auto je na nejaky cas OK a na druhy den krachne nieco ine Zatial som "dostal zelenu" na minanie penazi za opravy. Ale myslim, ze keby mi dnes zblblo nieco, co by stalo viac ako 1000 Skk, tak by som dostal "vyssou autoritou " nariadene auto alebo odstavit, alebo rovno predat. Ono tie peniaze sa v skrini nenakotia a farebnu tlaciaren este nemam
Podelte sa aj vy, co sa vam po 5-6 rokoch pojekazilo, nech viem, co ma este caka. Predpokladam akumulator (zatial originalny a bez problemov, ale raz na neho dojde). A potom ? Podvozok ? Motor ?
Ja som sa o tom presvedcil na vlastnej kozi. Lanosa som kupil ako nove. Prvych 5 rokov s nim naozaj neboli ziadne problemy, lial som do toho benzin, vodu do ostrekovaca, raz za cas vymena oleja a sviecok. Mam nalietane dohromady bezmala 80 tkm. A teraz to zacalo. Ked to tak spocitam, tak za posledny rok :
1. Veci, s ktorych vymenou sa po 5 rokoch (alebo v pravidelnych intervaloch) tak nejako "prirodzene" pocita a nejdu az tak do penazi
- vzduchovy a palivovy filter
- zadny diel vyfuku
- predne a zadne tlmice
- brzdove platnicky a cistenie zadnych brzd
2. Veci, s ktore uz nie su bezne a povazujem ich za poruchu a obvykle znamenaju dost velky zasah do penazenky
- vymena prasknuteho radiatora kurenia (nekvalitny material ?, vyrobna zavada ?)
- pokrivene predne brzdove kotuce - vymena (nekvalitny material ?)
- vymena radiatora klimatizacie (vyzera to na nedbalost pri navrhu konstrukcie upevnenia chladica)
- vymena kadejakych hlavne gumenych hadiciek v motore - popraskane
Najhorsie na tom je, ze ked nieco zhavaruje, tak vzdy poviem manzelke, ze je to na dlhy cas posledna investicia, ze auto je na nejaky cas OK a na druhy den krachne nieco ine Zatial som "dostal zelenu" na minanie penazi za opravy. Ale myslim, ze keby mi dnes zblblo nieco, co by stalo viac ako 1000 Skk, tak by som dostal "vyssou autoritou " nariadene auto alebo odstavit, alebo rovno predat. Ono tie peniaze sa v skrini nenakotia a farebnu tlaciaren este nemam
Podelte sa aj vy, co sa vam po 5-6 rokoch pojekazilo, nech viem, co ma este caka. Predpokladam akumulator (zatial originalny a bez problemov, ale raz na neho dojde). A potom ? Podvozok ? Motor ?
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
- Reklama
Re: Ake choroby malo vase auto po 5-6 rokoch ?
Ja som auto kupil ked malo presne 6 rokov. Predosly majitel bol spokojny lebo nic nemusel opravovat a vsetko bolo OK. Iba nieco s prednymi brzdami bolo, ale to dal spravit. Prisla moja prva STK - vsetko v poriadku.
A potom sa to zacalo. Blizilo sa 70t km tak som dal vymenit rozvody, olej atd. Bola ponuka na lacne tlmice tak som siel aj do toho (auto nemalo problemy tak som sa mu chcel nejako podakovat ). Ved bude zase chvilu pokoj som si povedal. No stalo sa neocakavane a auto som tukol, takze dalsie investicie. Este par korun islo do radia+repro. Zrazu sa odporucala bateria, pol roka nato koncovy diel vyfuku, prisla dalsia STK a bolo treba porobit zadne brzdy, to sa ako tak spravilo, no zadarmo to nebolo. Presiel dalsi ani nie mesiac a odisiel vlnovec na vyfukovom potrubi. Tak teraz neviem co ma este vsetko caka. To vsetko zatial za 2 roky a nejaky ten mesiac. Mozno som na nieco zabudol, ale akosi sa to rozbehlo. Tak snad aspon teraz bude chvilu pokoj. A, pre istotu idem dnes kupit benzin aby som neuvaril cerpadlo. Prevencia
A potom sa to zacalo. Blizilo sa 70t km tak som dal vymenit rozvody, olej atd. Bola ponuka na lacne tlmice tak som siel aj do toho (auto nemalo problemy tak som sa mu chcel nejako podakovat ). Ved bude zase chvilu pokoj som si povedal. No stalo sa neocakavane a auto som tukol, takze dalsie investicie. Este par korun islo do radia+repro. Zrazu sa odporucala bateria, pol roka nato koncovy diel vyfuku, prisla dalsia STK a bolo treba porobit zadne brzdy, to sa ako tak spravilo, no zadarmo to nebolo. Presiel dalsi ani nie mesiac a odisiel vlnovec na vyfukovom potrubi. Tak teraz neviem co ma este vsetko caka. To vsetko zatial za 2 roky a nejaky ten mesiac. Mozno som na nieco zabudol, ale akosi sa to rozbehlo. Tak snad aspon teraz bude chvilu pokoj. A, pre istotu idem dnes kupit benzin aby som neuvaril cerpadlo. Prevencia
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Škoda Octavia 1.6
hm, my sme auto kupovali, ked malo 68tis km nabehanych, po prvom majitelovi a sietich rokoch. asi 20km uplny klud, potom:
- brzdove platnicky
- koncovy diel vyfuku
- prasknuta hadicka v motorovej casti
- pruziny, vzadu
- 2x tuknutie
- utiahnutie remena
- tesnenie oleja v motory (v servise to vyjde asi na 10tis, normalne asi 3tis)
- akumulator
a urcite ma cakaju:
- predne aj zadne tlmice
ako tak na to pozeram, dost sa toho nazbieralo
- brzdove platnicky
- koncovy diel vyfuku
- prasknuta hadicka v motorovej casti
- pruziny, vzadu
- 2x tuknutie
- utiahnutie remena
- tesnenie oleja v motory (v servise to vyjde asi na 10tis, normalne asi 3tis)
- akumulator
a urcite ma cakaju:
- predne aj zadne tlmice
ako tak na to pozeram, dost sa toho nazbieralo
:: Daewoo Lanos 1,5 8V '98 :: cervena 73L :: LPG priemerna spotreba 9l/100km ::
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
Takhle dlouho máme zatím jen Kombi, takže:
- zadní díl výfuku
- rozvody
- silentbloky
- přední tlumiče
Jinak nic...auto chodí pravidelně každý rok na prohlídku do servisu a tam mění běžné věci jako např.: občas brzdové destičky, olej apod.
Sedan je starý 8 let a zarím bez investice a to už máme v něm naježděno min 700 km. Jen se doplňovalo médium do klima, opravoval se zapadlá pojistka otevírání oken a upravovali jsme vytahané pružiny u víka kufru.
Jak už jsem psal ve fóru, za studena klape motor, ale vzhledem k tomu, že olej je už docela černý, tak se není co divit (hydroštely apod. jsou v pohodě.).
Pak nastaly investice (jak do Kombi tak do Sedana) očekávané a chtěné jako např. potahy, laďák, hliníkáče atd.
A t_t_t_t_to je vše, přátelé
- zadní díl výfuku
- rozvody
- silentbloky
- přední tlumiče
Jinak nic...auto chodí pravidelně každý rok na prohlídku do servisu a tam mění běžné věci jako např.: občas brzdové destičky, olej apod.
Sedan je starý 8 let a zarím bez investice a to už máme v něm naježděno min 700 km. Jen se doplňovalo médium do klima, opravoval se zapadlá pojistka otevírání oken a upravovali jsme vytahané pružiny u víka kufru.
Jak už jsem psal ve fóru, za studena klape motor, ale vzhledem k tomu, že olej je už docela černý, tak se není co divit (hydroštely apod. jsou v pohodě.).
Pak nastaly investice (jak do Kombi tak do Sedana) očekávané a chtěné jako např. potahy, laďák, hliníkáče atd.
A t_t_t_t_to je vše, přátelé
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Blue Lanos
My sme auto kupovali ked malo az 15km a bolo tomu presne v maji a pisal sa rok 1998 kde su uz tie casy...
Menil som toto:
- vyfuk za Remus
- tlmice za KYB
- lavu zadnu pruzinu za taku istu
- palivovu hadicu od tankovacieho otvoru (z nevysvetlitelnych pricin praskla)
- brzdove dosky
no a bezne veci pri 10tis intervaloch
...no som zvedavy co nas este caka
Sucasny stav: 67tis
Menil som toto:
- vyfuk za Remus
- tlmice za KYB
- lavu zadnu pruzinu za taku istu
- palivovu hadicu od tankovacieho otvoru (z nevysvetlitelnych pricin praskla)
- brzdove dosky
no a bezne veci pri 10tis intervaloch
...no som zvedavy co nas este caka
Sucasny stav: 67tis
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
- eMKa Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
moj LANOS oslavi teraz 5 rokov, ja ho mam druhy rok.
menil som:
tlmice za KYB - nebolo este treba
zadny cast vyfuku za REMUS - nebolo este treba
a na buduci rok ma caka 60 000 km, tak tam sa budu menit posdstatne veci
Dufam ze mi to vydrzi co najdlhsie v takomto stave, ale je jasne ze musim ratat v najblizsej dobe s tymito vecami:
brzdy
asi bude treba vymenit tesnenie pod hlavou - ze braj troska slzí - povedali mi v servise ked som bol na prehlaidke po 50 0000, ale ze to az ked sa bude robit servis po 60 000km.
inak ma nic ine nenapada co by bolo treba kuknut pripadne menit, zatial sa nic nesere
menil som:
tlmice za KYB - nebolo este treba
zadny cast vyfuku za REMUS - nebolo este treba
a na buduci rok ma caka 60 000 km, tak tam sa budu menit posdstatne veci
Dufam ze mi to vydrzi co najdlhsie v takomto stave, ale je jasne ze musim ratat v najblizsej dobe s tymito vecami:
brzdy
asi bude treba vymenit tesnenie pod hlavou - ze braj troska slzí - povedali mi v servise ked som bol na prehlaidke po 50 0000, ale ze to az ked sa bude robit servis po 60 000km.
inak ma nic ine nenapada co by bolo treba kuknut pripadne menit, zatial sa nic nesere
Jake nemoci bude mit moje auto, az bude mit 5-6 roku, to jeste nevim, ale nekdy mi docela staci, jak nemoci ma (resp. melo) ted.
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Daewoo Matíz r.v.1999 najeto 68000 km.
Preventivně nová baterie 2006(jedu Chorvatsko a nechci mít případné potíže, že mi nečekaně klekne)
Výměna předních destiček(58000 km - odlepení obložení od základové desky u jedné destičky-zbytkové obložení bylo ještě asi 3 mm).
Svíčky,filtry,výměna olejů dle údržby.
Hodnotím kvalitu vozu jako dobrou,pravidelně ošetřuji všechny gumové části vozu přípravkem REGUM(2x ročně),výfukovou soustavu pravidelně natírám stříbřenkou(jaro a podzim) a výfuk je v perfektním stavu kromě Vlnovce,u kterého urezly krajové kroužky,ale jinak nevykazuje poškození.
https://www.chevroletclub.cz/album_persona ... ser_id=248
Preventivně nová baterie 2006(jedu Chorvatsko a nechci mít případné potíže, že mi nečekaně klekne)
Výměna předních destiček(58000 km - odlepení obložení od základové desky u jedné destičky-zbytkové obložení bylo ještě asi 3 mm).
Svíčky,filtry,výměna olejů dle údržby.
Hodnotím kvalitu vozu jako dobrou,pravidelně ošetřuji všechny gumové části vozu přípravkem REGUM(2x ročně),výfukovou soustavu pravidelně natírám stříbřenkou(jaro a podzim) a výfuk je v perfektním stavu kromě Vlnovce,u kterého urezly krajové kroužky,ale jinak nevykazuje poškození.
https://www.chevroletclub.cz/album_persona ... ser_id=248
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Ja myslim ze vetsina z nas se o sve milacky strarame vic nez ostatni a proto ty auta vydrzi v provozu dele
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
lidi to co sem vymenil ja, tak ste nevymenil asi nikdo, mam najeto 140tis. a puvodni majitel nejaksi z vymenou neobtezoval, takze sem zacal ja, co sem nesundal vsechno melo znacku daewoo korea rok vyr. 96, predek me stal 8,5 tisic a zadek 4 a drobny, a to sem vsechno bral prez firmu tak sem mel na to 30% slevu, prace moje jinak by za ten penez byla dalsi kara znacky espero
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Auto jsem koupil po osmi letech provozu a měnil jsem ramena, přední pravé ložisko, zadní bubny. Byl jsem na jarní kontrole, kde mi napsali, že by byla vhodná výměna předních tlumičů, těsnění víka ventilů a poslední díl výfuku.
Dále budu o víkendu měnit brzdové destičky a všechny filtry, příští týden pak rozvody a k tomu montáž tažného. Klimu si nechám někdy na jindy, pod 2000 bych se prý nedostal.
Dále budu o víkendu měnit brzdové destičky a všechny filtry, příští týden pak rozvody a k tomu montáž tažného. Klimu si nechám někdy na jindy, pod 2000 bych se prý nedostal.
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.