Prostředky na umývání a ošetření laku
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
Prostředky na umývání a ošetření laku
Zajímalo by mě jakým způsobem umýváte svoje miláčky . Obdivoval jsem jedné mé známé krásný lak na autě z roku asi 97 a ta mi řekla, že prý nepoužívá na umývání žádný saponát, jen čistou vodu. Sám jsem to tak dělával taky, nevýhoda této metody je v tom, že pokud se takto umyté auto hned nenavoskuje, jsou na něm stejně čmouhy a za chvíli se na něj nachytá špína zas ať prší nebo ne Když umeju auto saponem, pak je to jiná.......ale stejně to chce i vosk V tématu "Jak často umýáte auto" si skoro všichni chválíte Turtle. Já viděl tři druhy: na klasický lak, na metalízu a nějaký pro větší lesk, trvanlivost atd. (ten je asi o 10 Kč dražší než ty dva) Co je lepší na metalízu, ten "na metalické laky" nebo ten "uni extra" ?
Kia Carens 2013 - 1,6 GDi Exclusive
- Reklama
Pěkný odpoledne Už se stmívá 11 st.
Já meju tak šestkrát do roka.Hlavně když jedu na sraz
A hlavně v zimě když to jde nad nulu tak jezdím do Shellky tam mají
myčku která meje i pod sukněmi /teď jsem nevěděl jestli sukněmi nebo sukněma /abych dostal pryč sůl i když je nad zlato
A leštěnku mám takovou jak nabízeli v televizi za 990 a k tomu zadarmo na plasty a ještě zadarmo na skla a já zavolal hned tak jsem to dostal ještě jednou zadarmo Docela jde.Ono dnes jsou už jiné laky a ne jak dřív když jsme to stříkali nitrokombinací. Že mám pravdu Akri
Tak ať nám jezdí a nezlobí
myčku která meje i pod sukněmi /teď jsem nevěděl jestli sukněmi nebo sukněma /abych dostal pryč sůl i když je nad zlato
A leštěnku mám takovou jak nabízeli v televizi za 990 a k tomu zadarmo na plasty a ještě zadarmo na skla a já zavolal hned tak jsem to dostal ještě jednou zadarmo Docela jde.Ono dnes jsou už jiné laky a ne jak dřív když jsme to stříkali nitrokombinací. Že mám pravdu Akri
tak ja Turtle v zadnym pripade nechvalim, zkousel jsem ho a sam znam minimalne 5 lestenek a s voskem, co jsou rozhodne lepsi, ale jde o cenu, moje lestenka je oproti Turtle 2,5 drazsi ale je zase na nekolik let, aspon podle myho lesteni a ta znama mel pravdu, kdyz auto mejes jen vodou, nesusuje Ti lak ale ja ho meju jarem, presne z tech duvodu co jsi psal a navic mam auto cerne a to bych ho musel pokazde vysusit jelenici, to mi muze cerna perla libat prdel
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
Ano pane Ale ja i nitrokombinaci jestze pamatuju, ale uz jen posledni zachvevy, to bylo suchy v lete jeste driv nez to dopadlo z pistole na auto a pak se vsechno muselo rucne rozlestovat No hruuuuzzaTopol píše:Pěkný odpoledne Už se stmívá 11 st.
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
ja pouzivam lestenku od firmy RIWAX, tam si asi myslim vybere kazdyAkri-Akri píše:tak ja Turtle v zadnym pripade nechvalim, zkousel jsem ho a sam znam minimalne 5 lestenek a s voskem, co jsou rozhodne lepsi, ale jde o cenu, moje lestenka je oproti Turtle 2,5 drazsi ale je zase na nekolik let, aspon podle myho lesteni a ta znama mel pravdu, kdyz auto mejes jen vodou, nesusuje Ti lak ale ja ho meju jarem, presne z tech duvodu co jsi psal a navic mam auto cerne a to bych ho musel pokazde vysusit jelenici, to mi muze cerna perla libat prdel
http://www.riwax.cz/produkty_1.htm
AKRI - (byl) Muž z Ria !
No,trochu to tu oprášim od prachu.
Čo vy na tieto výrobky by ste povedali?
Vosk Riwax som už použil a toto sa mi tiež pozdáva.A je tu toho aj viac
http://www.bonapo.sk/bonapo_test/index. ... Itemid=135
Čo vy na tieto výrobky by ste povedali?
Vosk Riwax som už použil a toto sa mi tiež pozdáva.A je tu toho aj viac
http://www.bonapo.sk/bonapo_test/index. ... Itemid=135
-
- Kontaktovat uživatele:
Mucko si pozde došiel bo ten vosk presne ten používam a už mi dochádza ale som nadmieru spokojný fakt že po aplikácii keď sa mi Lega zašpiní stačí dve vedra vody a šup je čistá Jinak nepoužívam žiaden šampón proste umyjem,osuším pravou jelenicou,nanesiem politúru ktorou odstránim také mastné spinky no a potom dám tento vosk a mám dva mesiace pokoj(v zime,v lete vydrží viac)
- SkylineGTR
- Kontaktovat uživatele:
Já používám od začátku šampón s voskem od ArmorAll a jsem max. spokojen.
Prvně auto sleju konví s vodou. Pak vezmu houbu a myju s tím šampónem. Potom to sleju konví s vodou. Pak zase houba, ale už jen čistá voda. A nakonec vezmu jelenici a vytřu dosucha.
Jinak auto voskuju 1xročně vždy před zimou a to používám tvrdý vosk také od ArmorAll.
Jo, a motor myju 2xročně s čističem motorů od Coyote. No a na boky pneu, aby se leskly tak používám silikon taky od Coyote.
Prvně auto sleju konví s vodou. Pak vezmu houbu a myju s tím šampónem. Potom to sleju konví s vodou. Pak zase houba, ale už jen čistá voda. A nakonec vezmu jelenici a vytřu dosucha.
Jinak auto voskuju 1xročně vždy před zimou a to používám tvrdý vosk také od ArmorAll.
Jo, a motor myju 2xročně s čističem motorů od Coyote. No a na boky pneu, aby se leskly tak používám silikon taky od Coyote.
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)
http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
My máme dohodu se svatým Petrem. Dnes mě to myl celé dopoledne a ještě kus odpoledne. Jinak na to nesahám, když je tam velká vrstva, odpadne sama. Auto je spotřební materiál!!! Čím více to mejete, tím pro auto hůř. Nejhorší je stříkat to hadicí. To se voda dostane i tam , kam se za normálních okolností ani dostat nemůže.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
Já ti to teda trochu vysvětlím : Nemám garáž a parkuju venku. Nedaleko jsou Neratovice se svou chemičkou, známou z povodní a televize. 95% větrů "fouká" od Neratovic a tak jakákoliv "kosmetika" je proti kyselénu dešti z Neratovic neučinná a potažmo tedy zbytečná.
A navíc , naleštěný auto není známkou dobrého řidiče, ale většinou patří "mastňákovi" který nemá co dělat a jen leští auto.
A navíc , naleštěný auto není známkou dobrého řidiče, ale většinou patří "mastňákovi" který nemá co dělat a jen leští auto.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
- Hanzy
Takove cabrani bez vapky je pekny teror pro lak,jedine uz vapkou nejdriv dolu hrubou spinu a pak myju autosamponem s voskem ale vapka je zaklad a ma to logiku...si vem ze vemes houbu polozis na auto na vrstvu spiny a zacnes krouzit a myt a co se stane se spinou pod houbou pekne s ni dres lak...SkylineGTR píše:Já používám od začátku šampón s voskem od ArmorAll a jsem max. spokojen.
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- Hanzy
Jak by mluvil muj otec a taky mu vsechny auta schnily...,jaky pan taky kram...Hynek píše:My máme dohodu se svatým Petrem. Dnes mě to myl celé dopoledne a ještě kus odpoledne. Jinak na to nesahám, když je tam velká vrstva, odpadne sama. Auto je spotřební materiál!!! Čím více to mejete, tím pro auto hůř. Nejhorší je stříkat to hadicí. To se voda dostane i tam , kam se za normálních okolností ani dostat nemůže.
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Poznám..tiež som 4 roky inhaloval Štetí -sem-tam Neratovice...(studoval som v Roudnici)Hynek píše: Já ti to teda trochu vysvětlím : Nemám garáž a parkuju venku. Nedaleko jsou Neratovice se svou chemičkou, známou z povodní a televize. 95% větrů "fouká" od Neratovic a tak jakákoliv "kosmetika" je proti kyselénu dešti z Neratovic neučinná a potažmo tedy zbytečná.
Inak-tiež bývam v meste v paneláku na sídlisku ,preto to len oblievam vodou a s hubkou.Ale keď 1x za pol roka prídem "domov" -rodičom na dedinu(vesnice),tak ho vyprášim aj s hadicou inak mastňák sice nie som,ale beriem auto ako člena rodiny a na člena rodiny si čas nájsť sem-tam musím...
Naposledy upravil(a) Muco dne pon dub 07, 2008 20:38, celkem upraveno 1 x.