Škubání motoru při jízdě na LPG
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- ghostik
- Kontaktovat uživatele:
Škubání motoru při jízdě na LPG
V létě to jezdilo bez problémů a asi posledních 1000km mi motor při LPG když trošku více šlápnu na plyn začně dost škubat. Mám podezření na nějakou špatnou svíčku. Nebo, že by to bylo něčím jiným? Po kolika km se mění svíčky?
Daewoo Nubira Wagon 1,6 SX v plné palbě s LPG r.v.99 s hóóóóódně velkou spotřebou.
TICO r.v.96 malinké ale milé.
- Reklama
- ghostik
- Kontaktovat uživatele:
Tzn. že ti taky motor škube? Mám strach, že je něco přicpané. Mám sekvenční vstřikování staršího typu a v servisu mi říkali, že náhradní gumičky stojí kolem 5000 + prácePavelZ píše:Podle Daewoo by se mely menit po 15000km, jednou se mi jeste na Lanosu stalo, ze ani tak dluho nevydrzely. Ale kvalitni vydrzi i 30000km. V tehle mrazech je aspon moje Nubira velmi hodne citliva na kvalitu plynu.
Daewoo Nubira Wagon 1,6 SX v plné palbě s LPG r.v.99 s hóóóóódně velkou spotřebou.
Jo taky skube, hlavne kdyz delsi dobu stoji, tak po prvnim prepnuti na plyn. Kdyz jsem musel tankovat v noci, sice na cerpacce, kde kde v lete nemam problem, ale nevim, jakej tam maji plyn, tak to tak asi prvnich asi 20 km bylo poznat, ze jede divne. Takze ted sem se rozhodl, ze uz i tuhle cerpacku vynecham a beru uz jen tam, kde vim, ze maji Kralupol nebo Flagu a je to v pohode. Sice pri tom prvnim prepnuti z benzinu na plyn cejtim, ze skubne, ale jinak uz je to pak v pohode.
Prisel sem ale na to, ze kdyz nevyjedu nadrz se spatnym plynem uplne do prazdna, tak tam zustane dost svinstva, aby to zlobilo i dal.
Prisel sem ale na to, ze kdyz nevyjedu nadrz se spatnym plynem uplne do prazdna, tak tam zustane dost svinstva, aby to zlobilo i dal.
- ghostik
- Kontaktovat uživatele:
To je dost divné, já beru od Flagy a i po 100km je to pořád stejné. Sice chvilkami to vypadá dobře ale pak třeba když chci přrdjíždět tak to začne zlobit zase. To už pak je o držku, a tak radši nepředjíždím.PavelZ píše:Jo taky skube, hlavne kdyz delsi dobu stoji, tak po prvnim prepnuti na plyn. Kdyz jsem musel tankovat v noci, sice na cerpacce, kde kde v lete nemam problem, ale nevim, jakej tam maji plyn, tak to tak asi prvnich asi 20 km bylo poznat, ze jede divne. Takze ted sem se rozhodl, ze uz i tuhle cerpacku vynecham a beru uz jen tam, kde vim, ze maji Kralupol nebo Flagu a je to v pohode. Sice pri tom prvnim prepnuti z benzinu na plyn cejtim, ze skubne, ale jinak uz je to pak v pohode.
Tak to asi bude problem nekde jinde, me se to delo jen nejakou dobu nez se vsechno okolo motoru dokonale prohralo, pak uz je to v pohode.
Mel sem taky jednou, ale to jeste kdyz se to zajizdelo, asi na 12000km, problem s tim, ze pri akceleraci byla v jednech konkretnich otackach dira. Proste to jakoby na chvili prestalo tahnout, ale to doresili tim, ze nejak upravili program ridici jednotky a pry je to u noveho motoru normalni.
Mel sem taky jednou, ale to jeste kdyz se to zajizdelo, asi na 12000km, problem s tim, ze pri akceleraci byla v jednech konkretnich otackach dira. Proste to jakoby na chvili prestalo tahnout, ale to doresili tim, ze nejak upravili program ridici jednotky a pry je to u noveho motoru normalni.
- simone
- Kontaktovat uživatele:
LPG
Ja taku skusenosť nemám ide na 100percent a to už je premontovane zo starej Nexie a netrhá treba mať dobre kable , zapalovanie a samozrejme sviečky. Ja tam davam orogo GM ky z OPEL predajneKed mi škubalo asi pred polrokom tak som mal nalomený kabel k sviečke takže asi hladať tam
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
- ghostik
- Kontaktovat uživatele:
Jo to mám taky, kolik tě stálo to předělání? A co spotřeba vzrostla nebo klesla?petr76 píše:Taky jsem měl sekvenční a škubalo mi to,ale před týdnem jsem si to nechal předělat na klasiku a už mi to neškube.Říkal mi v servise že to sekvenční vstřikování odchází na to naše LPG(nekvalitní)často měl jsem smart BRC dovoz z italie.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Já byl minulej tejden na revizi a koukal mi na vstřiky a ptal se mně, jak dlouho to mam. Když jsem řek, že přez 2 roky a 60 tis km tak mi mechanik řikal, že to snad bude už dobrý. Mam Landi renzo IGS a prej ty vstřiky odcházely tak do roka nebo vydržej když přežijou rok. Tak doufam že jsem na tomhle autě chyt alespoň něco dobrýho
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
- ghostik
- Kontaktovat uživatele:
JE TO NAHOVNO
Tak jsem najel asi 300km a zase to škube, a tentokrát i na benzín, dokonce to při prudkém sešlápnutí plynu střílí do výfuku, teda aspoň si to myslím. Spíš jde o takové blafání někde zepředu. Co to má zase znamenat?
- simone
- Kontaktovat uživatele:
LPG
ked to striela aj pri benzíne tak je to na 98 percent niečo so zapalovaním , striela ti to ked náhle pridáš plyn a je jedno pri akej rýchlosti?? skus si požičať nové káble a prejdi pár km. mne to pomohlo alebo ich daj premerať na ohm meter či nieje nalomený. Tie uhlíkové vela nevydržia ja som vymenil za Bosch lankové
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,