náhlý úbytek oleje ???

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Pavel Beneš

náhlý úbytek oleje ???

Příspěvek od Pavel Beneš »

Tak tohle vyvedlo z míry snad úplně každýho komu jsem to řekl:

Od výměny oleje mám 12 mega nalítáno a teď jsem doléval 3 dcl. Olej byl mezi ryskami uprostřed a držel se pořád. Od poslední kontroly jsem ujel 200 km jiným stylem jízdy než obvykle (využívat sílu motoru z nízkých otáček a rychle řadit na vyšší stupně..) s častým startováním za studena a za 200!!!!!km si to vzalo přes 1,5 litrů oleje!!! (pode mnou ani kapka, nikde neteče, z výfuku nic, ve vodě nic...) Poznal jsem to, že při jednom startu začla cvakat, hned jsem to zdechl, počkal jsem až steče asi 3 hodiny a na rysce skoro nic, dolil jsem olej, přestala cvakat a od té doby nic, tak si myslím, že to bylo tím stylem, co jsem mu nasadil (chudák to asi nepochopil :cry: )
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
Reklama

DREAM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DREAM »

mel jsem to podobny..akorat ze jsem si toho vsimnul pozdeji .. nejdriv klepalo a jednou ani kapka oleje,ikdyz by tam melo byt hafo..ale jezdim hodne na studenej motor a davam tomu kapky...
NUBIRA COMBI I 99:106k, lpg v rezerve(40l),fólie,ladak :(
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Podle mne je nesmysl, aby 1.5l na 200km bylo jen stylem jizdy.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

To je vlastně 7,5 litru oleje na 1000. :shock: To se ti něco muselo potento.... , ale tak najedou ??? To nevím....... :cry:
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

A neutíká ti nekde, resp. nepodtéká, nekape atd.? Ani třeba u výpustě oleje?
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Pavel Beneš

úplně sucho všude, asi to bylo těma hodně studenýma startama nebo nevím, teď to drží OK.... nevím....
Richard

Příspěvek od Richard »

No myslím, že najednou zvýšená spotřeba oleje má určitě jiný důvod, než styl jízdy. Ale co by to mohlo způsobit fakt nevím, snad zapečenej stírací kroužek, kterej se pak uvolnil a tak něco, co by se samo časem odstranilo. :roll:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no takovahle spotreba by byla videt po startu a pri pridani plynu.teda nebylo by za tebou videt.
takze zaklad uspechu je merit olej vzdy na rovine nebo aspon stejnem miste.(pokud mas garaz tak sorry)a je li to tak je motor po smrti.krouzek nebo neco podobneho.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

a nebo to je po tom LPGcku :(
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
Pavel Beneš

LPG nemám.... byla to asi jen náhoda, protože od té doby 400km a hladina pořád stejná.... měřím to na jednom a tom samém místě, vždy tak 3hod po skončení jízdy nebo druhý den.... a pravidelně.... ale už rozhodně nebudu zkoušet voloviny(jako třeba 40x startovat na studený motor, vždy tak na 20s.....tak se to asi stalo, zkoušel jsem něco s alarmem a immobilizerem a potřeboval jsem jen vědět, jestli se to dá natočit.....
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

40 startu zase neni tak mnoho. To udelas v beznym provozu za "chvili". Je pravda, ze se to asi bude chovat trochu jinak, kdyz pak motor bezi a prohreje se, ale prijde mi hodne divny, ze by jen tohle udelalo 1.5l. Zkusil bych, aby se na to nekdo mrknul, kdo tyhle auta zna.
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“