úprava řídící jednotky
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
-
úprava řídící jednotky
Ve SM - test Nubiry Wagon, psali, že v 99 prošla řídící jednotka 1.6 úpravou pro lepší pružnost a nižší spotřebu paliva. Jaké máte zkušenosti?
Vždyť 99 je ještě nuba 1, že by dělali úpravy software?
A jestli jo, najde se nějaký BOREC, který má páru jak na to? A nebo který by mě do tajů en. řízení procesorem a jeho úprav zasvětil?
Myslím to vážně, jestli má někdo přístup k SW a ALDL boxu a měl by chuť předvést, vysvětlit atd... jsem ochoten i zaplatit!!! a nebo třeba odkaz?
Vždyť 99 je ještě nuba 1, že by dělali úpravy software?
A jestli jo, najde se nějaký BOREC, který má páru jak na to? A nebo který by mě do tajů en. řízení procesorem a jeho úprav zasvětil?
Myslím to vážně, jestli má někdo přístup k SW a ALDL boxu a měl by chuť předvést, vysvětlit atd... jsem ochoten i zaplatit!!! a nebo třeba odkaz?
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
- Reklama
to by bylo zajimavy .. vyladeny a nizsi spotreba
NUBIRA COMBI I 99:106k, lpg v rezerve(40l),fólie,ladak
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
-
- Kontaktovat uživatele:
Obávám se, že přepsat EPROMku v ŘJ přes ALDL zásuvku nepůjde. Tuto fičuru mají až některé novější jednotky s EOBD rozhraním. U staších ŘJ je třeba buďto vyletovat EPROMku ven, nebo se na ni píchnout speciální paticí.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
-
Jestli by šla vyndat, tak to není o tom jak, ale čím jí naplnit. Je hodně míst, kde do ní nalejí co si přinesem. I rádi prodají nového broučka, to by mělo tu výhodu, že by byl do rezervy, kdyby se náhodou něco hodně nepovedlo.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze na to programovani palivovych map jsou urcene jine ECU jednotky, u standartni ECU to asi neni technicky mozne jelikoz ma svaba pajeneho na desku. U zavodnich jednotek je patice a EPROMka se vetsinou programuje mimo, nebo se dava jina. A nebo se programuje cele auto.
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG
Kluci zajímavé téma, taky bych rád do toho viděl, ale nemohli by jste mluvit jazykem našeho kmene, nějak nevím o čem se bavíte, anebo jsem nepřeskočil do třetího tisícilení, jaké procesory, jaké rozhraní, zkuste to vysvětlit někdo nějak polopatě.
Lacetti HB 1,6 16V WTCC, tpastrnek@yahoo.com
-
Nebo lopatou!!!!
každopádně o naprogramování EEprom nemám obavu, spíš bojím, jestli nebude kódlá nějakým praštěným způsobem, jako třeba ty naše mašiny v práci (mají kódovaný program Eprom, nejde překopnout na jinou)....
Mě jde spíš o ten program a nebo o nějakýho BORCE, kterej by věděl, co je jak k čemu atd.. asi půjdu na inspekci do Daewoo Korea... a vymlátím to z nich i s boxem na úpravu a SWarem..
Nebo aspoň nějaký to PDF (i třeba v AJ, NJ,PL,korejštině, latině....... )
každopádně o naprogramování EEprom nemám obavu, spíš bojím, jestli nebude kódlá nějakým praštěným způsobem, jako třeba ty naše mašiny v práci (mají kódovaný program Eprom, nejde překopnout na jinou)....
Mě jde spíš o ten program a nebo o nějakýho BORCE, kterej by věděl, co je jak k čemu atd.. asi půjdu na inspekci do Daewoo Korea... a vymlátím to z nich i s boxem na úpravu a SWarem..
Nebo aspoň nějaký to PDF (i třeba v AJ, NJ,PL,korejštině, latině....... )
-
Pavle , dobrý beru, naběhl jsem si, tak mi třeba, ale taky se symbolicky vyznám v elektrice, ale tydle počítače, to jsem nějak zaspal dobu, ale je fakt, kdyby někdo věděl co s tím, nechal bych si taky poradit.
Jo nevím na některém tom nubiráckém webu jsem viděl nákres nějaké patice na připojení do auta a pak do compu, ale teď si za boha nevzpomenu či to nebylo na tom anglickým, nebo polským, hmmm, fakt nevím. to je to co sháníš? A hned se nečil, fakt jsem laik v těchto počítačových věcech v autě. Ještě tak trochu jako uživatel PC doma na stole.
Jo nevím na některém tom nubiráckém webu jsem viděl nákres nějaké patice na připojení do auta a pak do compu, ale teď si za boha nevzpomenu či to nebylo na tom anglickým, nebo polským, hmmm, fakt nevím. to je to co sháníš? A hned se nečil, fakt jsem laik v těchto počítačových věcech v autě. Ještě tak trochu jako uživatel PC doma na stole.
Lacetti HB 1,6 16V WTCC, tpastrnek@yahoo.com
-
Já na průmce měl programování EPROMek ale byl jsem v tom jak Rak v Labi...Programovaní na PC ještě jo, a znám pár mých kolegů, co programují v Assembleru.... problém je, že vůbec nevím jaké a k čemu jsou ty vstupní a výstupní hodnoty, přes program zjistím, že z PINu 3 a 4 (příklad) jde 3x za sebou v sekundových intervalech 5V a pak třeba na 7Pinu 12V (je to jen příklad) ale k čemu to slouží....a zvlášť, když rychlost a délka intervalů určujou pokaždé jinou hodnotu...... a tam se bojím je ten šutr úrazu..... možná to tak složité není, ale něco podobného funguje u nás v práci na mašinách a čert se v tom vyznej..... a to mám funkční zapojení a veškeré diagramy a stejně to trvalo 14 dní, než jsem to vylouskal.....
Hilfeeeeee!!!!! Help!!!!!! Pomoooooc!!!!
Hilfeeeeee!!!!! Help!!!!!! Pomoooooc!!!!
-
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..no ..info o diagnostike sa riesilo tu: ..
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?p=79191#79191
..a co sa tyka ECU..
mam tu doma na stole jedu, vo vnuti je EPROMa..
takze ALDLkonektorom to programovat nejde..
a to jak trosku upravit by ma zaujimalo..tiez..
..taq mozno viem vysvetlit princip fungovania ..
ale z .bin suboru chytry nejsom..
..a co sa tyka ECU..
mam tu doma na stole jedu, vo vnuti je EPROMa..
takze ALDLkonektorom to programovat nejde..
a to jak trosku upravit by ma zaujimalo..tiez..
..taq mozno viem vysvetlit princip fungovania ..
ale z .bin suboru chytry nejsom..
...ale nexiacka diagnostika nieje kompatibilna s nubirou - teda aspon som sa tak docital... programovanie cez ALDL konektor skutocne nieje mozne - taka sranda funguje napr. VagProgom na koncernoch... ale VagProg - teda adapter+SW - je sranda tak za 100tis... Eepromky mozu byt v paticiach, alebo nemusia - to zalezi od ECU... ale vseobecne je to oblast, ktora vyzaduje celeho cloveka, treba sa tomu venovat, studovat, investovat a skusat... a mozno aj par eepromiek odpalit, kym prides na to ako na to...JRD McLAREN píše:..no ..info o diagnostike sa riesilo tu: ..
ja som sice elektrotechnik, robim aj s autoelektrikou, ale na tieto veci mam cloveka, co tym zije a je v tom doma... ja si max naprogramujem nejake 24C.. do autoradii atd...
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ex: Espero 1.5 16V