nemrznoucí směs chladiče?
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
-
nemrznoucí směs chladiče?
Ahoj, jakou preferujete, co tam liteje....
Mám tam na etylenglykolové bazi obyč. antifreeze na 1:1 (-38°C)
Teď mám ale Dilema.....
Mohu tam dát Antifreeze D (až 5letý výměnný cyklus... taky EG..), chránící lépe termostat a pumpu a před korozí, jak píšou, než obyč modrozelenej?
A vyplatí se mi to s 80 tis. kilometry, když jak se znám budu dělat těsnění pod makovicí do tří let?
Ale ne.... jen chci Váš názor na to co tam chrstnout...
Mám tam na etylenglykolové bazi obyč. antifreeze na 1:1 (-38°C)
Teď mám ale Dilema.....
Mohu tam dát Antifreeze D (až 5letý výměnný cyklus... taky EG..), chránící lépe termostat a pumpu a před korozí, jak píšou, než obyč modrozelenej?
A vyplatí se mi to s 80 tis. kilometry, když jak se znám budu dělat těsnění pod makovicí do tří let?
Ale ne.... jen chci Váš názor na to co tam chrstnout...
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
- Reklama
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
jooo tak to jsem neresil, ja to delam tak: je to modry kupuju (nekupuju dostavavam v praci) modry a koncentrace se meri tak ze strcis prst do expanzky , namocis, oliznes, a vyplivnes. Kdyz je to hodne sladky tak je to v pohode to nezmrzne. fakt to tak delam
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG
Já tam mám už přes 2 roky tu červenou kapalinu jako je ve škodovkách s výměnou po 5 letech. Zatím žádný problém.A budu statečnej a vyměním ji po 5 letech, nebo vyměním auto
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
-
Nechci ani vědět, jak to děláš s převoďákem.....
Ten už od počuchu smrdí jak hovno...
Ale jinak správnej kolík..
Já to tak dělal u těch předchozích sraček, ale tohle mi musí vydržet hóóódně dlouho, čekáme Baby, tak není peněz na auto, tak se budu starat o autíčko, jako by to bylo moje vlastní, no a ono mi to oplatí tím, že poslouží..... (teorie)
a potom jdeš políbit manželku,přítelkyni,milenku ? Fuj ty jsi ale prase.A co takhle pořídit za dvacku hustoměr na nemrznoucí směs.Brainman píše:jooo tak to jsem neresil, ja to delam tak: je to modry kupuju (nekupuju dostavavam v praci) modry a koncentrace se meri tak ze strcis prst do expanzky , namocis, oliznes, a vyplivnes. Kdyz je to hodne sladky tak je to v pohode to nezmrzne. fakt to tak delam
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Prase sem ale usetril jsem dvacku za hustomer. A s zenskejma se libaj jen amateri, frajeri souloziV.Brousek píše:a potom jdeš políbit manželku,přítelkyni,milenku ? Fuj ty jsi ale prase.A co takhle pořídit za dvacku hustoměr na nemrznoucí směs.Brainman píše:jooo tak to jsem neresil, ja to delam tak: je to modry kupuju (nekupuju dostavavam v praci) modry a koncentrace se meri tak ze strcis prst do expanzky , namocis, oliznes, a vyplivnes. Kdyz je to hodne sladky tak je to v pohode to nezmrzne. fakt to tak delam
ŠUKÁNÍ JE PRO DĚCKA CHLAPI SI VYPIJOUBrainman píše:Prase sem ale usetril jsem dvacku za hustomer. A s zenskejma se libaj jen amateri, frajeri souloziV.Brousek píše:a potom jdeš políbit manželku,přítelkyni,milenku ? Fuj ty jsi ale prase.A co takhle pořídit za dvacku hustoměr na nemrznoucí směs.Brainman píše:jooo tak to jsem neresil, ja to delam tak: je to modry kupuju (nekupuju dostavavam v praci) modry a koncentrace se meri tak ze strcis prst do expanzky , namocis, oliznes, a vyplivnes. Kdyz je to hodne sladky tak je to v pohode to nezmrzne. fakt to tak delam
ŘEZNÍK
Jak řikal Polívka: Š*kání je pro děcka. Bohatý chlastaj.Brainman píše:Prase sem ale usetril jsem dvacku za hustomer. A s zenskejma se libaj jen amateri, frajeri souloziV.Brousek píše:a potom jdeš políbit manželku,přítelkyni,milenku ? Fuj ty jsi ale prase.A co takhle pořídit za dvacku hustoměr na nemrznoucí směs.Brainman píše:jooo tak to jsem neresil, ja to delam tak: je to modry kupuju (nekupuju dostavavam v praci) modry a koncentrace se meri tak ze strcis prst do expanzky , namocis, oliznes, a vyplivnes. Kdyz je to hodne sladky tak je to v pohode to nezmrzne. fakt to tak delam
Nubira 1,6 Wagon, 98
Značka nebo druh chladící kapaliny není tak moc důležitej jen se nesmí míchat modrej s růžovým nebo fialovým každá kapalina vydrží min 3-4 roky a to při ceně několika stovek není moc položka kde je nutné uvažovat o prodloužení intrvalu o rok jinak i modrá nebo zelená vydrží klidně taky 5 let bez strachu jen musí být bez nečistot a u přechodu ze zelené na růžovou škodováckou je důležité důkladně vypláchnout celý chladící systém
-
konečně radA!! Znám lidi, co tam maj fridex třeba 10 let a dolejvat (třeba samotnou vodu a pak se diví, že jin prdla makovice), já třeba co mám nůbu (1,5 roku) jsem ještě nedolíval, ale už je na minimu a dám tam novou....
Máš Pravdu (PetrM), proplach celýho systému za těch pár kaček nestojí, a já, kdybych dolíval, tak stejně jen ředěný 50:50 s destilkou, co tam mám normal, takže kdybych to tam měl 3 roky, je to v klidu. I 5 si myslím.....
Máš Pravdu (PetrM), proplach celýho systému za těch pár kaček nestojí, a já, kdybych dolíval, tak stejně jen ředěný 50:50 s destilkou, co tam mám normal, takže kdybych to tam měl 3 roky, je to v klidu. I 5 si myslím.....
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Prase sem ale usetril jsem dvacku za hustomer. A s zenskejma se libaj jen amateri, frajeri soulozi[/quote]Vojta píše:[quote="Brainman
Řekneš to nahlas před patnerkou? [/quote]
pred tebou na srazu?, o co?
a jeste drobnost, jsem normalni takze mam manzelku a ne partnerku