Svinstvo na baterce

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Moderátoři: Blue Lanos, pejee, lomngi

Kessler
Kontaktovat uživatele:

Svinstvo na baterce

Příspěvek od Kessler »

Tak...dneska jsem zjistil, že baterka je po 3 denní odstávce nejenom vybitá, ale že kontakty jsou zasviněný jakousi zaschlou tmavě oranžovou lepkavou tekutinou...nastartoval jsem přes kabely, ale nevim, jakou to má teď ka kapacitu...setkal se s tím někdo? Je to už na vyhození nebo stačí očistit a jedeme dál?
Baterka je koupená v květnu 2005 a je značky GigaWatt a stála 1100 Kč, tak nevim, jestli to nebylo nějak příliš málo...ale i levná baterka by mohla vydržet déle než půl roku...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Reklama

peter NR

Re: Svinstvo na baterce

Příspěvek od peter NR »

Kessler píše:Tak...dneska jsem zjistil, že baterka je po 3 denní odstávce nejenom vybitá, ale že kontakty jsou zasviněný jakousi zaschlou tmavě oranžovou lepkavou tekutinou...nastartoval jsem přes kabely, ale nevim, jakou to má teď ka kapacitu...setkal se s tím někdo? Je to už na vyhození nebo stačí očistit a jedeme dál?
Baterka je koupená v květnu 2005 a je značky GigaWatt a stála 1100 Kč, tak nevim, jestli to nebylo nějak příliš málo...ale i levná baterka by mohla vydržet déle než půl roku...
to svinstvo na kontaktoch moze byt vazelina, ktora sa tam dava kvoli oxidacii...
a to ze bola po 3 dnoch vybita, by som nevidel az tak cerne - ak jazdis vacsinou po meste alebo kratke trasy, baterka sa v zime nestiha dobit (+svetla, ventilator, vyhr. zad. okna...), tak ju skus nabit a uvidis... ;)
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

skor to vidim na nepodareny vyrobny kus :? asi bude uz kaput...
dost divna znacka :roll: ale najprv skus nabit ak bude f cudu treba reklamovat ak sa da... :idea:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Ta značka je celým jménem GigaWatt by Bosch...

Teď čtu v záručním listě, že se záruka nevztahuje na případ "ponechání baterie ve vybitém stavu, kdy dojde k poškození baterie zasulfátováním". Myslíte, že by to mohl být tenhle případ? No každopádně to tam zanesu a uvidím co mi řeknou...a jestli to nevezmou, tak koupím pořádnou baterku...třeba Vartu nebo tak něco...asi se opravdu nevyplatí kupovat levný věci, a to ani do levnýho auta...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
peter NR

Příspěvek od peter NR »

Kessler píše:Ta značka je celým jménem GigaWatt by Bosch...

Teď čtu v záručním listě, že se záruka nevztahuje na případ "ponechání baterie ve vybitém stavu, kdy dojde k poškození baterie zasulfátováním". Myslíte, že by to mohl být tenhle případ? No každopádně to tam zanesu a uvidím co mi řeknou...a jestli to nevezmou, tak koupím pořádnou baterku...třeba Vartu nebo tak něco...asi se opravdu nevyplatí kupovat levný věci, a to ani do levnýho auta...
no neviem, ako myslis - ale ja by som ju skusil nabit...
a vobec - ako vybita bola - ani nepretocila, alebo ako?
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

každopádně nech nabít na plnou kapacitu,nejlépe tam kde mají zátěžový voltmetr,který ukáže stav baterie při zatížení.Pokud bude vadná,reklamuj,záruka je dva roky.Nenech se odbýt,spor vyhraješ.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

peter NR píše:no neviem, ako myslis - ale ja by som ju skusil nabit...
a vobec - ako vybita bola - ani nepretocila, alebo ako?
On je to totiž delší příběh :roll:
Nejdřív (někdy minulý týden) jsem zjistil, že po třech dnech stání se vybila úplně..ani kontrolky se nerozsvítily, prostě nic...což se mi nezdálo, protože bylo kolem nuly, takže žádný velký mrazy...tak jsem ji dal do nabíječky a asi po šesti hodinách vyndal a natočila motor v pohodě...tak jsem rovnou jel asi 20 km a potom po 2 dnech zase vybitá a zase úplně, kontrolky ani neblikly...tak jsem opakoval nabíječku a jel za mým dvorním automechanikem...ten ji nechal přes noc řádně dobít a pak to měřil a zjistil, že se to nikde samovolně nevybíjí a že alternátor je taky v pořádku. Pak jsem pár dní jezdil každej den a všechno bylo ok a dneska po 3 dnech stání (byly mrazy) to otočilo párkrát motorem a zdechlo. Kontrolky svítily slabě, světýlko vevnitř v autě taky slabě. Tak jsem to chtěl nastartoval přes kabely a jak jsem otevřel kapotu, tak vidím, že + i - kontakt jsou ohozený tím tmavě oranžovým čímsi...no ale i tak jsem to přes ty kabely nastartoval, objel asi 15 km, vyndal a teď ji mám doma v teple...

...doufám že nevybuchne :D
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

měl jsem na mysli,jestli nemáš nějaký bludný odběr na voze.To zjistíš tak,že připojíš jeden kontakt na baterku a druhým škrtáš o druhý připojovací kontakt.Pokud to jiskří,máš odběr.Počítej ale s tím,že slaboulinké jiskření tam může být(imobilizér),ale to je tak nepatrné.Samozřejmě že je nejlepší změřit odběr na voze v klidu.Pokud je odběr vysoký,je závada na voze a né v baterii.Pokud si nejsi jistý,navštiv svého automechanika,nebo elektrodílnu.Ale jak jsem psal,zátěžový voltmetr ti poví o baterii vše podstatné.
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

U mechanika jsem byl, bludný odběr není a dobíjení taky v pořádku...
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

tak není co řešit.Najdi složenku o koupi a makej do obchodu na reklamaci.
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

OK...díky za veškeré reakce...
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

:D takze utikej do obchodaku :D
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Tak dneska jsem o tom mluvil s otcem, on je elektrikář a říkal, že to je blbost, že tam určitě nějakej bludnej odběr bude a že ten mechanik to určitě odflákl, nic neměřil a jenom řekl že to je v pohodě...tak teď nevim co si mám myslet, každopádně až budu mít čas (za čtrnáct dní) tak s otcem prolezem pojistky jednu po druhé s multimetrem a uvidíme...
peter NR

Příspěvek od peter NR »

Kessler píše:Tak dneska jsem o tom mluvil s otcem, on je elektrikář a říkal, že to je blbost, že tam určitě nějakej bludnej odběr bude a že ten mechanik to určitě odflákl, nic neměřil a jenom řekl že to je v pohodě...tak teď nevim co si mám myslet, každopádně až budu mít čas (za čtrnáct dní) tak s otcem prolezem pojistky jednu po druhé s multimetrem a uvidíme...
tak nejak som si to predstavoval... ;)
tvoj Otec ma moje sympatie :D
Habron

Příspěvek od Habron »

Tak zjistit, co ti to užírá, není zas až tak na dlouho. Kdybych už neměl na víkend program, tak bych ti řekl, že se na to zajdu klidně kouknout 8)
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“