Prostředky na umývání a ošetření laku

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Mareman

Prostředky na umývání a ošetření laku

Příspěvek od Mareman »

Zajímalo by mě jakým způsobem umýváte svoje miláčky 8) . Obdivoval jsem jedné mé známé krásný lak na autě z roku asi 97 a ta mi řekla, že prý nepoužívá na umývání žádný saponát, jen čistou vodu. Sám jsem to tak dělával taky, nevýhoda této metody je v tom, že pokud se takto umyté auto hned nenavoskuje, jsou na něm stejně čmouhy a za chvíli se na něj nachytá špína zas ať prší nebo ne :evil: Když umeju auto saponem, pak je to jiná.......ale stejně to chce i vosk ;) V tématu "Jak často umýáte auto" si skoro všichni chválíte Turtle. Já viděl tři druhy: na klasický lak, na metalízu a nějaký pro větší lesk, trvanlivost atd. (ten je asi o 10 Kč dražší než ty dva) Co je lepší na metalízu, ten "na metalické laky" nebo ten "uni extra" ? :)
Kia Carens 2013 - 1,6 GDi Exclusive
Reklama

Topol

Příspěvek od Topol »

Pěkný odpoledne :D Už se stmívá 11 st.
Já meju tak šestkrát do roka.Hlavně když jedu na sraz :lol:
A hlavně v zimě když to jde nad nulu tak jezdím do Shellky tam mají
myčku která meje i pod sukněmi /teď jsem nevěděl jestli sukněmi nebo sukněma :cry: /abych dostal pryč sůl i když je nad zlato :(
A leštěnku mám takovou jak nabízeli v televizi za 990 a k tomu zadarmo na plasty a ještě zadarmo na skla a já zavolal hned tak jsem to dostal ještě jednou zadarmo :shock: Docela jde.Ono dnes jsou už jiné laky a ne jak dřív když jsme to stříkali nitrokombinací. Že mám pravdu Akri ;)
Tak ať nám jezdí a nezlobí :P
Akri-Akri

Příspěvek od Akri-Akri »

tak ja Turtle v zadnym pripade nechvalim, zkousel jsem ho a sam znam minimalne 5 lestenek a s voskem, co jsou rozhodne lepsi, ale jde o cenu, moje lestenka je oproti Turtle 2,5 drazsi :D ale je zase na nekolik let, aspon podle myho lesteni a ta znama mel pravdu, kdyz auto mejes jen vodou, nesusuje Ti lak ale ja ho meju jarem, presne z tech duvodu co jsi psal a navic mam auto cerne a to bych ho musel pokazde vysusit jelenici, to mi muze cerna perla libat prdel ;) :lol:
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Topol píše:Pěkný odpoledne :D Už se stmívá 11 st.
Já meju tak šestkrát do roka.Hlavně když jedu na sraz :lol:
A hlavně v zimě když to jde nad nulu tak jezdím do Shellky tam mají
myčku která meje i pod sukněmi /teď jsem nevěděl jestli sukněmi nebo sukněma :cry: /abych dostal pryč sůl i když je nad zlato :(
A leštěnku mám takovou jak nabízeli v televizi za 990 a k tomu zadarmo na plasty a ještě zadarmo na skla a já zavolal hned tak jsem to dostal ještě jednou zadarmo :shock: Docela jde.Ono dnes jsou už jiné laky a ne jak dřív když jsme to stříkali nitrokombinací. Že mám pravdu Akri ;)
Tak ať nám jezdí a nezlobí :P
Ano pane :lol: Ale ja i nitrokombinaci jestze pamatuju, ale uz jen posledni zachvevy, to bylo suchy v lete jeste driv nez to dopadlo z pistole na auto a pak se vsechno muselo rucne rozlestovat :x No hruuuuzza :D
:lol:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Akri-Akri píše:tak ja Turtle v zadnym pripade nechvalim, zkousel jsem ho a sam znam minimalne 5 lestenek a s voskem, co jsou rozhodne lepsi, ale jde o cenu, moje lestenka je oproti Turtle 2,5 drazsi :D ale je zase na nekolik let, aspon podle myho lesteni a ta znama mel pravdu, kdyz auto mejes jen vodou, nesusuje Ti lak ale ja ho meju jarem, presne z tech duvodu co jsi psal a navic mam auto cerne a to bych ho musel pokazde vysusit jelenici, to mi muze cerna perla libat prdel ;) :lol:
ja pouzivam lestenku od firmy RIWAX, tam si asi myslim vybere kazdy
http://www.riwax.cz/produkty_1.htm
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Muco

Příspěvek od Muco »

No,trochu to tu oprášim od prachu. :lol: :lol:

Čo vy na tieto výrobky by ste povedali?
Vosk Riwax som už použil a toto sa mi tiež pozdáva.A je tu toho aj viac
http://www.bonapo.sk/bonapo_test/index. ... Itemid=135
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Mucko si pozde došiel bo ten vosk presne ten používam a už mi dochádza ale som nadmieru spokojný fakt že po aplikácii keď sa mi Lega zašpiní stačí dve vedra vody a šup je čistá :lol: :lol: :lol: Jinak nepoužívam žiaden šampón proste umyjem,osuším pravou jelenicou,nanesiem politúru ktorou odstránim také mastné spinky no a potom dám tento vosk a mám dva mesiace pokoj(v zime,v lete vydrží viac) :lol: :lol: :lol:
SkylineGTR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SkylineGTR »

Já používám od začátku šampón s voskem od ArmorAll a jsem max. spokojen.
Prvně auto sleju konví s vodou. Pak vezmu houbu a myju s tím šampónem. Potom to sleju konví s vodou. Pak zase houba, ale už jen čistá voda. A nakonec vezmu jelenici a vytřu dosucha. 8)
Jinak auto voskuju 1xročně vždy před zimou a to používám tvrdý vosk také od ArmorAll.
Jo, a motor myju 2xročně s čističem motorů od Coyote. No a na boky pneu, aby se leskly tak používám silikon taky od Coyote. :oops: :lol:
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)

http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
Hynek

Příspěvek od Hynek »

My máme dohodu se svatým Petrem. Dnes mě to myl celé dopoledne a ještě kus odpoledne. :) :D ;) Jinak na to nesahám, když je tam velká vrstva, odpadne sama. Auto je spotřební materiál!!! ;) Čím více to mejete, tím pro auto hůř. Nejhorší je stříkat to hadicí. To se voda dostane i tam , kam se za normálních okolností ani dostat nemůže. :P
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Muco

Příspěvek od Muco »

HYNKU-ale neide o kúpu vody,ale kozmetiky :lol: :lol: :lol:
Pozri sa..:ja som piatok -len hubkou a s vodou v kýbli poumýval,poutieral s jelenicou a potom pekne napastoval.Môže už liať kolko chce.Guličky pekne stekajú :P :P
Obrázek
Hynek

Příspěvek od Hynek »

:lol: :D Já ti to teda trochu vysvětlím : Nemám garáž a parkuju venku. Nedaleko jsou Neratovice se svou chemičkou, známou z povodní a televize. 95% větrů "fouká" od Neratovic a tak jakákoliv "kosmetika" je proti kyselénu dešti z Neratovic neučinná a potažmo tedy zbytečná.

A navíc , naleštěný auto není známkou dobrého řidiče, ale většinou patří "mastňákovi" který nemá co dělat a jen leští auto. ;) :P :D :roll: :lol: :lol: :lol:
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

SkylineGTR píše:Já používám od začátku šampón s voskem od ArmorAll a jsem max. spokojen.
Prvně auto sleju konví s vodou. Pak vezmu houbu a myju s tím šampónem. Potom to sleju konví s vodou. Pak zase houba, ale už jen čistá voda. A nakonec vezmu jelenici a vytřu dosucha. 8)
Jinak auto voskuju 1xročně vždy před zimou a to používám tvrdý vosk také od ArmorAll.
Jo, a motor myju 2xročně s čističem motorů od Coyote. No a na boky pneu, aby se leskly tak používám silikon taky od Coyote. :oops: :lol:
Takove cabrani bez vapky je pekny teror pro lak,jedine uz vapkou nejdriv dolu hrubou spinu a pak myju autosamponem s voskem ale vapka je zaklad a ma to logiku...si vem ze vemes houbu polozis na auto na vrstvu spiny a zacnes krouzit a myt a co se stane se spinou pod houbou pekne s ni dres lak... ;)
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Hynek píše:My máme dohodu se svatým Petrem. Dnes mě to myl celé dopoledne a ještě kus odpoledne. :) :D ;) Jinak na to nesahám, když je tam velká vrstva, odpadne sama. Auto je spotřební materiál!!! ;) Čím více to mejete, tím pro auto hůř. Nejhorší je stříkat to hadicí. To se voda dostane i tam , kam se za normálních okolností ani dostat nemůže. :P
Jak by mluvil muj otec a taky mu vsechny auta schnily...,jaky pan taky kram... :lol: :lol: :lol:
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Muco

Příspěvek od Muco »

Hynek píše::lol: :D Já ti to teda trochu vysvětlím : Nemám garáž a parkuju venku. Nedaleko jsou Neratovice se svou chemičkou, známou z povodní a televize. 95% větrů "fouká" od Neratovic a tak jakákoliv "kosmetika" je proti kyselénu dešti z Neratovic neučinná a potažmo tedy zbytečná.

A navíc , naleštěný auto není známkou dobrého řidiče, ale většinou patří "mastňákovi" který nemá co dělat a jen leští auto. ;) :P :D :roll: :lol: :lol: :lol:
Poznám..tiež som 4 roky inhaloval Štetí -sem-tam Neratovice...(studoval som v Roudnici)
Inak-tiež bývam v meste v paneláku na sídlisku ,preto to len oblievam vodou a s hubkou.Ale keď 1x za pol roka prídem "domov" -rodičom na dedinu(vesnice),tak ho vyprášim aj s hadicou ;) ;) inak mastňák sice nie som,ale beriem auto ako člena rodiny a na člena rodiny si čas nájsť sem-tam musím... ;) ;)
Naposledy upravil(a) Muco dne pon dub 07, 2008 20:38, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Náhodou mám peknú rotačnú kefku a je nádherne mekúčká no a pustím vodičku dám ostrek prúdničkou a potom kefička :lol: :lol: :lol: Jo dobre to umýva elektróny :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „POKEC“