nemrznoucí směs chladiče?

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Pavel Beneš

nemrznoucí směs chladiče?

Příspěvek od Pavel Beneš »

Ahoj, jakou preferujete, co tam liteje....

Mám tam na etylenglykolové bazi obyč. antifreeze na 1:1 (-38°C)
Teď mám ale Dilema.....

Mohu tam dát Antifreeze D (až 5letý výměnný cyklus... taky EG..), chránící lépe termostat a pumpu a před korozí, jak píšou, než obyč modrozelenej?

A vyplatí se mi to s 80 tis. kilometry, když jak se znám budu dělat těsnění pod makovicí do tří let?

Ale ne.... jen chci Váš názor na to co tam chrstnout...
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
Reklama

Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

jooo tak to jsem neresil, ja to delam tak: je to modry kupuju (nekupuju dostavavam v praci) modry a koncentrace se meri tak ze strcis prst do expanzky , namocis, oliznes, a vyplivnes. Kdyz je to hodne sladky tak je to v pohode to nezmrzne. :lol: :lol: fakt to tak delam
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
Richard

Příspěvek od Richard »

Já tam mám už přes 2 roky tu červenou kapalinu jako je ve škodovkách s výměnou po 5 letech. Zatím žádný problém.A budu statečnej a vyměním ji po 5 letech, nebo vyměním auto :lol: :lol: :lol: :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Pavel Beneš

:lol: :lol: :lol:

Nechci ani vědět, jak to děláš s převoďákem..... :lol: :lol:
Ten už od počuchu smrdí jak hovno... :lol: :lol:

Ale jinak správnej kolík..

Já to tak dělal u těch předchozích sraček, ale tohle mi musí vydržet hóóódně dlouho, čekáme Baby, tak není peněz na auto, tak se budu starat o autíčko, jako by to bylo moje vlastní, no a ono mi to oplatí tím, že poslouží..... (teorie) :lol:
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Brainman píše:jooo tak to jsem neresil, ja to delam tak: je to modry kupuju (nekupuju dostavavam v praci) modry a koncentrace se meri tak ze strcis prst do expanzky , namocis, oliznes, a vyplivnes. Kdyz je to hodne sladky tak je to v pohode to nezmrzne. :lol: :lol: fakt to tak delam
a potom jdeš políbit manželku,přítelkyni,milenku ? Fuj ty jsi ale prase.A co takhle pořídit za dvacku hustoměr na nemrznoucí směs. :lol:
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

V.Brousek píše:
Brainman píše:jooo tak to jsem neresil, ja to delam tak: je to modry kupuju (nekupuju dostavavam v praci) modry a koncentrace se meri tak ze strcis prst do expanzky , namocis, oliznes, a vyplivnes. Kdyz je to hodne sladky tak je to v pohode to nezmrzne. :lol: :lol: fakt to tak delam
a potom jdeš políbit manželku,přítelkyni,milenku ? Fuj ty jsi ale prase.A co takhle pořídit za dvacku hustoměr na nemrznoucí směs. :lol:
Prase sem ale usetril jsem dvacku za hustomer. A s zenskejma se libaj jen amateri, frajeri soulozi
Vít, Jiří

Příspěvek od Vít, Jiří »

Brainman píše:
V.Brousek píše:
Prase sem ale usetril jsem dvacku za hustomer. A s zenskejma se libaj jen amateri, frajeri soulozi
ŠUKÁNÍ JE PRO DĚCKA CHLAPI SI VYPIJOU :lol: :lol: :lol:
ŘEZNÍK
SKUBI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SKUBI »

Brainman píše:
V.Brousek píše:
Jak řikal Polívka: Š*kání je pro děcka. Bohatý chlastaj. :lol:
Nubira 1,6 Wagon, 98
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Značka nebo druh chladící kapaliny není tak moc důležitej jen se nesmí míchat modrej s růžovým nebo fialovým každá kapalina vydrží min 3-4 roky a to při ceně několika stovek není moc položka kde je nutné uvažovat o prodloužení intrvalu o rok jinak i modrá nebo zelená vydrží klidně taky 5 let bez strachu jen musí být bez nečistot ;) a u přechodu ze zelené na růžovou škodováckou je důležité důkladně vypláchnout celý chladící systém
Pavel Beneš

konečně radA!! Znám lidi, co tam maj fridex třeba 10 let a dolejvat (třeba samotnou vodu a pak se diví, že jin prdla makovice), já třeba co mám nůbu (1,5 roku) jsem ještě nedolíval, ale už je na minimu a dám tam novou....

Máš Pravdu (PetrM), proplach celýho systému za těch pár kaček nestojí, a já, kdybych dolíval, tak stejně jen ředěný 50:50 s destilkou, co tam mám normal, takže kdybych to tam měl 3 roky, je to v klidu. I 5 si myslím.....
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

ja jsem to samozrejmne nadsadil, ale leju modrej fridex a jen dolivam kdyz ubude
Vojta

Příspěvek od Vojta »

[quote="Brainman :lol:[/quote]

Prase sem ale usetril jsem dvacku za hustomer. A s zenskejma se libaj jen amateri, frajeri soulozi[/quote]
Řekneš to nahlas před patnerkou? :lol: :lol: :lol:
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Vojta píše:[quote="Brainman :lol:
Prase sem ale usetril jsem dvacku za hustomer. A s zenskejma se libaj jen amateri, frajeri soulozi[/quote]
Řekneš to nahlas před patnerkou? :lol: :lol: :lol:[/quote]

pred tebou na srazu?, o co? :lol: :lol:
a jeste drobnost, jsem normalni takze mam manzelku a ne partnerku
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“