Demontáž zadních bubnů
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
I need help
Nazdar nazdar. Ja by som potreboval malú radu.
Ako demontovať zadne brzdove bubny.Chcem vymeniť obloženie.
Treba na to nejaký sťahovák, alebo to držia len tie dva šróby z predu?
Je to zložité? Známi ma varovali, že to potom nezloží ani Kristus.
- Reklama
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
Re: I need help
Kristus nebyl automechanik...Zolo píše:Nazdar nazdar. Ja by som potreboval malú radu.
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co máš za auto, ale jelikož se mi roze*rali zadní brzdy přímo na cestě, kdy jsem měl před sebou ještě 250 km, tak sem se to naučil. Je to jednoduché. Pokud máš Nexii......
Sundáš kolo a na bubnu je JEDEN šroubek na křížový šroubovák. POZOR!!!!! POŘÁDNĚ JEJ PROSTŘÍKEJ NĚJAKÝM UVOLŇOVAŘEM ŠROUBŮ (např. i WD 40) Pak jej povol. Ale při povolování tlač na ten šroubek. Prostě ať neprotočíš hlavičku. Po vyšroubení tohoto šroubku pak jde buben většinou sám dolů. Kdyby ne, stačí do něj s citem klepnout, on odskočí a pak už jde. Pokud by ses chtěl pouštět i do brzd, dej vědět a napíšu Ti jak. Tak jsem taky dělal. Ale brzdy až doma v garáži.
Sundáš kolo a na bubnu je JEDEN šroubek na křížový šroubovák. POZOR!!!!! POŘÁDNĚ JEJ PROSTŘÍKEJ NĚJAKÝM UVOLŇOVAŘEM ŠROUBŮ (např. i WD 40) Pak jej povol. Ale při povolování tlač na ten šroubek. Prostě ať neprotočíš hlavičku. Po vyšroubení tohoto šroubku pak jde buben většinou sám dolů. Kdyby ne, stačí do něj s citem klepnout, on odskočí a pak už jde. Pokud by ses chtěl pouštět i do brzd, dej vědět a napíšu Ti jak. Tak jsem taky dělal. Ale brzdy až doma v garáži.
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi
Nexia = srdeční záležitost
Neboj, hhlavni zadrhele sme ti popsali, kdyztak si vem na cubafireho telefon a až to budeš do pulnoci dělat tak mu zavolej, určitě rád poradiZolo píše:Mám Nexiu 1.5 8V GL, a na tých bubnoch mám po dva krížové šróby
, ale to je jedno, chcel som len vedieť či na to treba sťahovák alebo
nejakú inú fintu.
Hanba ako sviňa! Fakt je tam len jeden krížový šrób.Bol som za jedným
kamošom a ten zhodil bubny úplne v pohode.Brzdové pakne boli ako
nové! Zbytočne som kúpil 4 kusy obloženia.1090 sk.
Totiž pri cúvaní keď zabrzdím ozve sa rana, ako keby som do niekoho navalil. Povedali mi že je asi nerovnomerne zodrate brzdove obloženie.
PS:Nekupi niekto seriove brzdove oblozenie?
kamošom a ten zhodil bubny úplne v pohode.Brzdové pakne boli ako
nové! Zbytočne som kúpil 4 kusy obloženia.1090 sk.
Totiž pri cúvaní keď zabrzdím ozve sa rana, ako keby som do niekoho navalil. Povedali mi že je asi nerovnomerne zodrate brzdove obloženie.
PS:Nekupi niekto seriove brzdove oblozenie?
-
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm Díky. Je vidět že jsi fakt kamarádOlda píše:Neboj, hhlavni zadrhele sme ti popsali, kdyztak si vem na cubafireho telefon a až to budeš do pulnoci dělat tak mu zavolej, určitě rád poradiZolo píše:Mám Nexiu 1.5 8V GL, a na tých bubnoch mám po dva krížové šróby
nejakú inú fintu.
No ale jinak ta rana se mi čas od času ozve taky, ale nevím čím to je. V zimě to někdy sundám a mrknu na to na všechno v jakém je to stavu.
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
Neviem, či to bude ono, ale spomenul som si, že na 405-ke mi takto búchali platničky, ktoré mali vôlu vo svojom uložení. Keďže pri jazde dopredu boli opreté nadoraz o jednu stranu uloženia, pri cúvaní a zabrzdení potom preskočili na druhú stranu v rámci vôle... a to sprevádzalo buchnutie...cubafire píše:Hmmm Díky. Je vidět že jsi fakt kamarádOlda píše:Neboj, hhlavni zadrhele sme ti popsali, kdyztak si vem na cubafireho telefon a až to budeš do pulnoci dělat tak mu zavolej, určitě rád poradiZolo píše:Mám Nexiu 1.5 8V GL, a na tých bubnoch mám po dva krížové šróby
nejakú inú fintu.
No ale jinak ta rana se mi čas od času ozve taky, ale nevím čím to je. V zimě to někdy sundám a mrknu na to na všechno v jakém je to stavu.
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ex: Espero 1.5 16V
na renaulte 19 sme menily zadnu napravu a od vtedy začalo buchat v zadnej naprave pri brzdeni a hlavne ked sa zahamalo pri cuvani a potom sa slo dopredu zahamalo sa a rana jak šlak.bolo to to ,že zadny štit na ktorom su pripevnene čeluste a aj valček je uchyteny 4 šrubami a tie boli povolene a cely štit sa pohyboval do trochu pootačal tam a spat.predchadzajuci majitel sa potom priznal že chcel odmontovavat ten štit ale nechal to tak a zabudol dotiahnut šruby,,nebolo to velmi povolene ale buchalo to dost silno,ten kto sedel vzadu tak sa nalakalpeter NR píše:Neviem, či to bude ono, ale spomenul som si, že na 405-ke mi takto búchali platničky, ktoré mali vôlu vo svojom uložení. Keďže pri jazde dopredu boli opreté nadoraz o jednu stranu uloženia, pri cúvaní a zabrzdení potom preskočili na druhú stranu v rámci vôle... a to sprevádzalo buchnutie...cubafire píše:Hmmm Díky. Je vidět že jsi fakt kamarádOlda píše: Neboj, hhlavni zadrhele sme ti popsali, kdyztak si vem na cubafireho telefon a až to budeš do pulnoci dělat tak mu zavolej, určitě rád poradi