spodný gulový čap?

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
simone
Kontaktovat uživatele:

spodný gulový čap?

Příspěvek od simone »

Prosím o radu počas 2 mesiacov mi rovnomerne zožralo vnútornú časť pneumatiky na prednom kolese. Jeden člen mi poradil že su vybyté spodné gulové čapy na prednom kole. Ja som typoval na geometriu tak čo to môže byť?? Nechcem ísť rovno do servisu lebo tam mám zlú skusenosť opravia aj geo aj čapy a ja len platím. Pasuje spodný gulový čap z Nexie na Nubiru 1?
Reklama

Habron

Příspěvek od Habron »

Když zvedneš kolo a zacloumeš s ním ze strany na stranu, tak musí v tom závěsu dole na rameni pevně držet. Pokud se jakkoliv hýbe, je špatný čep. Na nubiru tuším stojí cca 400,- a je určitě jiný, než na nexii.
Richard

Příspěvek od Richard »

Spíš to bude geometrie, kuláky jakoby klepou a mlátí třeba na dlaždičkách.

Myslím, že spodní kulák je nýtovaný z výroby, tak se musí odvrtat a nýty nahradit šrouby (pevnostní) myslím, že je dodávaj ke kuláku. Je lepší si vyndat rameno a dělat to na ponku, než na autě. A Diagnostika ? Vyheverovat , pajcr, nebo majzík a velké sikovky. Sikovkama zmáčkneš nahoře těhlici (ne ten šroub kuláku - musíš vedle za to oko) a a dole pod kulák. Pak mezi těhlici a rameno dáš pajcr, zmáčkneš sikovky - přiměřeně a pajcrem zkusíš jestli je na kuláku nejaká vůle, jestli je - vyměnit kulák :lol:

něco jsem ti k tomu nakreslil, při hejbání tím pajcrem dávej bacha na prachovku kuláku, jak ji trhneš, měníš kulák :!:

Obrázek
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“