Ložiska nebo geometrie?
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Ložiska nebo geometrie?
Když jsem si kupoval Nubiru, nezdálo se mi hučení od přední nápravy. Prodavač tvrdil, že to je zimním obutím. Gumy jsem dal nové a hučí to pořád tak, že by se za to nemuseli stydět ani Vyvalení. Kola jsou vyvážená. Teď přemýšlím, jestli je to geometrií, ložisky nebo je to vlastnost Nubir obecně (což se řeší zesíleným rádiem ). V zatáčkách je intenzita nepříjemných zvuků ještě větší.
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
- Reklama
nejspíš to můžou být ložiska, je možné i klouby na polosách, ale ty by měly v zatáčkách (při větším rejdu) ztichnout, ale ty spíš než hučej, klepají
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Jenže bude slyšet šoupání destiček , poloosa točí rozvodovkou , myslím , že tech zvuků je okolo tolik , že ložiska nediagnostikuješ...petrm píše:Hukot od kol který je ještě závyslý na zatáčce jsou z 99% ložiska jednoduché jak to zjistit je zvednout přední kola do vzduchu a rukou roztočit kolo nesmí být slyšet hukot klouby poloos cvakají nehučí a hukot pneumatik se jednoduše řekne
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
No ..ja som lozisko jednoducho vymenil pomocou zavitovej tyce..
..a kusku 2" trubky..
..stare lozisko som teda "prelisoval" rovno novym..
..predtym som ale celu cast napravy okolo loziska najprv nahrial teplovzdusnou pistolou..
..pri tomto postupe ale museli ist von obidve segerovky..co zas neni az taqy problem....
..a kusku 2" trubky..
..stare lozisko som teda "prelisoval" rovno novym..
..predtym som ale celu cast napravy okolo loziska najprv nahrial teplovzdusnou pistolou..
..pri tomto postupe ale museli ist von obidve segerovky..co zas neni az taqy problem....