Zamlžený skla

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

peco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peco »

skor by som povedal, ze ti necirkuluje vzduch na vonkajsi okruh. lebo mne toto iste robi ked si prepnem LEN na vnutorny okruh. a ked tu packu prepnem na vonkajsi, tak do minuty je vsetko ok
Reklama

Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasta »

Mě to dělá taky. Já navíc nemám klimošku a větrák to nestačí odmlžit. Má někdo nějakej nápad co s tím? Jak pročistit nebo "rozběhat" ten vnější okruh? Teda jestli je to tím.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
simone
Kontaktovat uživatele:

zarosenie

Příspěvek od simone »

Na mojej Nubire sa zamlžuje taktiež iba ak mám vnútorný obeh inak dávam hned po naštartovaní aby fukalo na predne sklo a rýchlosť motorku na 1 a je to ok , klímu nezepínam, pri dlhšej jazde ked sme v aute asi 4 alebo 5 osôb tak sa mi zahmlia iba zadne bočne okná za dverami
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
LIFELIKE
Kontaktovat uživatele:

Re: zarosenie

Příspěvek od LIFELIKE »

simone píše:Na mojej Nubire sa zamlžuje taktiež iba ak mám vnútorný obeh inak dávam hned po naštartovaní aby fukalo na predne sklo a rýchlosť motorku na 1 a je to ok , klímu nezepínam, pri dlhšej jazde ked sme v aute asi 4 alebo 5 osôb tak sa mi zahmlia iba zadne bočne okná za dverami
Tak, tak....ked pozabudnem, že som zapla vnútorný okruh, tak sa ihned zahmlujú okná. Vypnem a zachvílu je všetko OK. Iných ľudí moc nevozím, tak neviem potvrdiť aj to druhé :)
Inak pri vonkajšom okruhu s tým nie je žiaden problém.
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
Kiko

Ventilator vždy na 1

Příspěvek od Kiko »

Po naštartovaní VŽDÝ zapinam ventilator na 1-najmenšie otačky. V lete, v zime, v daždi, v snežení - VŽDÝ to pomáha...lebo prírodzena cirkulacia vzduchu v autách nie je dobra. Ale keď beží ventilator aspoň na 1 po cca 3min, nie je dôvod aby sa slká orosovali - skus skontrolovať, čí nemáš zatlačene tlačidko "vnutorná cirkulacia" resp. či počuješ uchom otvaranie-zatvaranie priedychu.
Oněgin

Re: Ventilator vždy na 1

Příspěvek od Oněgin »

Kiko píše:Po naštartovaní VŽDÝ zapinam ventilator na 1-najmenšie otačky. V lete, v zime, v daždi, v snežení - VŽDÝ to pomáha...lebo prírodzena cirkulacia vzduchu v autách nie je dobra. Ale keď beží ventilator aspoň na 1 po cca 3min, nie je dôvod aby sa slká orosovali - skus skontrolovať, čí nemáš zatlačene tlačidko "vnutorná cirkulacia" resp. či počuješ uchom otvaranie-zatvaranie priedychu.
dělám to samé. Občas může být problém i v tom, že je nutno neustále ofukovat sklo, místo toho, aby si člověk pustil teplo třeba na nohy. Brácha má Astru a řeší tentýž problém
Nubira Wagon 1,6 SX, 98, klima, elektrika, Al kola, modrá metal.
Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Re: Ventilator vždy na 1

Příspěvek od Vlasta »

Kiko píše:Po naštartovaní VŽDÝ zapinam ventilator na 1-najmenšie otačky. V lete, v zime, v daždi, v snežení - VŽDÝ to pomáha...lebo prírodzena cirkulacia vzduchu v autách nie je dobra. Ale keď beží ventilator aspoň na 1 po cca 3min, nie je dôvod aby sa slká orosovali - skus skontrolovať, čí nemáš zatlačene tlačidko "vnutorná cirkulacia" resp. či počuješ uchom otvaranie-zatvaranie priedychu.
Já to dělám stejně, ale moc to nepomáhá. Navíc mi z výduchu na dveřích prakticky nic nefouká. Mám to přepnuté jen na okna a nic. Když pustím větrák na plný výkon není cítit, že by to z těch dveří nějak foukalo. Po chvíli se to na dveřích maličko v místech výduchu odmlží, ale představoval jsem si to lepší. Je to tak dobře, nebo to mám někde ucpané?
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no muze byt praskle tahlo na prepinani klapky nebo mate zaneseny filtr klima(jestli ho mate)jinak se to rosi asi jako kazde jine auto tedy trosku ale po chvilce nastartovanem motoru je vse ok.takze zkontrolovat klapku a filtr.
jeste je moznost(i kdyz ne casta) deravy radiator topeni
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Richard

Příspěvek od Richard »

Nubira má tlačítko na vnitřní cirkulaci, nevím jestli je ta klapka pak ovládaná podtlakem, nebo nějakým motorkem, každopádně pokud je vnitřní cirkulace zaplá, svítí na tlačítku kontrolka(žlutá?) - Filtr klima je přístupný z motoru a je před spolujezdcem (takový černý plastový dekl s dvouma hadičkama na 2 10 matky) No a pokud neubývá voda v chlazení měl by být radiátor topení OK. Zkoukni jestli to podtlakový ovládání topení v kabině nemá vypadlý nějaké ty hadičky - rozebrat ten středový panel :cry:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no praska tahlo na klapce .je videt po vyndani kastliku u spolujezdce.
Simson s 51
Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasta »

Ten klima filtr je i v autě bez klimatizace, nebo je to nějak jinak?
Na ty táhla a hadičky se kouknu, ale musí to vydržet, venku ještě pořád zebou ruce. Pomalu si začnu dělat seznam všeho co musím udělat jak se oteplí, začíná to být nějak moc. :roll:
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no ten klima filtr by mohl byt i v aute bez klima.nekdy sme je tam na prani zakaznika dali.
Simson s 51
Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasta »

palikx píše:no ten klima filtr by mohl byt i v aute bez klima.nekdy sme je tam na prani zakaznika dali.
To znamená, že normálně tam žádnej filtr není? Zjistím to jak se oteplí, tahle Nubira je dovezená z Německa. Kdo ví co tam soudruzi v Koreji dali. :lol:
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no normalne tam neni.ale jestli mas dovoz z nemecka tak tam nejspis bude.mozna.
Simson s 51
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jo je to v pravo v motoru obdelnikovy plastovy kryt.tam je filtr.taklapka je jak sem psal dosazitelna po vyndani kastliku.
Simson s 51
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“