kontrolka brzd ABS a divný zvuky
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
kontrolka brzd ABS a divný zvuky
Už začínám být z těch různých závad na hlavu, že to není nový a sem tam něco bude jsem čekal, ale že z toho nevyjdu, to mi nenapadlo.
Začala se mi občas rozsvěcet kontrolka brzd. Myslel sem, že je málo kapaliny, dolil jsem, ale je to pořád stejný, občas se rozsvítí a pak zase sama zhasne. Měnil jsem pro jistotu destičky, chtěl jsem zadní pakny, ale je zamrzlé levé prasátko, buben okousanej a tak musím dát nové jak prase, tak oba bubny.
Při rozjezdu, když auto chvíli stojí, tak se ozve takovej divnej zvuk jako když něco škrtne někde o auto. Dneska se to ozvalo víc a vypadá to jako kdyby zareagovalo ABS, ale jel jsem krokem a nebrzdil. Jednou jsem to ABS v zimě zkoušel a ty zvuky byly tomuhle podobný, takový chrastění nebo cvakání.
Neví někdo co by to mohlo být a hlavně co s tím?
Začala se mi občas rozsvěcet kontrolka brzd. Myslel sem, že je málo kapaliny, dolil jsem, ale je to pořád stejný, občas se rozsvítí a pak zase sama zhasne. Měnil jsem pro jistotu destičky, chtěl jsem zadní pakny, ale je zamrzlé levé prasátko, buben okousanej a tak musím dát nové jak prase, tak oba bubny.
Při rozjezdu, když auto chvíli stojí, tak se ozve takovej divnej zvuk jako když něco škrtne někde o auto. Dneska se to ozvalo víc a vypadá to jako kdyby zareagovalo ABS, ale jel jsem krokem a nebrzdil. Jednou jsem to ABS v zimě zkoušel a ty zvuky byly tomuhle podobný, takový chrastění nebo cvakání.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
- Reklama
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..No aj pocut ze "brusi" zelezo o zelezo ..??
..ak chcesh zadne BUBNY..mozem ti poslalt komplet..
..mi zo stalo z nexie, je to este pouzitelnee, jak valecky, tak pakne, a bubny tiez..
..( ZADARA nech sa toho zbaviimm )..
..teda myslim ze nibira ma vzadu take iste bubny ako vsetky ostatne daewaa..
..este ked obcas cvaka ABS, tak to moze byt niekde uvolneny senzor,
alebo polamany kablik..a pod..
..
to ze svieti kontrolka brzd, nezalezi od brzdovej kapaliny..
..ked tam totizto ziadna kapalina nije, taq ani nenastartujesh..
..takze to signalizuje "aj" neaku tu zavadu..
..ak chcesh zadne BUBNY..mozem ti poslalt komplet..
..mi zo stalo z nexie, je to este pouzitelnee, jak valecky, tak pakne, a bubny tiez..
..( ZADARA nech sa toho zbaviimm )..
..teda myslim ze nibira ma vzadu take iste bubny ako vsetky ostatne daewaa..
..este ked obcas cvaka ABS, tak to moze byt niekde uvolneny senzor,
alebo polamany kablik..a pod..
..
to ze svieti kontrolka brzd, nezalezi od brzdovej kapaliny..
..ked tam totizto ziadna kapalina nije, taq ani nenastartujesh..
..takze to signalizuje "aj" neaku tu zavadu..
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
tak takove chrasteni je slyset pri aktivovani ABS pri brzdeni, jinak pri nastartovani a neslednem rozjezdu si cvakne predni a zadni okruh. Jsou slyset takove dva cvaky cerpadla ABS ktere je v motoru pred ridicem. Nic jineho by nemelo byt slyset
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG
-
jo a pokud ti svítí kontrolka brzd ABS, zkus prostříkat všechny konektory ABS čidel konkorem (nebo tak něčím), a také konektory na pumpě atd. prostě zajistit vodivost spojů.
Já třeba měl špatný senzor PZ kola a zjistil jsem to pomocí odporu čidla (pohybuje se kolem (už si to moc nepamatuju, ale tuším že 1 ohmu a když zatočíš s kolem, hodnota odporu by se měla měnit...) a to PZ mělo hodně .... kontrolka se rozsvěcela jen někdy a spíš náhodně (asi kabel špatný), taky může být špinavá ta rohatka ABS na nábojích (pak čidla nevyhodnocují...)
Já třeba měl špatný senzor PZ kola a zjistil jsem to pomocí odporu čidla (pohybuje se kolem (už si to moc nepamatuju, ale tuším že 1 ohmu a když zatočíš s kolem, hodnota odporu by se měla měnit...) a to PZ mělo hodně .... kontrolka se rozsvěcela jen někdy a spíš náhodně (asi kabel špatný), taky může být špinavá ta rohatka ABS na nábojích (pak čidla nevyhodnocují...)
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
nevim jak to je u nubiry ale ja kdyz nastartuju tak mi rozsviti a po chvylce zhasne nikdy sem zadne cvakani neslisel, jednou v zime se mi vyplacala baterka mou chybou, vyndaval sem pojistku na cerpadlo a pak sem ji zapomel tam nahodit, a tocilsem jak blazen, ta baterka uz byla slaba tak po 2 min sla do kitek tak sem poprosil kamose aby me roztah, kdyz motor naskocil tak mi porad svitila ABS, ale po chvilce sem to zhasnul a zase nastartoval uz prez klicek tak uz nesvitila.
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
-
- djpsx
- Kontaktovat uživatele:
Re: kontrolka brzd ABS a divný zvuky
Dneska jsem študoval manuál, tak jsem děsně chytrej ...takže se tam píše, že pokud začne kontrolka poblikávat, je porucha systému ABS a má se volat servis Daewoo, ale auto je provozuschopné a bržděníschopné.Vlasta píše:Už začínám být z těch různých závad na hlavu, že to není nový a sem tam něco bude jsem čekal, ale že z toho nevyjdu, to mi nenapadlo.
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Tak, to je přesně ono. Pokaždé při rozjezdu a někdy i během jízdy, nebo při velice mírném přibrždění to zarachotí. Zkouším to nahrát, až se to povede dám to na web k posouzení.Pavel Beneš píše:to cvaknutí při rozjezdu je normál (někdy i zarachocení), aktivuje se... Ale stalo se vám někdy, že zarachotilo i během jízdy, když jste nešlapali na pedál? (při přejezdu děr) To je pro mě záhada.... ale jinak fachá normalně.....
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
U Espera to nedelalo, asi novejsi systemSlavek píše:nevim jak to je u nubiry ale ja kdyz nastartuju tak mi rozsviti a po chvylce zhasne nikdy sem zadne cvakani neslisel, jednou v zime se mi vyplacala baterka mou chybou, vyndaval sem pojistku na cerpadlo a pak sem ji zapomel tam nahodit, a tocilsem jak blazen, ta baterka uz byla slaba tak po 2 min sla do kitek tak sem poprosil kamose aby me roztah, kdyz motor naskocil tak mi porad svitila ABS, ale po chvilce sem to zhasnul a zase nastartoval uz prez klicek tak uz nesvitila.
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Fakt to nekdy dela, treba kdyz mas kola v rejdu a pribrzdujes. Asi je to u tohohle ABS normalni, ze dostava blby hlasky z cidel. Nebo respektive, hlasky jsou v poradku ale jednotka ABS je spatne vyhodnocujeVlasta píše:Tak, to je přesně ono. Pokaždé při rozjezdu a někdy i během jízdy, nebo při velice mírném přibrždění to zarachotí. Zkouším to nahrát, až se to povede dám to na web k posouzení.Pavel Beneš píše:to cvaknutí při rozjezdu je normál (někdy i zarachocení), aktivuje se... Ale stalo se vám někdy, že zarachotilo i během jízdy, když jste nešlapali na pedál? (při přejezdu děr) To je pro mě záhada.... ale jinak fachá normalně.....