Plastové prahy problem

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Franta P.

Plastové prahy problem

Příspěvek od Franta P. »

Nazdar.
Možná se to tu už rešilo, ale přes zimu bych chtěl vyřešit můj problém s pl. prahy.
Koupil se v tuning centru univerzál. prahy. byly 2m dlouhý ale já si je nechal zkrátit na 180cm. To by bylo v pohodě.
Jenže sem zjistil že nexie nemá ten rantlík pod dveřmi rovný, ale šikmý, takže já je nemám na co posadit.
ze strany porahu je taky nepřilepim, protože by nebyly vrovině.
Plus další problém ty prahy nemaj plochu až pod prah, takže prah bude ze spodu volný a kámoš mi řikal, že když tohle ty plasty nemaj tak pod ně půjde vítr a uletěj mi.
Tak bych chtěl radu nad zlato, protože mi pul roku ležej doma na skříni a sedá na ně prach. Děkuji. Pomoc...
Reklama

kaso

Příspěvek od kaso »

Tie prahy ti budu urcite pasovat ;) ;) To ze je prah zo spodu volny vobec nevadi :!: Neviem preco by mal uletiet.Tiez mam univerzal a po ciastocnej uprave flexou tam pekne zapasovali.Musis trochu zbrusit z prahu aby ti zapasoval na predny blatnik.

Myslim od predneho kolesa po zaciatok prednych dveri.Je to asi 10cm.Mam dojem ze prahy sme tu uz preberali :lol: Ivan ich ma lepene Firemam srobovane a ja nitovane ;) tak si vyber
ex: Daewoo Nexia
now: BMW 7
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

no jo ale já je na nic neposadim.
kaso

Příspěvek od kaso »

Sprav foto podbehov a daj to sem.Potrebujem ich vydiet :lol: A este nieco su laminatove alebo plastove
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

Laminatové. ale s tim fotem bude kua problem. nemám k dispozici foťák.
Hořejšek těch plastů je na usazení na rovnou plochu. to je u nexie problém.
kaso

Příspěvek od kaso »

Daj nejaky link na tie prahy.Objednaval si ich cez internet :?:
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

http://www.tuning-centrum.cz/index.php? ... ected=3095

ale já je mám bez té díry jinak jsou úplně toho samého tvaru. a o litr levnější. ty moje už tam nemaj.
kaso

Příspěvek od kaso »

[quote="Franta P."]http://www.tuning-centrum.cz/index.php? ... ected=3095

ale já je mám bez té díry jinak jsou úplně toho samého tvaru. a o litr levnější. ty moje už tam nemaj.[/quote
Nie je vydno ta dosadacia plocha.Ja ked som objednaval uni podbehy tak som bral ohlad nato aky ma nexia podbeh.Na vyber boli uni podbehy ktore sa montuju na auta z uzkym podbehom ako je napr.nexia alebo octavia a potom z hrubym podbehom ako na napr.felicia.Moja dosadacia plocha bola pekne zaoblena a presne pasovala na prah pod dverami
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

No tak tyhle pasujou na felicii úplně nádherně.
dosedací plocha je rovná
kaso

Příspěvek od kaso »

Franta P. píše:No tak tyhle pasujou na felicii úplně nádherně.
dosedací plocha je rovná
To je prave ono.Preto ti tam nepasuje dosadacia plocha.Ty potrebujes take ktore pasuju na uzke podbehy.Ale neboj aj tieto co mas ty ti budu pasovat.Jedine co ti mozem poradit ze ak do montaze nepojdes sam nechaj si ich radsej namontovat v tuning.firme.Moze sa stat ze ich poskodis a budes musiet kupit nove :lol: :lol:
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Franto, to je v pohodě... ty ty prahy nemusíš mít přichycené zeshora, stačí, když je přilepíš z vnějšího boku. Tak to mám i já. Jediná nevýhoda je ta, že se mezi karoserii a prahy dostane lehčeji bordel, kterej tam tleje a takže se Tvoří lepší podmínky pro korozii karoserie pod prahama :? Ale tohle je myslím problém všech prahů....

A žy by Ti odletěly, to se opravdu bát nemusíš... lepidlo je udrží.. vždyť si vem, že i ten můj nádech je lepený lepidlem a drží jako kráva.

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

kaso

Příspěvek od kaso »

Medzi karoseriu a prahy daj priesvitny silikon.Ja ho mam tiez a bordel sa tam nedostane
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

ale když je budu lepit z boku tak je budu mít nakřivo.
kaso

Příspěvek od kaso »

Tak ho nelep.Franto zober laminatovy podbeh a priloz ho k origos podbehu.Presne si ho nastav ako ho chces mat a vrtackou ho prevrtaj v mieste kde sa nachadza vnutorny LEM predneho blatnika.Aby ta diera isla sucasne cez laminatovy podbeh aj cez lem.A diery tam sprav aspon dve.Aby boli pod sebou.A priskrutkuj ho samoreznymi skrutkami s povrchovou upravou-aby nehrdzaveli.Toto iste urobis aj na druhej strane podbehu.Ked tam bude priskrutkovany riadne ho skontroluj ci nieje na krivo.Ak bude rovno znova ho daj dole z auta a natlac do vnutra po obvode laminatoveho prahu riadnu vrstvu priesvitneho silikonu.Potok ho daj na miesto a priskrutkuj.Silikom ktory vytlaci podbeh von ocisti vlhkou handrou.
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

A proč bys to měl mít při lepení šikmo?

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

Odpovědět

Zpět na „NEXIA“