Tak môjmu 1,5 DOHC 16 V asi dochádza dych. Začína dosť brať olej, asi 0,5 l /1000 km. Pri pridaní plynu to z výfuku zadymí, výfuk je zvnútra čierny a keď som k nemu priložil papierovú vreckovku tak dosť sčernela. Odpojil som aj hadicu odvetrania motora, tú čo vedie do veka ventilov. Dosť to z nej pri pridaní plynu dymí. Aj motor pod rozdeľovačom je zasvinený od oleja.
Aj keď Nexia zatiaľ jazdí dobre, asi sú "spadnuté" piestne krúžky, možno aj prerazené tesnenie pod hlavou. Môžem ešte asi pojazdiť pekných pár tisíc km, ale asi sa začnem zaujímať o nejaký náhradný motor 16V. Alebo tam pasuje aj 8V?
Motoru 16 V dochádza dych
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
Re: Motoru 16 V dochádza dych
mě žere litr/2500km a už sem na tom namotal 35.tis...Peter S píše:Tak môjmu 1,5 DOHC 16 V asi dochádza dych. Začína dosť brať olej, asi 0,5 l /1000 km. Pri pridaní plynu to z výfuku zadymí, výfuk je zvnútra čierny a keď som k nemu priložil papierovú vreckovku tak dosť sčernela. Odpojil som aj hadicu odvetrania motora, tú čo vedie do veka ventilov. Dosť to z nej pri pridaní plynu dymí. Aj motor pod rozdeľovačom je zasvinený od oleja.
Aj keď Nexia zatiaľ jazdí dobre, asi sú "spadnuté" piestne krúžky, možno aj prerazené tesnenie pod hlavou. Môžem ešte asi pojazdiť pekných pár tisíc km, ale asi sa začnem zaujímať o nejaký náhradný motor 16V. Alebo tam pasuje aj 8V?
ale je to asi dost individuální...
tak pozri sem - tu je jeden na predaj... je sice aj s RJ, ale tu by som mozno potom zobral ja...
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php ... c&start=30
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php ... c&start=30
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ex: Espero 1.5 16V
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..no ..
taq to vypada na zle piestne kruzky..
..ale ak to das opravit.. taq by ten motor vedel este v pohode behat dalsich 100tis. km
..jak peter NR spomina.. ..Filip na napredaj motor z Espera..16V..
totozny.. z nexiou..
..a pasoval by ti aj 8V..ale..
treba upravu kabelaze, a vymenit potom aj RJ ..(prip. aspon soft v nej)..
..a ma taq napadaa..ze sa mi flaka jeden motor f garaazi..
taq to vypada na zle piestne kruzky..
..ale ak to das opravit.. taq by ten motor vedel este v pohode behat dalsich 100tis. km
..jak peter NR spomina.. ..Filip na napredaj motor z Espera..16V..
totozny.. z nexiou..
..a pasoval by ti aj 8V..ale..
treba upravu kabelaze, a vymenit potom aj RJ ..(prip. aspon soft v nej)..
..a ma taq napadaa..ze sa mi flaka jeden motor f garaazi..
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project