Tak sa podarilo zistit co sa vlastne deje ked mi to na lpg blbo. Proste lambda ukazovala 0 takze lpg jednotka otvorila atuator a uchlastala motor. Dokonca cez vikend to uz zacalo blbnut aj na benzin a uz predtym som si vsimol napriklad ked tomu dam plny na benzin, tak mi z vyfuku huli ako z dizlu.
Otazka je ale preco lambda ukazuje 0. Pri volnobehu tam nejakych 150 az 450mV ukaze, ale ked torsku pridam tak hned skoci na 0. Pokila sa dobre pamatam, tak takto to blblo uz od novej lambdy (spociatku malo, teraz uz furt), akurat chvilu potom co mi v carexe menili dake stefty na vyfuku to islo dobre.
Moze to byt tym,ze mam na hlave utrhnuty steft pod termostatom (1,5 16V) na ktorom drzia parohy? Je mozne ze si take prisaju vzduch a tym zmiatne lambdu. ALebo este sa mohlo vydrobit tesnenie medzi parohami a rurou 2do1. Ale tam to naopak fuci von z vyfuku a nie na lambdu.
No a s tym suvisi aj otazka, da sa nejako odstranit zvysok steftu spod termostatu, ked sa utrhol komplet zavit v hlave, teda asi 1 az 1,5cm hlboko v diere? V jednom servise mi povedali ze to na 90% bude treba hlavu dolu, ale to sa mi vobec nepaci, lebo to je zaroven aj 90% sanca toho ze motor pojde za par doprdele.
Viem ze tam normalnu vrtacku nedam, ale su aj specialne vrtacky a keby sa zlosila maska a chladice myslim, ze by sa dala pouzit aj normalna vrtacka a cenovo je to mozno este lacnejsie a hlavne mensia sanca nieco zmrvit.
vyfukove parohy - steft, lambda ko?
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Neviete aspon z coho lambda pasuje do espera 1,5 16V? na pocte vodicov nezalezi ani na konektore, dolezite je telo, aby sa dalo zaskturkovat a utesnit a aby trcala priblizne rovnako ako origo.
Nova origo stoji 2700Sk co sa mi velmi nechce dat, a dalsiu QH za 1250Sk sa mi kupovat tiez nechce.
Idealne by bolo keby tam pasovala z niecoho co ma neznackoveho druhovyrobcu a hlaven toho beha po slovensku riadna kopa.
Vraj by mala lambda z fordov, ale nemam to overene.
Nova origo stoji 2700Sk co sa mi velmi nechce dat, a dalsiu QH za 1250Sk sa mi kupovat tiez nechce.
Idealne by bolo keby tam pasovala z niecoho co ma neznackoveho druhovyrobcu a hlaven toho beha po slovensku riadna kopa.
Vraj by mala lambda z fordov, ale nemam to overene.
Tipoval bych motory OPEL - vrakoviste
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová